Програми за проектиране на дървени къщи

Програми за проектиране на дървени къщи

Едно от популярните решения за проектиране на къща от дърво върху персонален компютър е набор от специализирани програми "KZ-Cottage". Тези приложения правят много по-лесно компилирането план за изграждане на къщи от профилирани греди и кръгли трупи. Програмата ви позволява да създавате подробни чертежи за различните етапи на изграждане на жилищна сграда.

проект на дървена къща

Проектът на двуетажна вила, изработена от трупи с гараж

Благодарение на използването на този софтуер, времето, отделено за изготвянето на проектни документи и регистрацията им в държавна институция, е значително намалено.

Основната цел на работата по заявките на "KZ-Cottage" е създаването на разнообразни строителни документи, които ще бъдат използвани във всички фази и участъци на строителството. Самата програма разработи стандартен акт, който позволява на всяка част от конструкцията да осигури необходимите чертежи:

  • дизайн на бъдещата сграда;
  • извършване на подготвителни работи преди монтажа на сградата;
  • поръчка или производство на материали, необходими за изграждане;
  • доставка на части и окончателна подготовка;
  • строителство или монтаж на жилищни сгради.

Основната разлика в софтуера "KZ-Cottage" е неговата гъвкавост и многофункционалност.

програма K3-Cottage

Проектиране на дървена къща в програмата K3-Cottage

За разлика от друг софтуер, той не само ви позволява да създавате, освен основните работни чертежи и модели на бъдещата сграда, допълнителни спецификации и софтуер за управление на ЦПУ, но също така извършва по-голямата част от работата в автоматичен режим. Благодарение на това дизайнерът може да избегне повечето от проблемите, свързани със създаването на документ. Грешките се дължат главно на човешкия фактор.

Заедно с готовата дизайн и дизайн на къщата потребителят ще получи:

  • списък на необходимия материал, неговото количество;
  • изображение под формата на схема за сканиране на стени и прегради;
  • карта на "деконструкцията" на бъдещата структура.

Такива възможности са малка част от всички възможности на софтуера "KZ-Cottage". Този софтуер е подходящ не само за проектиране от частно лице, но и подходящ за предприятия и организации.

къща от кръгли трупи

Проектиране на дървена къща от кръгли трупи

За конструкцията, съгласно чертежите, гредите са профилирани и заоблени, поради което "KZ-Cottage" е подходящ за проектиране на индустриални конструкции.

Създаване на проект за къща от дървен материал

Тъй като бъдещата сграда трябва да бъде изработена от дървен материал, преди да започне основния план, е необходимо предварително планиране. За тези цели има много различни програми, една от които беше обсъдена по-горе.

Но освен това има и друг високо специализиран софтуер, подходящ за тази задача, който има някои характеристики, които могат да допринесат за разработването на проекта, и обратното да се превърнат в тежест за дизайнера. За да знаете какво точно е необходимо за вашия проект, по-долу ще се счита за част от популярния софтуер. Преди да изберете правилния софтуер, си струва да научите принципа на приложението.

къща етаж дизайн

Проектираният първи етаж на дървена къща

Като цяло програмата за проектиране на дървена къща може да използва два вида материали като основа за стени: правоъгълен или заоблен бар. В допълнение към използването на реалистичен модел на гредата за изчисления, потребителят ще получи триизмерен модел на сградата, който ще поддържа правилната скала, като използва директните размери на материала и ще изчисли местоположението на напречните вдлъбнатини.

В допълнение към удобството на използването на такъв софтуер плюсовете включват голям списък от възможни видове сгради за проектиране. С помощта на тези програми можете да създадете конструктивен проект за различни структури:

Въз основа на функционалността на този вид софтуер е трудно да се спори за полезността на дизайнерските програми.
програма за проектиране
Софтуерът може да се изтегли от интернет, след като се увери, че програмата има безплатен лиценз. Разпространението и използването на платен софтуер без придобиването му се преследва от закона.

Програмата за дизайн на къщата от дървена къща можете да си купите на официалния сайт на разработчиците или в специален компютърен магазин. Такова копие на софтуера може да се използва за търговско развитие, всички изготвени чертежи ще отговарят на високи международни стандарти.

Видове софтуер за проектиране



Програмите, използвани от повечето дизайнери, се различават както по функционалност, така и при работа с тях. Един от лидерите по отношение на използването е GoogleSketchUp.


