Програми за планиране на апартамент в 3d на руски език

Програми за планиране на апартамент в 3d на руски език

Досега модерните дизайнери на работа винаги използват програмата за 3D оформление на апартаментите. такъв Програмите ви позволяват да създавате дизайн на интериора и планове за помещения и къщи достатъчно бързо, че значително ускорява фазата на проектиране и позволява няколко дни да се разгледат почти всички възможни варианти на интериорен дизайн.

Пример за 3D оформление на апартамент в специална програма

Критерии за подбор

На пазара има много продукти, които ви позволяват да създавате опции апартамент оформления или у дома в триизмерно пространство (триизмерни модели). В същото време много от тези продукти и вътрешни разработки, както и програми, адаптирани към вътрешния пазар, се произвеждат на руски език (или има руски превод).

Това значително опростява процеса на планиране на апартамент или къща, защото не е нужно да седите с речник и да превеждате имената на отборите. Всяка програма за планиране на апартамент 3D не дава възможност за 100, за да покаже дизайна на бъдещите помещения. Това се дължи на факта, че като подреждане на проби от мебели в програми се използват стандартни графични елементи.

интериорен дизайн

3D оформление на апартамента в програмата за интериорен дизайн

Например, повечето програми използват 1-3 графични версии на мебели в определен стил, докато всъщност има много повече. Следователно всички програми могат условно да се разделят според тяхното качество, а най-достойните продукти ще бъдат дадени по-долу. Тъй като съвременният ИТ пазар е просто пренаситен с различни продукти, е трудно да се определи коя от програмите е по-добра. Ето защо, за да се определи по-добре качеството на продукта, ще бъдат изброени следните критерии:

  • колко голяма е библиотеката;
  • колко лесно е да се използва;
  • как висококачествена графика.

Отделно, ще се разглежда и програмиране 3D онлайн дизайн, който започна да се появява сравнително наскоро. Въз основа на горните критерии ще бъде създаден общ преглед.

Вътрешно развитие

Тези програми за планиране на оформлението са изцяло на руски, което допълнително опростява работата в тях.

Planoplan

planoplan
Водещата вътрешна програма може да се счита за "Планоплан". Това е достатъчно висококачествен продукт за проектиране на рамкови къщи и апартаменти. Тази програма за проектиране ви позволява да създавате онлайн проекти на стаи и къщи, апартаменти бързо и качествено: графикът на програмата е на високо ниво.

Тук мебелировката е качествено изтеглена, а броят на различните модели надхвърля 500 единици. Разработчиците са въвели в програмата истински цветове и нюанси не само на мебелите и елементите на декора, но и на материалите, които позволяват да се максимизира моделът до истинския вид на стаята. Недостатъците на услугата включват факта, че създаденият проект може да бъде достъпен за други потребители.

Интериорен дизайн 3d

Следващият плановик е "Интериорен дизайн 3D".

Интериорен дизайн 3D онлайн

Интерфейсът на онлайн програмата 3D интериорен дизайн

Освен това има достатъчно качествени графики, но за разлика от предишната, библиотеката с материали, елементи за мебели и декор е малко по-малка. Тази програма е лесна за използване и ви позволява бързо да създавате интериори за единична стая, както и за дома като цяло. Програмата не изисква много ресурси: необходимото количество памет на твърдия диск е само 200 MB, а размерът на оперативната памет е 64 MB.

Едно от предимствата на тази програма е наличието на библиотека с оформления на жилищни апартаменти и къщи, повечето от стандартните проекти са включени в базата данни, което спестява значително време. Програмата позволява създаване на дизайни за печат и апартаменти. Библиотеката на програмата бързо се попълва с елементи за планиране и декорация за сметка на потребителите на програмата.

Astron

Един от най-известните местни продукти за оформлението на къщата може да се счита за "Астрон". За разлика от предишните програми, които са насочени предимно към непрофесионални потребители, този график е предназначен да създаде най-качествените планове за проектиране на помещения.

Тук има руски език за интерфейс и качествено създадена помощ, която позволява дори на начинаещия да разбере работата. Ако е необходимо, можете да видите видео уроците на страницата на програмиста. Този плановик има най-голямата библиотека от материали и мебели, които се използват процеса на проектиране на къщи.
програма за астронавти
Има и голяма библиотека за планиране на почти всички домашни апартаменти, частни къщи и дори модерни вили.

