Метални стълби и техните видове, конструкции и материали

Трудно е да си представим живота без стълби. Повечето хора, живеещи в жилищни сгради и частни домове, използват това изобретение на човечеството всеки ден.

Външни стълбища. Тя е удобна и изглежда красива, можете да изберете за всеки вкус и цвят. Те се използват за компенсиране на разстоянието от нивото на земята до нивото на пода в къщата, тъй като то обикновено е с порядък по-голямо, което се дължи на особеностите на конструкцията.

Рядко можете да намерите едноетажна къща. Dacha парцели с голяма площ - лукс, и изграждане на просторна къща на един етаж - просто неподходящи да прекарват място на вашия сайт.

Най-лесният начин да увеличите площта на къщата е да издигнете допълнителни етажи. За да се избегнат ненужните проблеми между етажите, се инсталират стълби, чиито опции ще бъдат разгледани по-късно.

Видове стълби и тяхното приложение

Има много стълби и структури, изработени от различни материали и в различни варианти, като се започне от прости дървени, довършителни стъклото, направени с помощта на няколко материали наведнъж, но в тази статия ще го обсъдим по металните стълби.

Видове стълби и материали за тях
Видове стълби и материали за тях

В зависимост от местоположението на инсталацията, натоварването и здравината на конструкциите зависи общата външност на стълбата и компонентите, които ще се използват по време на инсталацията.

В тази статия ще разгледаме метални стълби и техните видове, дизайни и материали, които се използват. Метални стълби - това е един от най-популярните, икономични и лесни за инсталиране начини да инсталирате стълба.

Стълби от неръждаема стомана

Един от най-популярните метали е неръждаема стомана, която има всички необходими свойства за стълбата:

  • устойчиви на износване, металите имат доста плътна структура, за разлика от други материали;
  • Можете да ходите в обувки, тъй като мръсотията няма да бъде погълната;
  • няма специални условия на работа и съхранение, външните стълбища не се влияят от такива фактори като директна слънчева светлина, промяна на температурата и висока влажност;
  • безопасен за изхвърляне, може да бъде рециклиран, не замърсява околната среда по никакъв начин;
  • не се страхува от химически влияния;
  • стълбите на метална основа имат ниска цена, по отношение на конструкциите, изработени от други материали.

Защо металните стълби са толкова чести?

Ако например вземете сплав, съдържащ повече от 10 процента хром, колко положителни качества има той:

  1. Силата на цялата структура почти не се деформира във времето. Металът е един от най-силните и относително евтини материали. Металната конструкция може да издържи доста голяма тежест, която ви позволява да вдигате тежки неща с помощта на тази стълба. Корозията с подходяща обработка на метала не е ужасна, така че може да се инсталира дори на улицата.
  2. Когато се инсталира на улицата, тя също така подчертава фасадата на всяка сграда и добавя малко естетика към къщата, независимо дали става дума за офис сграда или най-често срещания магазин.
  3. Универсален и красив, той се вписва добре във всеки интериор. Хромният метал се вписва перфектно във всеки интериор и хармонизира с всякакви материали. Отразяващата огледална повърхност изглежда доста интересна при всяко осветление.
  4. С неговата сила, той има нисък цялостен дизайн, който е недвусмислено важен за монтаж и транспорт. Позволява ви да зададете стълбата, както желаете и където искате.
  5. Доста ниска цена с огромно разнообразие от дизайнерски опции, които ще ви позволят да вземете метална стълба за своя вкус.

В допълнение към всичко това, ако изберете метална сплав, съдържаща около 20 процента хром, тогава този дизайн може да се използва без проблеми на улицата. На такива стълби производителите обикновено дават повече от 30 години гаранция, че напълно плащат разходите за дизайн.

Видове стълби за междустъпа

Има различни видове структури, като например:

Март стълбище

Обичайната гледка, до която всички сме свикнали, ни позволява да стигнем от етаж А до етаж B по права линия. Обикновено изисква много свободно пространство, но е най-безопасният и най-простият дизайн.

