Как да направите проект у дома на вашия компютър

Как да направите проект у дома на вашия компютър

Как да направите проект у дома на компютър - този проблем се сблъсква както с начинаещи, така и с тези, които вече са изпитали силата си в строителството със собствените си ръце. Създаване на къща проект в безплатен график, който в бъдеще може да бъде изпълнен, е необходимо да се изпълнява в съответствие с всички характеристики и изисквания, които се изискват не само за бъдещия дизайн, но и за външните условия на строителството.

домашен проект на компютър

Пример за проект и оформление на къща, създадена на компютър

Можете да създадете домашен проект на компютър, като използвате специално разработена програма.

Програмата ArchiCAD

С тази програма можете да създавате проекти на всеки етаж в бъдещия си дом. В допълнение към всичко споменато по-горе, това приложение ще ви помогне да проектирате не само вашия дом, но и други структури и сгради. Допълнително предимство на този тип програма е, че тя е най-удобната и близка до професионалната. Тук се вземат предвид всички нюанси на строителните работи.

Дори и осветяването на помещенията ще се промени в зависимост от това коя дата е избрана и кое географско местоположение на този проектиран обект. Тези, които не са се сблъскали преди това с подобни програми, ще трябва да страдат, за да разберат точно как функционира такава система.

Програма ArchiCAD

Оформлението на къщата е създадено в програмата ArchiCAD

Това се дължи на факта, че има достатъчно голям брой различни раздели и съответно функциите, които това приложение може да изпълни. Работната зона е разположена в центъра на екрана и затова можете да видите създадения план доста тясно и подробно, да го настроите в допълнителни прозорци (изгледи отгоре, отстрани и др.).

В горния ляв ъгъл са основните функции, които ви позволяват да редактирате обекти като цяло или някои отделни елементи. Вдясно има командния ред, където можете да видите кои команди и манипулации са направени с проекта. В зависимост от това дали отговарят на вашите изисквания, можете да редактирате или изтриете тези или други редакции.

проектиране на ArchiCAD

Проектиране на къща в програмата ArchiCAD

ArchiCAD ви позволява да създавате съвсем сложни проекти от самото начало, докато има достатъчно количество данни и разпоредби, които ви позволяват да ускорите процеса и изграждане на силна и надеждна къща чертеж.

Създаване на проект

Стартирайте тази програма, започнете най-добре с нея дизайн на приземния етаж. В отворения прозорец първо трябва да обърнете внимание на панела, който е отляво. Тук има разнообразие от инструменти за работа, включително елементите на всяка къща. Например, тя може да бъде:

  • Вратата;
  • прозорци;
  • Стената;
  • колони;
  • Стълбището;
  • Покрив и др.

За да проектирате подовата настилка, трябва да изберете подходящата секция и да изберете раздела "Стена" отляво на панела, който вече е описан. В появяващия се прозорец е необходимо да се намерят материали, с които да се подпомогне тази конструкция.
проектиране на къща на компютър
Можете да изберете например камък. В този прозорец проверете полето "Избери за всички". След това с мишката ще трябва да нарисувате приблизителен план на пода в сутерена. За да направите това, кликнете с левия бутон на мишката и преместете курсора на двете страни.



Обикновено това е квадрат или правоъгълен периметър на пода. Преди това можете да изготвите план на всеки етаж в съответствие с размерите, които ще имат бъдеща къща. Като очертаете периметъра, можете веднага да видите в 3D-формата формата на подовата настилка. Качеството на полученото изображение е доста високо, така че можете самостоятелно да увеличите изображението максимално и да прегледате всяка тухла.


Допълнителни насоки

Ако в получения проект всичко ви подрежда, възможно е да преминете към създаването на припокриване. За да направите това, отново, отляво, намерете раздела "Наслагване" и кликнете върху него с левия бутон на мишката. В прозореца, който се отваря, ще трябва да изберете материала, най-добре е да използвате стоманобетон. И, разбира се, не забравяйте, че трябва да изберете опцията "дебелина на припокриване".

