Метална стълба

Междинните стълби са направени предимно от дърво, бетон и метал. Технологичните свойства, които металът притежава, позволяват да се направи стълба от всякакъв дизайн, макар и надеждна, естетически привлекателна и не тежка.

Днес ще обсъдим всичко по отношение на такава тема като метална стълба със собствените си ръце.

Към днешна дата една от най-популярните съоръжения за комуникация между отделните стени е спираловидно стълбище до втория етаж. Тази система ви позволява да добавяте повече интериорни бои към всяка стая и също така служи като отличен начин за пестене на пространство.

Винтовите стълби могат да се монтират на малки места, в селски къщи, апартаменти или къщи. Нарича се и въртяща се кръгла или радикална стълба.

Спиралните стълби обаче имат недостатъци, например, те не са много удобни за малки деца или възрастни хора. В такива случаи кръглата стълба става официален, когато походът играе основната роля.

И първото нещо, което трябва да направите, преди да започнете, е да подготвите рисунка. Той ще направи възможно да се произвежда без никакви грешки. Що се отнася до самата конструкция, основната й характеристика е радиалното укрепване на стъпалата. Това има пряк ефект върху въображаемия или реалния център. При проектиране на стълба върху подовата равнина е възможно да се получи многоъгълна или кръгова форма. Осигуряване тези системи могат да бъдат различни: стъпки за подпомагане по периметъра на стените и централна Rack Mount единствено на опорния крак с централно местоположение, а понякога и по стълбите може да се определят въз огънат тетивата оградата и пиедестал монтажа.

Специфичност на производството

Специфичност на производството

От този момент нататък ще започнем да изучаваме стъпка по стъпка инструкциите на стълбата, направена от метал със собствените си ръце.

Ако вашият избор попада върху спиралната стълба със собствени ръце от метал, предварително подготвените рисунки ще ви помогнат да започнете и да извършите правилната работа. Можете да изберете всеки вариант от този раздел. Такива конструкции не изискват твърде много пространство, например стъпка с ширина 1 м ще позволи да се получи структура с диаметър 2,2 м. Следва, че конструкцията ще изисква не повече от два квадратни метра в равнината на пода. При конструирането на такава конструкция всеки може да го информира за желаната ъглова наклон, но обикновено той не достига повече от 45 градуса.

Каква информация трябва да бъде предоставена преди стартирането на инсталацията

Събрани, за да поставите спирално стълбище, трябва да запомните - този тип строителство има тесни стъпки, което означава трудно движение по тях. Двама души с голяма трудност могат да се разпръснат, когато се срещат на такава стълба. Освен това е изключително неудобно да се преместват различни обекти с големи размери. От това следва, че най-разумното приложение на спирални стълби в места с нисък интензитет на трафика. Поради по-голямата сложност на елементите и възлите от обичайните, отнема много усилия и време, за да се постигне това.

Подготовка на материали

Подготовка на материали

По време на проектирането на спиралното стълбище е много важно да се проучи технологията за внедряване на тази структура и да се подготвят съответните материали.

При избора на материал не бива да се ограничава, за това са подходящи както листови метали, така и профилни метали.

Обикновено като суровина за стъпалата на дървена стълба изберете дъб, клен или бук. Можете да поръчате готови стъпки или да използвате самостоятелно направени стъпки, затова трябва да отрежете дъските до необходимите размери.

Например, можете да рисувате правоъгълна дъска на диагонала и в крайна сметка да получите два трапецовидни стъпала. След това трябва да завършите ръбовете им, да извършите обработката на ръбовете и да покриете с лак в 3 слоя. Това е всичко, стъпките за спираловидното стълбище са готови!

дизайн

дизайн



Елемент с вертикална подредба между съседни стъпала, който е стъпало, трябва да бъде изключен от конструкцията. Това ще даде на крака по-твърда подкрепа и ще премахне приплъзването по време на движението. В централната част стъпката трябва да достигне 0,2 м или повече. Трябва да се отбележи, че в момента много хора използват кръгли стълбища и с помощта на фотографии можете да определите конкретния тип конструкция. Диаметърът на опората на средната колона трябва да бъде пет или повече см, което ще гарантира надеждността на възела. Между клоновете височината трябва да бъде достигната, надвишавайки човешкия ръст, тази стойност обикновено е два или повече метра, освен това, като се изкачва по стълбите, няма да е необходимо да се огъва. Броят на стъпките при пълен завой трябва да бъде дванадесет.

Извършване на счетоводна работа

Преди да направите стълбите със собствените си ръце, рисунките се извършват от опитни занаятчии, което ще даде възможност да се заобиколят много различни грешки, които могат да бъдат много трудни за разрешаване. Въз основа на това можете да вземете характеристиките по-долу.

Етаж височина, измерена от равнината на първия етаж към долния етаж на втория етаж, равна на три метра, а ширината на стълбите е еквивалентно на 1 m. Така диаметър стълб е равен на 0.2 метра. И сега е възможно да се определи стойността на конструктивен диаметър. Тази стойност ще бъде равна на ширината на двата стъпала и диаметъра на опорния стълб. В такива случаи изчисленията ще имат следната форма: 2x1 + 0,2, което в крайна сметка достига 2,2 м.

