Строителен материал и конструкция на стълбища

Стълбище: материал и конструкция

Както знаете, стълбите маршируват и завинтват. Първият тип се състои от прав поход, т.е. изкачва се с определен брой стъпки. Оптимално марш наклон от 30-40 градуса, а оптималната ширина на частен дом - не повече от 90 см, но не по-малко от 80 см Ако ъгълът на стълба надвишава 45 градуса, то се счита за едностранно, тъй като това ще бъде възможно да се понижат само на него. същата позиция, както при повдигане. Обикновено стълба етажни жилища включват един или два полета, те са разположени под ъгъл от 90 или 180 градуса един спрямо друг, и е малка площ между тях.

Тази опция се счита за най-удобна в случай, че къщата е обитавана от хора от различни възрасти. Разбира се, в този случай те трябва да са достатъчно широки и с удобен ъгъл на наклон. Това обаче определя и техния основен недостатък - значителни размери, тъй като такива стълби изискват място. Стълбите през март могат да се различават по типа конструкция. В стълбите на лентите опорният елемент е наклонените греди, към които са прикрепени стъпките. На стълбите по струните стъпките се монтират в страничните части на гредите, а не върху тях. Изборът на конкретен тип в този случай се диктува от потенциалното натоварване.

Вторият тип стълби е винт. Това са стълбища със стъпаловидни стъпала, разположени радиално и прикрепени към външния кръг или към централния стълб. Такива структури не са толкова удобни за придвижване, но изискват по-малко пространство и са подходящи за малки къщи.



Е, ако искате ламинат Pergo да купите на разумна цена, можете да посетите сайта opt, parket.ru. Само там е най-добрият ламинат с бърза доставка.

Как да изберем материала за стълбите? Основният критерий тук е натоварването. Ако стълбата трябва да издържа на движението на голяма група хора и стоки, тогава нейните носещи елементи трябва да бъдат изработени от стоманобетон или метал. В същото време и двата материала се характеризират с относително ниска цена и отлични характеристики. Въпреки това, поради сериозното тегло на стоманобетон не може да се използва във всички сгради (в дървени и рамкови къщи не може да се използва). В сгради, построени от залепени греди или в технология на телени мрежи, походките по стълбата обикновено се правят от дърво.

Облицовката на стълбата до голяма степен зависи от материала на основата. Струва си да се отбележи, че финалът е необходим не само за естетика, но и за подобряване на безопасността. Например, облицовката на стъпалата често е покрита с не-лъскав или противоплъзгащ се материал, върху който има специални разрезки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сгъваеми стълбиСгъваеми стълби
Стълбите на тавана в малка къща как да си направите собствени ръце?Стълбите на тавана в малка къща как да си направите собствени ръце?
Металната стълба със собствен дизайн и качество на ръце зависи само от васМеталната стълба със собствен дизайн и качество на ръце зависи само от вас
Метална стълбаМетална стълба
Размерите на стълбището се поддават сами на всички нюансиРазмерите на стълбището се поддават сами на всички нюанси
Стълбата на металната рамка как да създадете красив дизайн?Стълбата на металната рамка как да създадете красив дизайн?
Местоположение на стълбите в къщатаМестоположение на стълбите в къщата
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Бетонови стълбиБетонови стълби
» » Строителен материал и конструкция на стълбища
© 2021 BggeHat.com