Спирално стълбище

Завийте метално стълбище
Завийте метално стълбище


Структура с периферна форма с централна опорна система, към която стъпките са прикрепени по такъв начин, че повдигането се осъществява в спирала. Много интересно и компактно решение, но някои може да имат проблеми с изкачването на такава стълба, например при старите хора.

Модулно стълбище

Удобно решение за монтаж можете да съберете дизайн с различни размери и форми. Едно наистина добро решение в случая, когато няма достатъчно пари и време за инсталиране, става като дизайнер.

Конзолно стълбище

Всяка стъпка, която създава някаква илюзия. Изглежда, че "се издигат нагоре" във въздуха. Всъщност това е сложна и замислена система от стъпки. Тя изглежда достатъчно креативна и изглежда вълнуваща.

За съжаление е много трудно правилно да се сглоби и инсталира такава структура. Няма възможност да се инсталира ограда, така че все още е до известна степен опасна, ако в къщата има малки деца.

Болцевая стълбище

Примери за стълби в къщата
Примери за стълби в къщата

Структурно надежден и безопасен, сравнително евтин. Той има всички необходими свойства, не заема много място, изглежда красив и е един от най-популярните. Обикновено компонентите за тях са изработени от метал, но сега се използват други материали, като стъкло или дори пластмаса, но те могат да се използват само в една стая. На улицата е възможно да се използва само метал, защото постоянно променящите се условия на околната среда много бързо унищожават както пластмасата, така и дървото. Това е неръждаема стомана, която може да издържи на тежки товари и природни условия, температурни промени и валежи.

Цената напълно съответства на качеството на изпълнението и материалите. Производителите могат да предложат разнообразие от интересни опции, ограничени елементи, всякакви защитни опори и метални огради, има и опции с осветление. Много видове парапети ви позволяват да изберете свой собствен, дори и най-изискан вкус. Често има и варианти със стъпала от дърво и дизайн, изработен от метал, който може да се използва на практика само в помещения.

Подготовка на помещения за монтаж на стълби от метал

Препоръчително е да се подготвите заедно с майсторите и инженерите, които биха могли точно да изчислят натоварването и да помогнат за правилното подреждане.

В идеалния случай типът и размерите на стълбището трябва да бъдат избрани предварително, дори на етапа на строителството. Отворът между подовете трябва да бъде с правилния размер и форма, така че да няма проблеми. В зависимост от вида на стълбите, които се инсталират, трябва да се изчислят крепежите и стенните материали, както и стенните материали, където ще бъдат монтирани.

Ако е конзолно, а стените трябва да са достатъчно стабилни, изработени от качествени материали, така че да могат да издържат на цялата конструкция.

Важно е правилно да се оформят и закупят всички части за производството. Също така, такава стълба може да бъде заварена и независимо от ъглите, тя е особено важна в дача, когато не е необходима специална красота, но е необходимо да се направи солидна конструкция за малко пари.

заключение

Сравнително добър и ергономичен избор ще бъдат стълбите за дачи от метал. Не заема много място. Проектирането на метални стълби е доста проста, но те са много силни и притежават всички необходими свойства.

Стълбището трябва да е достатъчно голямо, за да премине удобно както нагоре, така и надолу. Появата на стълбището е един от най-важните критерии за избор, но си струва да се обръща внимание на цената, въпреки че може да изглежда добре отвън, но използваните материали могат да бъдат евтини и с ниско качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Топ 5 евтини стълби към втория етаж на икономичната класаТоп 5 евтини стълби към втория етаж на икономичната класа
Бетонови стълбиБетонови стълби
Дървени стълбища в интериораДървени стълбища в интериора
Дървени стълбиДървени стълби
Строителен материал и конструкция на стълбищаСтроителен материал и конструкция на стълбища
Строителни платформи ЕкскурзииСтроителни платформи Екскурзии
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
Сравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материалиСравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материали
» » Метални стълби и техните видове, конструкции и материали
© 2021 BggeHat.com