Свободен софтуер за създаване на чертежи

Свободен софтуер за създаване на чертежи

Изграждането на всяка къща започва с разработването и създаването на проектна документация. Неразделна част от пакета от документи, дори и да се изграждате сами, са чертежи и работни схеми. Whatman, молив и владетел вече са в миналото, днес използват програма за рисуване.

чертожна програма

Създаване на чертеж на къща в специална програма

Бързи, прости и удобни и най-важното - до минимум, груби грешки и грешни изчисления, които компютърните програми не позволяват или елиминират в автоматичен режим, се намаляват.

Към днешна дата има платени и безплатни програми, които ви позволяват да проектирате в дву- и тримерно пространство. Това е много удобно, защото, освен стриктното рисуване, потребителят на всеки етап от работата може да види реалистичен жив модел.

Google SketchUp

Програмата може да бъде изтеглена безплатно от официалния сайт. Той има прост интерфейс и широки възможности. Тази програма се отнася до многофункционални полупрофесионални пакети, които предлагат огромен брой възможности за индивидуални строители и малки предприемачи. Често се използва в работата си и професионални дизайнери и разработчици.

Изчертаване на Google SketchUp

Така изглежда интерфейсът на Google SketchUp

В тази програма можете:

Работата с двуизмерни изображения не е всичко, което Google SketchUp може. За останалата част тя все още е много проста и удобна 3D редактор и планиращ апартамент. Това означава, че всички проекти, които създадохте, могат да се видят в триизмерно пространство на екрана.

Минус едно - можете да създавате рисунки, но не можете да ги използвате като официална документация, само като инструкции за ваша собствена употреба. За съжаление, тя не поддържа GOST и SNIP.

Професионалисти - този висок реализъм на създадените изображения, интерфейсът на руски език, множество ръководства, инструкции, блогове, общности, тематични групи, видео уроци и друга общност, която сериозно съдейства за разработването на програмата.

къща рисунка

Проектът "готов къща" е създаден в Google SketchUp

FloorPlan3D

Нуждаете се от подробен чертеж на триизмерно изображение на къща или апартамент? За тази цел е подходяща безплатна програма FloorPlan3D. изготвят частна къща план, да съставят своя триизмерен модел, да предскажат преструктуриране или глобално пренареждане - всичко това е само малка част от огромните възможности на програмата. Можете също да:

Възможно е също да се създават чертежи и етажни планове на сгради и нискоетажни сгради, подгответе документацията за къщата от основата до покрива. Като допълнителни функции, по-интересни за интериорните дизайнери, заслужава да се отбележи възможността за разработване на ландшафтен дизайн, богата библиотека от текстури и строителни материали, натуралистични мебели, санитарен фаянс и отопление.

Пример за създаване на ландшафтен дизайн в FloorPlan3D

Начинаещите ще оценят простотата и полезността на интерактивните уроци и съвети.

AutodeskAutoCad

Безплатната версия на програмата е достъпна само за образователни цели. Професионалните версии, предназначени за търговска употреба, струват повече от сто хиляди рубли. На първо място, фокусирани върху професионалните потребители, програмата е предназначена за създаване на официална документация, изготвяне на схеми, подробно изготвяне на проекта, разработване на подробен план за дома.

В допълнение към 2D графика има достъп до триизмерни модели на създадени чертежи на всеки етап от тяхната готовност. Големият брой библиотеки, приложения, допълнения и настройки правят AutoCad професионален инструмент за инженери и архитекти.

Интерфейс на AutodeskAutoCad

Вътрешна къща, създадена в AutodeskAutoCad



За да се разбере ралито на потребителите без профил, образованието е малко вероятно да успее, сериозни уроци дори не могат да станат многобройните уроци, представени в текстовете и видео опциите.

компас

Програмата е на руски, която е създадена за изграждане на чертежи и триизмерни модели. Тя се състои от няколко основни области:


  • машиностроене;
  • строителство;
  • вземане на инструменти.

