Програми за интериорен дизайн

Програми за интериорен дизайн


Обикновените корекция, институционализирана реконструкция, ремонт, промяна на природа - всички тези етапи винаги се появяват на пътя на всеки собственик на апартамент. Но ако сте имали за качеството на една идея може да се съди само след изпълнението на това в живота, но днес повечето от грешките, прибързани стъпки и безразсъдни излишни движения могат да бъдат напълно избегнати. Това е подходящо за програма за интериорен дизайн на апартаменти.

интериорен дизайн на стаята

Готов вътрешен дизайн на стая в 3d

В зависимост от зададените цели, можете да използвате най-простите и най-лесни за овладяване на дизайнера. С помощта на такива програми можете бързо да визуализирате идеята подреждане на мебели в апартамента, вдигнете слушалките и маркирайте функционалните зони.

И вие можете да инсталирате многопрофилна дизайнерска програма на вашия компютър. Къде можете не само да получите натуралистичен 3D модел на създаденото пространство, но и внимателно да изберете цветове, да изберете текстури, да приложите много комбинации и да изберете най-подходящите.

Офлайн програма за интериорен дизайн

Такива програми трябва да бъдат изтеглени и инсталирани на вашия компютър и едва след това можете да започнете работа. Въпреки по-дългия период на подготовка функционалността е по-широка от тази на онлайн услугите.

Можете да изтеглите програмата от официалния сайт на разработчиците на продукти. Това е по-безопасно и по-надеждно.

дизайн и оформление на апартамента

Създаване на интериор и оформление на апартамента в програмата "Интериорен дизайн"

Но в случай, че програмата е платена, лицензът ще трябва да бъде закупен или използван в пробна версия, която ще бъде достъпна за ограничен период от време или ще бъде съкратена в права и възможности.

Втората възможност е да изтеглите безплатна програма, функционалността й ще бъде по-малка, но много ще са достатъчни.

pCon.planner

Разнообразна програма за проектиране, която може да се използва за обзавеждане на мебели както и създаването на висококачествени визуализации. Можете да го изтеглите на официалния сайт, на разположение е пробна версия, безплатна и платена.

При свободен достъп с пълна функционалност е само триизмерно планиране. Но дори и неговата е достатъчна за моделиране на всяка стая или дори на цял апартамент.

работа в pCon.planner

Пример за моделиране на апартаменти в pCon.planner

След като инсталирате програмата, достатъчно е да създадете план за апартамент и да продължите с дизайна. Развитието на дизайна е не само при избора и поставянето на мебели. Изборът на довършителни материали, изборът на цветове и текстури също играе важна роля. pCon.planner с достойнство се справя с задачите.

Когато става дума за мебели, програмата представя обширни каталози на различни мебели, удобно класифицирани и оборудвани с търсене.

В случай, че нещо липсва, е възможно да заредите бази от мрежата, например да използвате обекти на Google SketchUp и 3D-Warehouse.

Програмата ви позволява да работите не само с двуизмерни изображения, но и с висококачествена функционалност и инструменти за създаване на 3D модели. Същевременно работата с пространствени изображения не изисква специфични знания и специални умения. Можете да разберете в движение.

Студио за цветен стил

Програмата с ограничена функционалност, но изключително полезна при създаване на интериорен дизайн на апартаменти и къщи. В него можете да проектирате и екстериорно на сградата. Софт платени, но има месечна демонстрация. Ако не го използвате професионално и за търговски цели, то в рамките на 30 дни е възможно да имате време да проектирате интериора на всеки апартамент.

Има малко софтуер, но качествено. В реални условия, програмата може да промени или да помогне да вземете нови нюанси и цветове за декориране на стаята. За да направите това, трябва да изтеглите снимката на интериора и да използвате инструментите и елементарните селекции, за да определите цвета на повърхностите и обектите, които искате да подмените.

На потребителя се предлагат повече от 100 богати палитри, които съдържат почти 60 хиляди цвята и нюанси. Освен това е възможно да добавите свои собствени комбинации. Програмата има способността интелигентно да съответства на цвета.

Студен интерфейс за цвят стил

Дизайн на спалнята в студио Color Style



Тя може да показва контрастни цветове или оптимални цветове на партньорите, които допълват или засенчват цветовете. Когато избирате определени настройки и готови шаблони за дизайн, можете да получите препоръки за това как да декорирате монохромен интериор, да съчетаете сложни цветове, да създадете светъл и контрастен интериор.

Стилното студио работи много добре с цветовете. Когато избирате нов дизайн за всяка повърхност, програмата не само удавя този детайл по скучен начин, но и издържа на цялата игра на светлина и сянка, поставя акценти, взема предвид светлината.

Ето защо проектите, създадени в Color Style Studio, са много реалистични и оживени. Готовият интериор на живо изглежда точно като на екрана на монитора.

VisiCon

Безплатна програма за интериорен дизайн, която може да се използва за домашна употреба.
Интерфейс на програмата VisiConИма и платена версия с подобрена функционалност, търговски структури, които са професионално ангажирани с разработването на дизайнерски проекти, вече могат да я използват.
Тук можете да използвате прости инструменти, за да създадете 3D модел на собствения си апартамент, след което експериментирайте със ситуацията и ремонтирайте. Всичко се прави съвсем просто.

