Шполен покрив и видовете му

Шполен покрив и видовете му

Както е известно, основната задача на всеки покрив е да поеме агресивното влияние на външната среда. В този случай и има разлика между покрива и покрива. Първата е носеща конструкция, върху която е поставена покритието. А покривът е само външната част на покривната обвивка, която предпазва къщата от атмосферни валежи. Поради това покривите се отличават с материала, от който са направени - например шисти, битумни керемиди, тръстика, метален профил и др. А покривите се различават в дизайнерската характеристика. И от тази гледна точка те са плоски (с наклон до 5 градуса) и наклонени (с ъгъл на наклон до 40 градуса, а понякога и малко повече).

Широк покрив е един от най-разпространените варианти в нискоетажна конструкция. В този случай те също са от няколко вида. По-специално покривите са единични и многопластови. Втората група включва мансардни, тангенторни, тангенторни и други видове покриви. Разликите между тях са видими дори от визуална гледна точка. Така че сесилните покриви според името му имат само една равнина. Габълките се различават по това, че имат две равнини, поддържани от стени със същата височина. Вариант на тази опция са прозорците със счупени кънки. Те оформят таванска стая с доста значителна височина на тавана - която може да се използва като допълнително жилище.



Е, ако се интересувате от всичко за изолацията на балкона със собствените си ръце - посетете сайта balkonmechty.ru. Само там ще помогнете сами да изолирате балкона и без допълнителни разходи.

Що се отнася до наклонените наклонени покриви, те се състоят от четири равнини, всеки от които има формата на равнобедрен триъгълник, а върховете на тези триъгълници се сливат в една точка. Пластинските покриви се различават от тях, тъй като тук две равнини са под формата на триъгълник, а останалите две са трапецовидни. Най-сложната конфигурация е покривът с няколко клинове с вградени прозорци за прозорци.

Важен параметър на скалния покрив е ъгълът на наклона му. В райони, където няма силен вятър, но има много валежи, ъгълът на градиент може да бъде 45 градуса. Но, като правило, стойността на този показател не надвишава 30-40 градуса. В много отношения това зависи от материала на покрива и структурата на покрива. Например, еднокрилите покриви имат ъгъл на наклон 20-30 градуса, докато използват плочки от различни типове, а използването на шисти е възможно само ако ъгълът на наклон надвишава 25 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за избор на държатели за снягПравила за избор на държатели за сняг
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Видове покривиВидове покриви
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Тънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочкиТънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочки
» » Шполен покрив и видовете му
© 2021 BggeHat.com