Pro 100



Друга програма, която заслужава внимание, е "PRO100". Тази версия е най-развитата от всички и широко се използва в дизайнерските студия като основна работна платформа. Както и в предходния случай, има доста голяма база данни, която непрекъснато се допълва. В този случай плановете подкрепят създаването на собствени мостри и тяхното включване в обща база.

Това ви позволява да създадете най-реалистичния дизайн на стаята, която няма да бъде много по-различна от завършената истинска стая. Програмата е изцяло на руски език, което изключва грешки (както семантични, така и превод на нюанси и форми). Тази програма придоби широка популярност не само в Русия, но и в чужбина благодарение на висококачествена графика, евтини лицензи и обширни библиотеки.

Чуждестранни продукти

Много интересни решения за оформлението на апартамента са чуждестранните разработчици на софтуер.

Autodesk Homestyler

Започнете с "Autodesk Homestyler". Този проект е от добре известен разработчик на софтуер за проектиране, има онлайн поддръжка, където се представя широка библиотека от проекти, има налична инструкция за употребата на този продукт. Тази програма обаче няма библиотека с данни, която изисква създаването на проект изцяло от самото начало.

Това дава възможност напълно да се реализират техните желания и да се разработи интериор за всеки вкус, показващ творческия му потенциал. Същото важи и за обзавеждането: наличните шаблони ви позволяват да си представите само размерите на мебелите, но стила и формулярите му трябва да бъдат изчертавани самостоятелно.

Дизайнът се опростява от факта, че първоначално е разработен обикновен двуизмерен модел, а триизмерният модел се формира от програмата в края на работата.

Интерфейс на Autodesk Homestyler

Това ви позволява да намалите времето за проектиране с почти 50! Ето защо този продукт се използва широко в чужбина. Друго предимство е, че софтуерът поддържа онлайн работа със социални мрежи, като например "Twitter", "Фейсбук", която дава възможност да се получи оценка на проекта от семейството и приятелите си, като ги препраща на крайния резултат.

FloorPlanner

Друг интересен продукт е програмата "Floorplanner". Този дизайнер включва и руски превод. В същото време има широка база от готови проекти, стандартни размери на помещения, което спестява време в проектирането.

Недостатъците са инсталирането на обшивки за помещението и неговите елементи, както и за обзавеждането. Към минусите е включена оскъдна база от мебели, която позволява само да си представим нейните размери. Същото важи и за ВиК, домакински уреди и т.н. В същото време, по някаква причина, няма шаблони за перални машини и хладилници.
Програма FloorPlanner
Дизайнът се осъществява и в двумерно пространство, а когато завърши, програмата води до триизмерен резултат. В този случай е възможно да коригирате 3D версията.

Roomle

Една от най-известните чуждестранни програми в Русия е "ROOMLE". Този продукт е адаптиран за рускоезичните държави, но обясненията за екипите са минимални, което създава неудобства. Те могат да бъдат компенсирани чрез изучаване на работата на програмата по видео уроци.

Друго предимство, което компенсира липсата на описания, е наличието на голям брой икони, които позволяват да се избегнат грешки по време на работа. За разлика от предишния продукт, тази услуга автоматично определя размера, което значително опростява процеса на проектиране.

Програмата Roomle

Интерфейс за стая за 3D оформление на апартамента

Програмата автоматично изчислява площта на цялата стая: зоните, заети от мебелите, и свободните площи.

заключение

По-горе са най-известните програми за създаване на дизайн на помещения, които се използват от дизайнерите. Естествено е трудно да се изброят всички възможни варианти, тъй като има много от тях.

Напоследък почти всички компании за разработка на софтуер започнаха да произвеждат такъв софтуер. Например, Google представи своя онлайн дизайнер. Въпреки това, няма много разлики между подобни продукти, така че изборът трябва да бъде направен в съответствие с личните предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програми за обзавеждане на мебелиПрограми за обзавеждане на мебели
Програмата за планиране на апартаментитеПрограмата за планиране на апартаментите
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Основните програми за създаване на проект за мека мебелОсновните програми за създаване на проект за мека мебел
Програми за интериорен дизайнПрограми за интериорен дизайн
Архитектурна визуализация на различни обектиАрхитектурна визуализация на различни обекти
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Софтуер за планиране на стаяСофтуер за планиране на стая
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
» » Програми за планиране на апартамент в 3d на руски език
© 2021 BggeHat.com