Програма за проектиране на стълбище до втория етаж

Програма за проектиране на стълбище до втория етаж

В съвременния свят има много възможности, за които хората дори не са мислили преди. Кой планува изграждане на къща или завършва пода, програма за изчисляване на стълбите към втория етаж е незаменима. Този важен елемент в организацията на пространството изисква внимание. Следователно, трябва да вземем сериозно да проектираме.

стълбище дизайн

Проект на стълба, създаден в специална програма


стълбище дизайн
форми на стълби

Съществуващи форми на стълби

Какво да мислите преди да започнете дизайна

Както във всеки друг случай, преди проектиране и проектиране на стълбищни конструкции имате нужда от:

  1. Определете каква стълба на втория етаж искате да оборудвате.
  2. За какво ще бъде материалът, трябва да мислим. В края на краищата, стълбите се представят на съвременния пазар в голямо разнообразие от варианти.
  3. Колко пари сте готови да похарчите за този дизайн. Този въпрос също е важен, защото зависи от това, какъв проект трябва да се направи.
  4. Заслужава си да се разгледа и проектното решение на стълбищната конструкция. В крайна сметка днес на пазара се предлагат много опции. стълбище дизайн стълбище дизайн стълбище дизайн
  5. Подробностите за декора също трябва да се вземат предвид предварително, така че ще бъде по-лесно да се изчисли сумата, необходима за космическото оборудване.

Всички тези нюанси са важни при създаването на схема за бъдещи магистрали дистанционно чрез специални програми.

Какви параметри трябва да бъдат измерени преди проектирането

За да изчислите стълбата в онлайн режим, първо трябва да извършите ръчно измерване на някои параметри. За да създадете лесно един проект по шаблон, трябва да измерите:

Височината на структурата на стълбата. За да направите това, трябва да измервате с лента или специален владетел разстоянието от пода на първия етаж до началото на втория етаж на стаята.
Широчината на самите стъпки също трябва да бъде измерена. Размерът на стъпалата за стълбите до втория етаж не трябва да бъде по-малък от 25 см. Оптимално е да направите 28-30 см. Това ще позволи на хората с големи размери да се придвижат удобно до втория етаж на стаята.
Ако релсите са планирани в структурата, тогава тяхната височина трябва да се измерва също.
Разстояние от последната стъпка, успоредно с тавана, до тавана. Този параметър не трябва да бъде по-малък от 200 см. Това е необходимо, за да се движи човек с всякаква височина, а не да се огъва надолу по стъпалата.
Важно е да се измери разликата между пода и дъното на стъпалото. Обикновено това не е по-малко от 50 см. Но този индикатор може да се различава от това, което е избрано.
Необходимо е веднага да се определи какъв ще бъде ъгълът на наклона на конструкцията. В идеалния случай трябва да е 35-45 градуса. Въпреки това, в зависимост от решението за стил на продукта, цифрата може да варира.

Всеки от тези параметри е много важен за правилната организация на пространството и компактното стълбище.

Нюанси и характеристики

Извършвайки изчисляването на размерите на бъдещия дизайн, е необходимо да обърнете внимание на такива моменти:

стълбище дизайн

Проект на стълба, създаден в специална програма

  1. Стъпките трябва да са удобни за придвижване.
  2. Струва си да помисли кои фитинги ще бъдат инсталирани на стълбището.
  3. Често хората правят грешно измерване на височината, като броят за желания брой разстояния от пода на първия етаж до тавана на същото ниво. При това изчисление грешките са неизбежни. В края на краищата, трябва да разгледате разстоянието до началото на втория етаж на стаята.

чертеж на стълби
Тези на пръв поглед подробности са много важни за правилното изчисление на всички елементи. С правилните измервания става възможно поставете стълба в пространството на къщата идеален във всяко отношение.

В кои програми можете да правите изчисления

Има много онлайн ресурси, с които можете да проектирате мост за вашия дом. Всеки от тях има своите особености и нюанси. Всеки човек избира самостоятелно най-удобната програма за проектиране, чертеж на стълби.

FloorPlan 3D

Тази програма е разбираема и лесна за възприемане дори от неопитни потребители. Затова трябва да обърнете внимание на това.

FloorPlan 3D софтуер

Проектиране на стълба в FloorPlan 3D


стълбище дизайн
В него можете да видите как ще изглежда стълби към тавана или на втория етаж в общата картина на интериора.

Програмни ползи

В допълнение към структурата на стълбата можете също да проектирате и планиране на цялото пространство в къщата. Това ще помогне да видите резултата преди построяването на втория етаж или сградата като цяло. За проектирането на стълбата на този ресурс има много комунални услуги и елементи.

недостатъци

Такава програма трябва да бъде изтеглена на персонален компютър с достатъчно количество памет на твърдия диск.