Това е блок "Строителство", който е подходящ за решаване на ежедневните проблеми, създаване на модели и рисунки на бъдещата къща. Компас интерфейс Предимството на програмата е, че автоматично прекъсва секциите на създадения модел в автоматичния режим, като елиминира възможните грешки на дизайнера. Може да се използва за подготовка на пълен набор от проектни документи.

Компас-сграда включва цялата необходима набор от приложения за проектиране на сграда до ключ. Започвайки от създаването на 3D модел, с подробно изработване на външния вид, фасадата и други и завършвайки с всички инженерни комуникации: водоснабдяване, канализация, електричество, отопление и т.н.

T-Flex Cad

Програмата има безплатна версия и е предназначена за работа с двуизмерни и триизмерни изображения. Разполага с широк спектър от функции и изчерпателен набор от функции за проектиране и къща планове за голямо семейство. Можете да създадете както отделни елементи, така и цялата сграда с нарязан от всички фасади и подове. Акцент разработчиците на T-Flex Cad са направили за автоматизация на всички процеси. Проектирането се извършва бързо, точно и с минимален брой възможни грешки. Създаването на параметрични модели е най-доброто използване на програмата.

С тази програма можете да развиете необходимата документация за изграждане на частна къща и да я използвате за разработване на уникални мебели за бъдещия интериор.

T-Flex Cad предоставя пълна подкрепа за ESKD и чуждестранни стандарти.

програма T-Flex Cad

Създаване на оформление на апартамент в програмата T-Flex Cad

Елементите на модела са свързани помежду си чрез параметрични и геометрични връзки. Предимствата на програмата включват:

  • Мощно геометрично ядро;
  • Удобство при работа с сглобки от всякаква сложност;
  • Единен файлов формат;
  • Разширено средство за инженерни анализи;
  • Възможност за създаване на собствени библиотеки с елементи;
  • Колективна работа по проекти;
  • интеграция;
  • Автоматизация;
  • Изготвяне на чертежи в съответствие със стандартите.

Тези характеристики на T-Flex Cad го правят достоен конкурент AutoCad в оформлението на къщите, но много по-прости и разбираеми.

NanoCAD

Това е безплатна версия на световноизвестната програма AutoCad.

Това е интерфейсът на програмата NanoCAD

Тя е разработена от руски специалисти, така че няма проблеми с руския интерфейс и всичко е наред с GOST и SNIP работа.

Тя е предназначена за изготвяне на различни схеми и проекти, редактиране на вече изградени чертежи. Интелигентната технология за рисуване ви позволява бързо и бързо да създавате сложни проекти без да губите време за подходящ дизайн на обекти. Програмата има много приложения, които ви позволяват да извършвате работа, свързана с проектирането и конструирането на диаграми и чертежи в различни области.

графит

Тази програма се заплаща, но има безплатен пробен период, който работи за ограничен период от време. Ако изберете програма за създаване на диаграми и чертежи, а не рисуване и подреждане на мебели и други интериорни детайли, то Графит е точно от това, от което се нуждаете.

С тази програма можете създаване на рамкови чертежи на къщи всеки детайл и сложност. Тук можете да проектирате както цялата сграда, така и нейните отделни елементи. Има огромна гама от различни инструменти, както и набор от полезни функции. Интерфейсът на програмата е на разположение в руската версия. Графитен интерфейс За да постигнете желания резултат и да получите качествена рисунка или диаграма, трябва да имате основни умения за работа с чертежи, изграждане и четене. В противен случай резултатът е красива картина, а не подробно ръководство за действие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програми за обзавеждане на мебелиПрограми за обзавеждане на мебели
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Проектиране на тоалетна конструкция с помощта на програмиПроектиране на тоалетна конструкция с помощта на програми
Програми за интериорен дизайнПрограми за интериорен дизайн
Архитектурна визуализация на различни обектиАрхитектурна визуализация на различни обекти
Списък на програмите за създаване на шкаф мебелиСписък на програмите за създаване на шкаф мебели
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
Основните програми за проектиране на кухнятаОсновните програми за проектиране на кухнята
» » Свободен софтуер за създаване на чертежи
© 2021 BggeHat.com