Програмата за създаване на спален дизайн

Програмата за създаване на спален дизайн

Решавайки да извърши ремонт или закупуване на нов апартамент, много хора се справят с въпроса интериорен дизайн. Особено трудно е да се реализират мечтите, когато става дума за малки стаи като спалня. Няма външни хора, не е позволено детска стая за игри, но в същото време тази стая е най-важното място в апартамента.

спалнята интериор

Пример за интериор в спалня, създаден в специална програма

Тук компютърната програма, в която е създаден дизайна на спалнята, може да дойде на помощ. Проектът ще ви помогне да представите как ще изглежда стая интериор, ще даде възможност да се правят промени преди началото на ремонтните работи.

Първи стъпки в планирането

Започвайки да създавате проект за проектиране, трябва да решите какъв вид спалня искате да видите. Тя трябва да вземе предвид размера на стаята, местоположението на прозорците и вратите, както и обзавеждане на мебели, които искате да поставите в стаята. Използвайки всички тези данни и специален софтуер, можете сами да създадете тримерно оформление на стаята.

спасителна програма

Програмният интерфейс за оформлението на спалнята

Има много програми за онлайн планиране за интериорен дизайн и дизайн, но принципът на работа е еднакъв за всички.

  1. Необходимо е да се направи точно измерване на помещението, което включва не само височина и широчина с дължина, но и отвори за прозорци и врати, точен знак за местоположението на ключове, контакти, тръби на отоплителната централа.
  2. В програмата е необходимо да се изготви план на помещението в точна степен с измерванията. По-често за тази цел е достатъчно да зададете необходимите параметри, а самата система ще изпълнява функцията на помещението за вашите данни.
  3. След това добавете прозорците и вратите. Можете да ги намерите в съответната част на библиотеката. Размерът на отворите се определя и според измерванията, които трябва да бъдат направени в програмата.
  4. След това маркирайте проводниците на кабелите и тръбите в стаята. На всички етапи от въвеждането на тази информация трябва да бъдете изключително внимателни, за да не имате грешки.

    електрическо окабеляване

    Оформление на окабеляване в спалнята и в целия апартамент

  5. Изборът на цветове и материали за завършване на помещението. Всяка програма има голяма библиотека от материали, използвани в дизайна. Можете да опитате най-необичайните и контрастиращи комбинации от цветове и текстури, но е необходимо да запомните, че в спалнята се препоръчва използването на тихи цветни везни.

Мебели за спалня

След като завършихте проектантската работа, можете да започнете да обзавеждате помещенията. Кликвайки върху съответната икона в менюто, ще получите достъп до мебелите. В повечето програми можете да групирате мебели по предмет (маси, столове, дивани и т.н.) или по предназначение (спалня, кухня и др.).

  1. Намерете мебелите в спалнята.
  2. Когато подреждате мебелите, започнете от леглото. Това мебелно обзавеждане заема по-голямата част от пространството в стаята. Изборът взема предвид не само размера на стаята, но и състава на хората, които ще спят на нея. При среден брой собствениците на спални трябва да вземете двойно легло, широко 160 см. Не поставяйте в малка стая легло с огромни размери.

    обзавеждане на мебели

    Пример за обзавеждане в спалнята

  3. След като инсталирате леглото, можете да експериментирате с подреждането на шифони, нощни шкафчета и други мебели, които според вас са необходими в спалнята.
  4. След като сте подредили мебели, можете да добавите комфорт към интериора, да окачите картини по стените, да полагате килими на пода, дори да избирате пердета или щори на прозорците.

Когато проектирате интериор в спалнята, не забравяйте да обърнете внимание на осветяването на стаята. В програмата можете да закачите осветителни тела за стена и таван от всякакъв вид.

Визуализиране на проектния проект

След като приключите с проектирането и поставянето на мебели, можете да видите стаята в 3D визуализация. Разписанието ще ви позволи да се разходите през стаята и да я разгледате от всички страни. Високото ниво на разработка на детайлите чрез модерни програми ще даде възможност да се разгледа много ясно дизайна на спалнята. Ако не харесвате инсулт в декорацията на стаята или обекта на мебелите, които използвате, можете веднага да я махнете, замествайки я с друг.

3D визуализация на спалня

Пример за 3D оформление на интериор в спалнята



По-добре е да направите няколко различни проекта, след това да ги сравните и да изберете най-подходящия вариант. Всички проекти се съхраняват в паметта на компютъра и можете да се върнете към тях по-късно.

