Металната стълба със собствен дизайн и качество на ръце зависи само от вас

Метален стълб е достойна алтернатива на стържещи дървени конструкции. Не се лъжете - работата с метал е много по-трудна, отколкото с дърво. Но с правилната подготовка, самостоятелно изработеното строителство ще изненада семейството и приятелите.

Характеристики на различни версии на метални стълби

Има поне три вида железни стълбища за частна къща:

  • Обичайни прави стълби, които не заемат много място. Особено, ако добавите стълба към структурата;
  • Завийте метални стълби. Това е рядко, но използването им ще даде оригиналност на всеки интериор;
  • Стълбищни конструкции на конзоли и ленти.
Характеристики на различни версии на метални стълби

Правилните стълби са най-често срещани

Всяка от тези стълби има слаби и силни страни. По-долу ще разберем техните дизайнерски функции и ще научим как да ги събираме самостоятелно. Може би ще създадете метална стълба със собствените си ръце въз основа на развитието на дизайнерите и може би основата на продукта ще бъде вашите рисунки и скици. Във всеки случай имате пред вас вълнуващ творчески процес и приличен резултат.

Въпреки сложността на продукта, работата ще започне от предварителния етап. Трябва да направите необходимите измервания, да събирате и да доставяте материали и инструменти на строителната площадка. Не може да се направи без теоретична основа - изискванията за стълбовете могат да бъдат изучавани в съответните SNiPs.

Изисквания, които осигуряват комфорта на строителството

Според изискванията на строителните норми, не се препоръчва да се създаде стълбища, по-малка от 70 см за частни домове и вили Оптималният размер на 1 m, за да утеши човек на стълбите дори регулиран височина (14-18 см) и ширината на стълбите -. 27 см, е с размерите на. краката на обикновения човек. Освен това беше експериментално изчислява наклон и удобен стълба: 25-30 °.

Създаването на метална стълба започва с измервания. Рулетката е постоянен спътник на строителя. Трябва да знаем разстоянието между пода и тавана - дължината на конструкцията ще зависи от него. Като се вземат предвид получените данни, се изготвя скица на хартия, където се изчислява броят на стъпките - дължината на стълбата се дели на височината на протектора.

Изисквания, които осигуряват комфорта на строителството

Има строителни кодове и указания за ширината, височината и ъгъла на наклона

Размерът на стъпките зависи от вида на стълбището. Например за винтови конструкции, препоръчителните размери на стъпалата са 10 см в тясна част и 40 в ширина. При стъпките на завъртане тази стойност в центъра е 20 см. За да разработите удобна стълба, нека се обърнем към съответните изчисления.

Височината на стъпалото е определена по следния начин: повдигането на крака е 1/4 от стъпката. За възрастен, тази стойност е равна на 60-80 см. Това означава, че оптималната височина за стъпалото е 15-20 см. Ширина на протектора зависи от размера на крака, това е около 30 см. Спускането или повдигането ще бъдат удобни, ако стъпалото ще покрие ширината на стъпалото с 90 тона e. Оптималната ширина на стъпалото е същата 30 см.

Правни метални стълби - нова класика от познати конструкции

Директният полет на стълбите е сравнително лесно, но все пак изисква създаването на скици и усъвършенстване на машината за заваряване. На начинаещите се препоръчва да обръщат внимание на инверторните устройства - те са най-удобните за работа. Ще са необходими и други инструменти: българска, отвертка, свредло, трион, скоби, лента, маркер, бормашини и винтове.

В сърцето на първото ни стълбище са метални канали, листово и гофрирано желязо, профили, ъгли. Въпреки простотата на дизайна, работата ще бъде по-бърза и по-добра, ако се погрижите предварително за изчисления и скици. От тях качеството на стълбата, изработена от метал, направена от собствените си ръце, до голяма степен зависи. Чертежите обикновено улесняват живота, ако те са под ръка.

Така че, ние пристъпваме към монтажа на конструкцията, тя се извършва на няколко етапа:

  1. 1. Каналът е инсталиран на ръба (височина 8-10 см), това е основата на цялата структура;
  2. 2. От фитингите отрязваме филетата - опорите на бъдещите стъпки, размерите и количеството им зависят проектни стълби;
  3. 3. Към филето, на което стъпалото ще почива, заваряваме крепежите (скобите);
  4. 4. Приготвена подложка с помощта на заваряване, закрепена към канала. Ако предварително я маркирате, стълбата ще бъде по-симетрична и удобна. Преди каналът да заеме мястото си, прикрепете ги един към друг и проверете маркерите;
  5. 5. Монтирайте рафтовете за монтиране на парапета. На същия етап под канала се монтират допълнителни опори (те също могат да действат като стелажи);
  6. 6. Изрязваме от ъгловия скок, който ще свърже опорите на каналите един с друг;
  7. 7. С помощта на заваряване всички готови стълбищни елементи (парапети, прегради) се сглобяват в едно цяло;
  8. 8. Последната стъпка на грубия монтаж е покритието на цялата конструкция с грунд.

След сглобяването на рамката, преминете към инсталирането на стъпките. Можете да използвате листово или гофрирано желязо - от сегментите нарязани на острието с подходяща ширина. За къщата, разбира се, тази опция няма да работи. Стълбището в къщата обикновено е покрито с дърво и други довършителни материали (изкуствен и естествен камък).

Правни метални стълби - нова класика от познати конструкции

Първо рамката е инсталирана

Към металната рамка се прикрепват дървени ленти със съответните размери. За фиксиране използваме винтове с резба или резбовани връзки. Трябва да подготвите подходящите отвори за болтовете и да маркирате дървото. Това ще улесни работата ви.