Онлайн дизайнер на стълбища



Програмата, която носи съответното име, може да се използва по предназначение. Този софтуер ще ви помогне:

онлайн дизайнер на стълбища

Онлайн интерфейс за дизайнери на стълбища

  1. Създайте скица на бъдещата пътека. скица на стълба
  2. Изчисляването на стъпките на стълбищата се извършва по отношение на общите изисквания за безопасност.
  3. Вижте в кои варианти стъпките ще изглеждат най-хармонично. изчисляване на стъпките
  4. Изчислете височината и дължината на всеки от елементите на конструкцията.
  5. Получете материал, благодарение на който стълбището ще изглежда елегантно и в начина, по който собственикът на къщата иска. стълбище дизайн
  6. Разберете колко материал е необходим за избрания дизайн. Следователно можете да изчислите колко пари трябва да инсталирате.
  7. Разберете кое е най-добре да изберете дизайн за интериора. Което е много удобно, защото е по-добре да се види веднъж, отколкото да си представиш три пъти.
    чертеж на стълби

    Проектиране и рисуване на стълбата, създадена от дизайнера

В тази програма, чрез въвеждане на параметрите и желанията на дизайна, водещ до втория етаж, можете веднага да видите как ще изглежда в вътрешността на хола в къщата.

предимства

Програмата има много предимства. В края на краищата можете да изпробвате всички варианти и комбинации от стълбищни конструкции в офлайн режим. Също така има шанс да видите грешките в изчисленията, което ще помогне да ги коригирате и елиминирате възможно най-много.

недостатъци

Единственият недостатък е, че програмата трябва да бъде изтеглена на персонален компютър преди употреба. От самия ресурс няма начин да се работи по изграждането на стъпките.

Онлайн дизайнер 3d изчисление

Тази програма също си заслужава внимание.

Благодарение на този софтуер можете да видите подробно как ще изглежда стълбата в стаята.

Тази програма за изчисляване ще ви помогне да обърнете внимание на детайлите. Същевременно е необходимо малко да се извърши процесът. достатъчно:

  • Въведете вида стълбище, който свързва първия и втория етаж. Те могат да бъдат поход, винт, да се превърнат в дизайн или да бъдат без него,
    стълбищен дизайнерски интерфейс

    Онлайн интерфейс за дизайнери 3d изчисляване на стълби

  • Трябва да се посочи и материалът на стълбата. Това ще помогне да се изчисли количеството на необходимите материали и сумата, необходима за покупката им по най-правилния начин;
  • Все още трябва да напишете кой производител искате да закупите суровини от, ако тази функционалност се предлага на сайта, изчисляване на материала
  • Това, което ще бъде и парапета, трябва да се отбележи, че ще помогне да се види картината в пълен размер;
  • Широчината на планираните стъпки за монтаж;
  • Декоративни елементи, които искате да видите при проектирането на стълбището.

Всички тези моменти ще помогнат да се изчисли количеството на необходимите материали, размерът на разходите за тяхната покупка възможно най-точно. Също така, правилните данни ще ви позволят да видите как тази или тази стълба ще изглежда в пространството на стаята.
Видеото показва чернова на стълбата, създадена в онлайн дизайнера.

Предимства на онлайн дизайна

Онлайн дизайнът до момента все повече набира скорост. Не е изненадващо, защото това са достатъчно възможности, които водят до минимум процесът на изготвяне на план за ремонт в дома. Благодарение на онлайн изчислителната програма и изграждането на стълби можете да:

  1. Спестете пари при поръчване на услугите на дизайнера.
  2. С ръцете си теглете през софтуерната стълба, която ще бъде инсталирана в къщата. изчисляване на стълби
  3. Изчислете точно броя на материалите, необходими за работа.
  4. Вижте няколко дизайна на мостчета, за да изберете алтернатива за вашия дом.
  5. Подробно е да знаете кое от стълбите, колко пари ще бъдат изразходвани.
  6. Вижте в 3D версията проект, който е планиран за инсталиране в къщата. стълбище дизайн
    онлайн дизайнер на стълбища

    Така че 3d моделът на стълбата, създадена в онлайн дизайнер изглежда

  7. Разберете плюсовете и минусите на поставянето на определено стълбище в пространството на вашия дом.
  8. За да изучите основите в проектирането, които ще помогнат най-малкото самостоятелно да проектирате проекти за трансформации във вашия дом.

стълбищни елементи

Име на стълбищни елементи


Всички тези предимства показват, че е удоволствие да се използва онлайн дизайна на стълби. Такива програми са създадени специално, за да улеснят живота на тези, които планират ремонти в дома или апартамента си. Основното нещо е да изберете програмата, която най-много съответства на предпочитанията и да я харесате според функционалните. Ако тази мисия приключи, можете веднага да започнете процеса на изпълнение на плана.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълби към втория етаж на къщатаСтълби към втория етаж на къщата
Основните програми за проектиране на кухнятаОсновните програми за проектиране на кухнята
Местоположение на стълбите в къщатаМестоположение на стълбите в къщата
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Проектиране на баня с помощта на програмиПроектиране на баня с помощта на програми
Как да направите проект у дома на вашия компютърКак да направите проект у дома на вашия компютър
Списък на програмите за изчисляване на покрива на къщатаСписък на програмите за изчисляване на покрива на къщата
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
» » Програма за проектиране на стълбище до втория етаж
© 2021 BggeHat.com