Видове покриви

Видове покриви

Никой няма да спори с твърдението, че основната функция на покрива е да предпази къщата от агресивното влияние на външната среда. Ето защо, когато се строи къща, изборът на материал за този дизайн е от голямо значение.

Има няколко типа покриви: битумни, метални и естествени. Първата група включва твърди и гъвкави покрития, за производството на които се използва модифициран битум. Към втората група - покрития от алуминий, мед, титан-цинкова сплав, галванично желязо, велпапе и метал. Природните покриви са глинени и цименто-пясъчни плочки. Не забравяйте и покритието от азбестов цимент. Днес тези вълнообразни листове, които наричаме шисти, не се използват толкова често, колкото и преди. Факт е, че през 70-те години на миналия век в Запада се открива кампания срещу това покритие, тъй като проучванията показват, че азбестът е вредно за здравето. Независимо от това, местната промишленост все още произвежда шисти. Това е достъпно покривно покритие. Така че напълно откажете, но все още не работи.



Въпреки това, с избор, струва си да се обърне внимание на други видове покриви. Например, върху гъвкави битумни материали (те са едновременно лист и ролка). Първите са гъвкави плочи от стъклена вата, покрити от двете страни с битумна смес. На върха им се поръсва с минерална троха от различни нюанси, която изпълнява декоративни и защитни функции. Материалът на ролката се различава само под формата на освобождаване. На вътрешния пазар можете да намерите твърди битумни покрития (те често се наричат ​​ondulin - под името на една от марките). Това са листове, състоящи се от компресирани целулозни влакна и импрегнирани с битум.

Не по-малко популярни са металните покриви. Те обикновено се изработват от валцована стомана със стандартна дебелина. В процеса на производство повърхността му е покрита със слой цинк или сплав от цинк с алуминий, който е необходим за надеждна защита от корозия. В допълнение, листовете са покрити с полимерно покритие, което предпазва цинковия слой от механични повреди и изпълнява декоративна функция. Той може да бъде пластизол, полиестер, други полимери. Изборът на даден вариант зависи от условията, при които покривът ще се използва, тъй като някои покрития се считат за по-устойчиви на слънчева светлина, други - на механични влияния.

Е, ако се интересувате от най-екологичните и издръжливи бамбукови щори за вашия дом - идете на amigo-design.ru. Само там ще намерите най-добрите бамбукови щори на изгодни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За покрива на къщата муЗа покрива на къщата му
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Покривни покрития от гофрокартонПокривни покрития от гофрокартон
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Тънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочкиТънкостта на строителството е позната с гъвкави битумни плочки
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Покрив от шистиПокрив от шисти
Финландски лидер в покривните метални покривиФинландски лидер в покривните метални покриви
» » Видове покриви
© 2021 BggeHat.com