След като се определи диаметърът на конструкцията, трябва да се направи кръг. Следващата стъпка включва изчисляване на радиуса на траекторията на движение. За да постигне тази необходимост ширина диаметър подпора за сгъване на сцената и резултатът разделена на две, то ще бъде: (0,2 + 1) / 2, резултатът е след това 0.6 m ще трябва да се изчисли броя на стъпките на един ред .. За да извършите това изчисление, трябва да се движат по пътя да се разделят на ширината на стълбите, тя изглежда така: 2x3, 14h0.6 / 2, крайният брой намотки - 18.84.

Ако решите да инсталирате стълба на втория етаж, значи важен елемент е да определите височината на стъпката. Височината на намотката е разделена на 19 части. Стъпката между последния и първия етап на революцията трябва да надхвърля човешкия растеж. При изчисляването тази цифра може да бъде 2 м, при тази стойност е необходимо да добавите 5 см, което ще позволи да се получи височината на завоя, тя се изразява както следва: 2 + 0,05, крайният резултат е равен на 2,05 м.

Височината на етап може да бъде изчислена от това изчисление: 2,05 / 19, което води до получаване на стойност на 0.11 m Общият брой на етапа е 28 части 3 / 0,11, броят на завъртанията - 27.3 за придаване ..

Също така въз основа на вас могат да бъдат взети следните характеристики. Подемно височина - 3 м, височина на етап 11. 1 cm дебелина ниво 5 см, дължина - 1 м, диаметър 2.2 m, вътрешен диаметър 0,2 м, общо ъгъл на завъртане на 510 градуса, ъгъл стъпки достига 18.9 градуса.

монтаж

монтаж

След като се сглобихте, за да инсталирате спиралното стълбище на втория етаж, е изключително важно първо да се запознаете с технологията за извършване на тези работи. На първо място, багажникът е монтиран и фиксиран, който има устройство в средата. След това се разрешава да се започне инсталирането на стъпалата и дистанционните втулки. Майсторът трябва да фиксира горната част на конструкцията и след това да монтира перилата и перилата за металната стълба със собствените си ръце. В случаите, когато инсталирате стълба, която има конзолни скоби, като суровина можете да използвате бук. За да режете детайлите, можете да използвате струг, чиято цел е да работите върху дърво. Все още много полезно ще бъде ръчното електрическо оборудване. При отсъствието на това устройство можете да поискате помощ при подготовката на частите за капитана. Точката на ъгъла на отваряне може да се прехвърли отстрани на пода с вертикална линия. На гениталната основа трябва да нарисувате линия, чието местонахождение ще бъде успоредно на отвора, който е направен в тавана.

Съвети за инсталиране

Когато направите сама спирална стълба, рисунките трябва да бъдат направени от професионалист или от вас лично. Следващата стъпка включва поставянето на стоманената сърцевина върху цилиндричната част и стартовия етап. В същата последователност останалите елементи са инсталирани. След успешното събиране на централния стълб и стъпалата е необходимо да се започне фиксирането на горната платформа. След това се монтират стелажите за парапет. Болтовото ядро ​​от стомана преминава през две стъпала и завършва малко над стъпалото в най-високата точка.

изключване

Можете да направите и инсталирате спирално стълбище от дърво и метал, в последния случай ще трябва да можете да извършвате заваряване. При избора на дърво, последната стъпка е оцветяването. Първо, повърхността на стълбите трябва да се шлайфа с шкурка, след това да се почисти от прах и да се покрие с петна.

Характеристики на металната стълба

Метална стълба

Монтажът на тази система трябва да започне с фиксирането на централния стълб. После поставете втулките, пералните и стъпалата. В края на тези части на работата е необходимо стъпките около колоната да се завъртат на необходимото разстояние. Сега трябва да фиксирате скобите. Горната стъпка трябва да бъде фиксирана на пода между етажите. По време на изграждането на метална стълба със собствените си ръце, веригите ви позволяват да не отстранявате технологиите и да премахвате грешките. Последната стъпка е монтаж на перила и перила.

Е, на тази статия нашата статия е приключила! Надяваме се, че нашите съвети и препоръки ще ви помогнат. Ще се видим скоро в други публикации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени стълби със собствени ръцеДървени стълби със собствени ръце
Стълби към втория етаж на къщатаСтълби към втория етаж на къщата
Метални стълби и техните видове, конструкции и материалиМетални стълби и техните видове, конструкции и материали
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Бетонови стълбиБетонови стълби
Дървени стълбища в интериораДървени стълбища в интериора
Предимства на стълбищните трансформаториПредимства на стълбищните трансформатори
Строителен материал и конструкция на стълбищаСтроителен материал и конструкция на стълбища
Стълби към къщата Какво да направите?Стълби към къщата Какво да направите?
» » Метална стълба
© 2021 BggeHat.com