Особеността на този софтуер е възможността за създаване на проект не само за самата сграда и нейните помещения, но и за модели на различни структурни характеристики на жилищни помещения, промишлени и граждански структури, както и различни видове икономически сгради.

GoogleSketchUp програма

Създаване на домашен проект в програмата GoogleSketchUp

Голям брой инструменти ще ви помогнат да пресъздадете точните размери на бъдещата сграда, да изберете желаната форма и цвят за всеки елемент от структурата.

Създаване на модел с три модела

Основното изискване за приложението за моделиране на обектите за планиране на жилищна сграда от дърво е броят на наличните проби от различни елементи, с които можете да създадете необходимия модел. В допълнение към създаването на дясната част, софтуерът ще ви помогне да направите различни изчисления за материала, така че да можете да намерите необходимите им количества и разходи.

Друга особеност на компютърните приложения е полуавтоматичният режим на работа, който значително ще намали времето, необходимо за извършване на рутинни изчисления.

Една от най-популярните програми за триизмерно моделиране е вътрешният KOMPAS-3D и широко използваният AutoCAD.

проект на къщата КОМПАС-3D

Пример за създаване на проект за дървена къща в KOMPAS-3D

Високата функционалност, постоянните актуализации на съдържанието и възможностите позволяват използването на такъв софтуер за създаване на чертежи, оформления и интериорни елементи за дървени къщи. Значителен недостатък е необходимостта от закупуване на доста скъп лиценз.

Ако дизайнерът няма възможност да харчи пари за лицензиран софтуер, тогава голям брой безплатни програми могат да бъдат изтеглени в Интернет. Но липсата на техническа поддръжка и отрязаната функционалност на такъв софтуер може да бъде проблем създаване на висококачествено разположение на къщата.

Безплатен софтуер за домашния модел на 3D

Една от безплатните програми е AshampooHomeDesigner. Това приложение ви позволява бързо и лесно оформление на модела и подреждането на мебелите, Изберете материал за вида структура, създайте реалистична среда, поставяйки оформлението на наемателите в триизмерно пространство. В допълнение, потребителят ще бъде в състояние да избере най-добрия начин за неговия проект начин за вътрешна и екстериорна декорация на сградата.

Програмата за проектиране на "Аркон"

Едно от най-добрите приложения за проектиране на жилища, вили, създаване на реалистичен модел на ландшафтен дизайн за частна площ се счита за Arcon. В допълнение, този софтуер ви позволява да изпълнявате следните задачи:

Благодарение на широката си функционалност, потребителят може да създаде внимателно проектиран план на къща от бар, изображението на който ще бъде достъпен в дву- и трипътен режим.

Възможност за работа с цветовата схема на декорация на къщи и сгради създаване на интериорни елементи ще улесни значително работата на дизайнера със своя клиент. Тъй като интерфейсът на тази програма има удобен и разбираем поглед, клиентът с работник може да променя определени характеристики в реално време дървена сграда.

проект на вила Аркон

Създаване на проект и оформление на вилата в програмата "Аркон"

Основната разлика между програмата "Аркон" и друг софтуерен продукт е удобството да се работи с промяна на интериорните особености, което ще бъде особено важно за архитектите. Възможностите на това приложение почти не са по-ниски от чуждестранните колеги. Ето защо програмата "Arkon" е много популярна сред европейските професионалисти (броят на хората, използващи този софтуер - повече от 20 хиляди професионалисти).


Ако не е нужно да използвате всички функции и трябва да изчислите проста план за малка къща, тогава за такива цели е подходящо специално издание на Arcon.SmallBusiness. Нейната разлика в опростения интерфейс: приложението ще може да използва почти всеки работник. Направете къща с таван, да направи доста подробно оформление на стаите и да изберете елементите на интериора за планираната сграда не е трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Програми за планиране на апартамент в 3d на руски езикПрограми за планиране на апартамент в 3d на руски език
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
Чертежи на вилиЧертежи на вили
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Свободен софтуер за проектиране на къщи и вилиСвободен софтуер за проектиране на къщи и вили
Създаване на чертеж и план на къща в програмата autocadСъздаване на чертеж и план на къща в програмата autocad
Архитектурен план на къщатаАрхитектурен план на къщата
Списък на програмите за изчисляване на покрива на къщатаСписък на програмите за изчисляване на покрива на къщата
» » Програми за проектиране на дървени къщи
© 2021 BggeHat.com