Визуализацията е необходима при избора на интериор в стаята и при избора на мебели. Тя ще съживи това, което преди беше само във вашето въображение.

След като направихте избор, можете да изчислите разходите за бъдещи разходи за строителни материали и мебели. Повечето програми имат база данни с разходите за материали в библиотеката. Самият проект може да бъде запазен като оформление в компютъра или преобразуван в JPEG / PNG изображения за по-нататъшно отпечатване.

Програмисти на различни разработчици

За да изпълни проектния проект на спалнята, няма нужда да купувате сложни архитектурни и дизайнерски програми.

Програма за оформление на спалня

Пример за интерфейса на програмата за оформлението на спалнята

Подходящ за всяка онлайн програма или малко приложение, което можете да използвате безплатно.

SweetHome 3D

SweetHome 3D е безплатна програма, в която можете да проектирате всяка стая, включително спалня, и след това да видите оформлението в триизмерно изображение. Има повече плюсове, отколкото минуси.

  • Интерфейс на руски език;
  • Всички действия на потребителите се придружават от подкана;
  • Не можете да измервате стаята, с която планирате да работите, а просто да заредите в програмата сканираното ви изображение -

    SweetHome 3D интерфейс

  • Когато промените 2D изгледа, 3D изображението се променя;
  • Интериорът е създаден с помощта на моделите на обектите, налични в библиотеката и с помощта на техните модели;
  • Можете да изтеглите актуализации от сайта на програмиста безплатно;
  • Когато визуализирате проекта, можете да погледнете модела отстрани или отвътре.

Отрицателната страна на тази програма може да се дължи на факта, че тя не работи онлайн. Той трябва да бъде изтеглен на компютъра.

IKEAHomePlanner и Astron Design

Има няколко програми от известни мебели фабрики и магазини, където можете да направите онлайн дизайн спалня.

  1. IKEAHomePlanner дава възможност да видите как ще изглежда предмета в спалнята ви. Можете да посочите структурата и цвета на мебелите. Благодарение на последните разработки, продуктът се сканира и виртуалният му вид се добавя в реално време с таблет или смартфон. Ако желаете, завършеният проект се изтегля от сървъра на компанията, той може да бъде консултиран от специалисти или да е подал заявление. ikea програма
  2. "Астрон Дизайн" прави възможно изграждането на сложна геометрия на стаите и цветовете на стените и пода. Лесно е да премествате елементи в стаята. Можете да промените външния вид на избраните мебели (цвят, рамка, конфигурация). Възможно е проектът да бъде изпратен до фабриката.

Същите програми имат фабриките "Stolplit", "8 март" и други. Недостатъкът на тези програми е привързаността на библиотеката към стоките, които се продават или произвеждат в тези фирми. Други изображения в тях не могат да бъдат изтеглени.

Планиране 5D и Planplan

Planner 5D и Planplan са създадени за решаване на вътрешни задачи с различна сложност. Те се различават един от друг основно в изискванията, наложени на оборудването. За да работите с "Planner 5D", имате нужда от компютър със софтуер, който е близо до добър офис и "Planoplan" може да работи с всеки компютър, използван за домашна употреба.

  1. Възможно е да се направи дизайн проект не само на отделна стая, но също така голяма частна селска къща.
  2. Те работят онлайн и могат да бъдат инсталирани като компютърни програми.
  3. Ясен руски интерфейс.
  4. Моделът се изпълнява в 2D режим и автоматично се преобразува в 3D режим.
  5. Мебелите се поставят чрез плъзгане на снимки от менюто.
  6. Можете да видите резултата от работата както отвън, така и от вътрешната страна на стаята.
  7. И в двете програми има спестяване на създадените проекти, възможно е тяхното отпечатване.
  8. След като приключите работата, можете да получите пълна спецификация на всички използвани материали и предмети.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните програми за създаване на проект за мека мебелОсновните програми за създаване на проект за мека мебел
Списък на програмите за създаване на шкаф мебелиСписък на програмите за създаване на шкаф мебели
Програми за планиране на апартамент в 3d на руски езикПрограми за планиране на апартамент в 3d на руски език
Основните програми за проектиране на кухнятаОсновните програми за проектиране на кухнята
Списък на програмите за изготвяне на мебелиСписък на програмите за изготвяне на мебели
Оформлението на помещението е 3x3 метраОформлението на помещението е 3x3 метра
Проектиране на баня с помощта на програмиПроектиране на баня с помощта на програми
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Спалня интериорСпалня интериор
» » Програмата за създаване на спален дизайн
© 2021 BggeHat.com