Както можете да видите, можете да заварите стълба със собствените си ръце без никакви проблеми. За да направите това, ще трябва да овладеете машината за заваряване и да научите как да работите с чертежите. След като вземете ръцете си върху прости дизайни, можете да отидете до по-сложни опции.

Завийте метално стълбище - чудесно за малки стаи

С ограничена площ или кога стълба на метална рамка може да развали вътрешността на стаята, за да помогне на собствениците на къщи идват винтови структури. За разлика от обикновените директни полети на стълбата, те не заемат много място и ако е необходимо, лесно се украсяват.

Винтова метална стълба към втория етаж може да се монтира на струни, струни или болтове. Опростеността на втория вариант провокира популярността му в случаите, когато работата се извършва от самия себе си. За такава стълба не са необходими греди и опори - стъпките им се монтират с помощта на болтовете към централния пост.

Завийте метално стълбище - чудесно за малки стаи

Винтовите стълби са подходящи за ограничен район на помещението

За да направите стълбището удобно, ще трябва да направите серия от измервания. Заедно с ширината, височината и дълбочината на стъпките, ще бъде необходимо да се определи с такава необичайна концепция като диаметъра на стълбата. Можете да определите тази стойност, като умножете дължината на стъпката с две и добавете към получените цифри диаметъра на еталонната колона. Това означава, че за полюс с диаметър 5 см, размерите на стълбата ще бъдат 105 см, но за удобство тази стойност трябва да се увеличи до 110-140 см.

За да се определи броя на етапи, тяхната височина и ширина, можете да се обърнете към многобройните форуми и услуги, но това е много по-лесно да гледам в строителните норми - височината на престъплението варира от 15 до 20 см широки стъпала и също нещо Препоръчителни стандарти, посочени в инструкциите на сградата. - в най-тясната си точка ширина трябва да е поне 10 см, както и широк около 30 см (не по-малко от 27 см).

Спирално стълбище до втория етаж - стъпка по стъпка инструкции как да създавате

Монтаж на централния пост. В идеалния случай този етап се извършва на етапа на изграждане на къщата, тъй като долният край на колоната е лесен за бетон (препоръчителната дълбочина е 40 см), горната е фиксирана с дюбели. Монтажът в конструираната стая е по-труден: към горната и долната част на колоната трябва да заварявате основата и след това да стреляте към тавана и пода с дюбели.

Чрез монтирането на подпората на полюсите можете да продължите с монтажа на стъпките. По-добре е да се използва стомана (по-късно може да се обогати с дърво, камък или дори бои).

Спирално стълбище до втория етаж - стъпка по стъпка инструкции как да създавате

На първо място, централният държач е инсталиран

След това монтирайте допълнителна опорна опора. В това си качество можете да използвате стълб или спирка. Във втория случай се използват анкерни болтове, в първия случай е фиксирана пета, фиксирана с дюбели. Постът е настроен така, че да се поддържа от една от централните стъпки. След като са монтирани допълнителни опори и стъпките са заварени, ние даваме на конструкцията допълнителна здравина - горната и долната стъпала са свързани помежду си чрез джъмпери.

Следва инсталацията на ограда (парапет). Те са необходими, ако ширината на стъпалата е по-малка от 90 см, а височината на стълбището е на два етажа или повече. За да направите това, трябва да инсталираме (заваряваме) стелажи и да поставим парапета върху тях.

Декориране на спиралното стълбище. Можете да използвате камък (стил на замъка), дърво (Прованс) или да вземете с метал. В последния случай, ще трябва да се обърнете към майсторите на художественото коване.

Ladder марш на косора - дизайн

Терминът "косур" се отнася до наклонен лъч - основата, върху която са монтирани стълбища и перила. Има няколко възможности за създаване на такива стълби, но един от най-простите и най-надеждни е дизайнът, базиран на един - централната косур. Разбира се, и в този случай ще са необходими предварителни изчисления и чертежи, но основната информация може да се намери в открити източници. Освен това изискванията за ширината, дължината и височината на стъпалата почти съвпадат с изискванията за винтови и прави стълби.

В действителност, инсталирането на стълби на наклонени изглежда като монтаж на директен стълба стълба:

  1. 1. На наклонената тръба (канал) заваряваме опорната филе / кърпи - това е основа за бъдещите стъпки;
  2. 2. За закрепените кърпи се прикрепват метални пластини (размерите зависят от размерите на стъпалата), ако е възможно добавете допълнителни спирачки към металния лист. Най-добрият начин за закрепване на метални части - заваряване, ще осигури незабележимо, но надеждно фиксиране;
  3. 3. Създаваме ограда - заваряваме стелажите към метала, върху който са поставени релсите (прости от ъглите или кованите);
  4. 4. Закрепваме дървените стъпала с болтове към лагерите.

Наклонът на централната косура обикновено варира от 30 до 45 °. Най-добрият вариант при създаване на стълбище е замислен при проектирането на къща - в този случай краищата на косурата могат да бъдат бетонирани. Между другото, този тип стълбически марш е доста често и често се комбинира с други дизайни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъпката стълба направи свой собствен лесно!Стъпката стълба направи свой собствен лесно!
Програма за проектиране на стълбище до втория етажПрограма за проектиране на стълбище до втория етаж
Метални стълби и техните видове, конструкции и материалиМетални стълби и техните видове, конструкции и материали
Чертежи на стълбиЧертежи на стълби
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Бетонови стълбиБетонови стълби
Дървени стълбища в интериораДървени стълбища в интериора
Дървени стълбиДървени стълби
Строителен материал и конструкция на стълбищаСтроителен материал и конструкция на стълбища
Подреждане на стълба в частна къщаПодреждане на стълба в частна къща
» » Металната стълба със собствен дизайн и качество на ръце зависи само от вас
© 2021 BggeHat.com