След като създадете план за стая - работата се извършва в обикновен двуизмерен формат, триизмерният модел се създава автоматично - можете да започнете да го довършите.

Състои се от избиране от падащия списък на типа покритие или финишен материал, а след това от каталога се предлага да се избере текстура, цвят, украшение и други необходими спецификации.

Когато празната стая е украсена, можете да започнете обзавеждането. Потребителите имат достъп до обширни каталози с мебели и аксесоари. Те са удобно структурирани, категоризирани и подкатегории. Търсенето на желания елемент е бързо и лесно, ръчно или чрез формуляр за заявка.

Програма VisiCon

Пример за създаване на оформление на апартамент в VisiCon

Когато завърши симулацията, завършеният проект може да бъде разгледан от различни гледни точки. Предлагат се и обикновени проекции на двуизмерна проекция, и 3D модел на оформлението на апартамента. Моделът на бъдещия апартамент може да бъде запазен в общи формати или да бъде отпечатан за по-нататъшно внедряване.

Аранжори за стая

Програма за проектиране на апартаменти. Първоначално тя предлага да работи с двуизмерни изображения, но ви позволява да запазвате файлове за гледане в 3-ма зрители.

Програмата е платена, но ви позволява да се запознаете с функционалността и да опитате ръката си на безплатната версия, която е валидна за 30 дни. Няма никакви ограничения.

проектиране в Room Arranger

Програмният интерфейс за проектиране на апартаменти

Какво може да се направи? Както и във всяка универсална програма за изпълнение на пълен комплекс от дейности, свързани с проектирането на помещения. Room Arranger ви позволява да създадете план за стаята, подредете я според вашия вкус и след това обзаведете мебелите. За удобство програмата включва главните каталози на елементите. Също така на сайта на програмиста можете да изтеглите допълнителни модули.

Голям плюс е подкрепата на руския език, т.е. ще бъде много по-лесно и по-бързо да се работи. Но минусът е ниското качество на 3D изображението. Това не е дори за качеството, а за естествеността на проектите. Създадените модели едва ли могат да се нарекат дори надеждна имитация. Много ниско ниво на правдоподобност, минимум текстури и нюанси, всичко е много схематично.

Онлайн програми за интериорен дизайн

Вътрешният дизайн на апартаментите може да бъде създаден не само в офлайн версии на програми. Можете да използвате някои онлайн услуги, където можете да започнете да работите незабавно. Някои от тях обаче могат да поискат да изтеглят и инсталират малко приложение на браузър, което ще направи услугата правилно.

Най-популярните онлайн програми за проектиране на апартаменти са:

  • Haecker;
  • Stolline;
  • Програмист от Ikeya.

Всички те са изградени и работят приблизително еднакво. В раздела "браузър" се отваря работно пространство с инструменти. С помощта на тях се създава план за апартамент, извършва се много схематичен ремонт и след това стаята е обзаведена с мебели. Най-често това са мебели от реални каталози на конкретен онлайн магазин.
планиране на апартамент в онлайн услугаСъздаденият проект може да се разглежда от всички страни, като правило 3D версията се създава автоматично. След това полученият модел може да бъде запазен на вашия диск и / или отпечатан. Услугите поддържат най-често срещаните формати. Допълнителна функция на такива програми е възможността за поръчка и закупуване инсталиран във вътрешността на кухненските мебели с едно кликване.

В допълнение към програмите за моделиране на интериора, представени тук, има редица професионални софтуерни продукти с пълен цикъл. Те включват:

  • Sweet Home 3D;
  • Home Plan Pro;
  • Astron Design;
  • KitchenDraw;
  • ArchiCAD;
  • 3D Max;
  • Pro100;
  • Google SketchUp;
  • bonzai3d;
  • Planner5d.

И редица други, по-малко развълнувани, но не по-малко удобни и функционални.

планиране в Planner5d

Оригиналното оформление на апартамента е създадено в Planner5d

Всеки продукт има своите плюсове и минуси, но те играят роля само за сериозни потребители - търговски предприятия, които правят десетки различни апартаменти всеки ден, разработват сложни проекти за проектиране. За ежедневна употреба най-простите и най-достъпните проби ще бъдат полезни, предложените инструменти и функционалност ще бъдат достатъчни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Софтуер за планиране на кухнятаСофтуер за планиране на кухнята
Програмата за планиране на апартаментитеПрограмата за планиране на апартаментите
Софтуер за домашно планиранеСофтуер за домашно планиране
Проектиране на тоалетна конструкция с помощта на програмиПроектиране на тоалетна конструкция с помощта на програми
Програми за планиране на апартамент в 3d на руски езикПрограми за планиране на апартамент в 3d на руски език
Софтуер за планиране на стаяСофтуер за планиране на стая
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
Основните програми за проектиране на кухнятаОсновните програми за проектиране на кухнята
Списък на програмите за изготвяне на мебелиСписък на програмите за изготвяне на мебели
Програмата за създаване на спален дизайнПрограмата за създаване на спален дизайн
» » Програми за интериорен дизайн
© 2021 BggeHat.com