Има и избор от 2 етажа. Можете да изберете например паркет и според вашите изисквания, с дизайна на бъдещата стая, също така е избран нейният цвят, например зелен. След това започнете да рисувате периметъра на припокриването, точно както направихте на предишния етап, когато сте очертали периметъра на 1-вия етаж. В този случай трябва да въведете мишката върху самата стена, за предпочитане в центъра.

домашен дизайн стълби

Монтаж на стълби в проекта на къщата

За да се направи на следващото ниво, трябва да изберете раздела "1-ви етаж" и след това, точно както са действали в първия случай, ще трябва да отидете в левия панел, намерете опцията "Стената" и вземете тези или други измерения към него.

Така че, можете да изберете материал вече не е камък, но бяла тухла, например, дебелина на стената от 400 мм, височина от 3000 мм. Не забравяйте също, че трябва да посочите размерите на самата тухла.

В този случай бялата тухла ще бъде само материалът за облицовка, а газобетонният блок ще бъде основният строителен материал. След като зададете всички тези стойности, ще трябва да рисувате отново проект и оформление на къщата в съответствие с начина на създаване на партера. На 3D модела на този проект може да се види, че мазето и стените на 1-ви етаж съвпадат и са на същото ниво. Но ще е необходимо да се уверите, че стената на 1-ия етаж е малко по-голяма от периметъра на мазето.

хол на проекта

Проектиране на хол имате специална програма

За да направите това, първо трябва да изберете всички стени с левия бутон на мишката, след това щракнете с десния бутон и изберете функцията "Internal Wall Parameters". В показалия се прозорец отдясно ще видите опцията "Линия на ръба", индикаторът му ще трябва да се увеличи.

Прозорци, врати, греди, покрив

Така че, след като стената и основата са готови, можете да продължите с поставянето на прозорци и врати. За да направите това, не е нужно да знаете как да нарисувате този или този елемент. Първо трябва да изберете стойността "Врата" отляво на панела. В появяващия се прозорец ще видите много различни варианти за врати, техните размери, материали и много други. Тук са дадени всички размери на вратата. Ширината му може да бъде например 1,5 м, височина - 2,5 м.
проект на хол в къщата
След това ще видите, че мишката не е само начертаване на линии, но плъзгане на малка правоъгълна област, която е бъдещата врата. Можете да го поставите абсолютно на всяка стена и след като я поставите, можете да разгледате къщата на 3D модела. Ако нещо не ви е удобно, можете по всяко време да промените местоположението му. По същия начин се извършва вмъкване на прозорци. Всички тези промени могат да се видят не само отвън, но и отвътре. Греди и тавани са разположени и на приземния етаж, твърде просто. За да направите това, намирате съответния раздел в панела и задайте всички необходими размери:

  • ширина;
  • височина;
  • материал;
  • Цвят.


Такива греди ще трябва да покрият целия таван. Между тях винаги се определя интервал, след който само направете план на покрива. В раздела "Покрив" трябва да зададете цвета на покрива и материала, който ще бъде покрит. Тук е настроено разстоянието от тавана до горната част на покрива, например 3000. Начертайте контура на къщата и след това самата програма ще проектира своята форма. По този начин, проектът на къщата може да бъде направен бързо дори самостоятелно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програми за проектиране на дървени къщиПрограми за проектиране на дървени къщи
Програма за проектиране на стълбище до втория етажПрограма за проектиране на стълбище до втория етаж
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
3D оформление на апартамент и частна къща3D оформление на апартамент и частна къща
Основните програми за проектиране на кухнятаОсновните програми за проектиране на кухнята
Свободен софтуер за създаване на чертежиСвободен софтуер за създаване на чертежи
Програмата за създаване на спален дизайнПрограмата за създаване на спален дизайн
Проектиране на баня с помощта на програмиПроектиране на баня с помощта на програми
Програми за дизайн на баняПрограми за дизайн на баня
Създаване на чертеж и план на къща в програмата autocadСъздаване на чертеж и план на къща в програмата autocad
» » Как да направите проект у дома на вашия компютър
© 2021 BggeHat.com