Сравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материали

Стълбите - незаменим елемент на сградите: градски и крайградски, жилищни и промишлени, търговски и обществени. Най-често срещаният вариант е монолитно стълбище, изработено от бетон. Алтернатива на тях могат да бъдат дървени, метални, стъклени и комбинирани стълбища, всичко зависи от това, каква архитектура е у дома. Сравнение на техните свойства може да бъде полезно при избора.

• Инсталация

Бетонни стълби се монтират, когато се издига строителната кутия. След това те се използват в строителния процес за набиране на материали, оборудване, работници. Стълбите от други материали се монтират след всички строителни и довършителни работи. Това се дължи на факта, че декоративната им повърхност лесно се разваля.

• Сила

Стълбите от монолитен бетон, подсилени с метални фитинги, са устойчиви на механични повреди, гниене, корозия, температурни колебания и влага. Бетонни стълби могат да бъдат монтирани в сградата или извън нея. Те могат да носят всякаква тежест. Особено важно нещо е абсолютната рефрактерност. При разглеждането на алтернативни материали се оказва, че всеки от тях има своите слаби страни, неговите противопоказания по време на работа. И въздействието на огъня е от решаващо значение за всеки от тях.



• Устойчивост

Металната рамка на бетонната стълба я предпазва от деформации, счупвания и формиране на пукнатини. Монолитното бетонно стълбище надеждно ще служи за десетилетия, като честта ще издържи на целия живот на сградата. Можете да сте сигурни, че стъпките няма да изскърцат или да се размажат. Единствената възможна повреда е лекото повърхностно износване на стъпалата, което лесно се фиксира. Дървени стълби например имат живот от 10 до 15 години, след което е необходимо скъпо и обезпокоително възстановяване или замяна. Металните конструкции трябва да бъдат редовно обработени с антикорозионни съединения и боядисани.

• Естетика

Бетонът е материал, който предоставя достатъчно възможности за внедряване на голямо разнообразие от архитектурни форми. Неговото приложение ще спомогне за внедряването както на стандартни, така и на нетривиални дизайнерски решения. И това е с пълното запазване на надеждността, практичността и други експлоатационни свойства. Бетонната повърхност е подходяща за нанасяне на почти всички видове декоративни довършителни работи.

Монолитните стоманобетонни конструкции са оптимален вариант на технологията за производство на стълби. Нито един от алтернативните материали не е в състояние да осигури такъв набор от възможности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Местоположение на стълбите в къщатаМестоположение на стълбите в къщата
Метални стълби и техните видове, конструкции и материалиМетални стълби и техните видове, конструкции и материали
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Бетонови стълбиБетонови стълби
Дървени стълбища в интериораДървени стълбища в интериора
Дървени стълбиДървени стълби
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Строителен материал и конструкция на стълбищаСтроителен материал и конструкция на стълбища
Типове и характеристики на стълбищни стълбиТипове и характеристики на стълбищни стълби
» » Сравнение на свойствата на стълбите от бетон и други материали
© 2021 BggeHat.com