Покрив от шисти

В нашата страна, по-голямата част от покривните (и не само) работи, често се използва шисти. Това е най-разпространеният строителен материал, тъй като има много предимства. Това е евтино и лесно инсталирано, както и ниска топлопроводимост и добра устойчивост на замръзване.

Предимства на покривния шистит

Покривната плоча се състои от вълнообразни листове, изработени от азбестов цимент, с различни размери. Въпреки че азбестът в момента се смята за вредно за здравето от изкуствен материал, но когато се използва за работа на открито, няма заплаха. Азбестът е напълно огнеупорен и по-устойчив на шум в сравнение с метала.

Недостатъци на покрив шисти

Покривната плоча има само два признати недостатъка. Тази монотонност на цвета, както и не много добра поносимост на влажна почва. Въпреки че сега такива проблеми лесно се решават. Съществуват модерни помпи за изсушаване и много производители произвеждат цветни шисти. Тази плоча е дори по-силна от обикновено поради допълнителния защитен слой, който образува боята.

Видове покривни шисти

Обичайната шисти е съставен от цимент и азбест, промишленото производство се извършва както в Русия и в Казахстан, Бразилия, Китай, Канада. В допълнение към азбестовата шистичка има и гута, ондулин, зулин, ондура и каучукова шисти.



Nulin и ондулин

Нула се произвежда във Франция и е вълнообразен лек покривен материал, подобен на характеристиките на ондулин, въпреки че има по-голяма термична стабилност и издръжливост. Ondulin също служи за дълго време (до 50 години), докато има възможност да се огъва в случай на неравномерен труп.

Gutta

Gutta се състои от органични влакна. На външен вид, този материал е подобен на други видове шисти (гофрирани листа), но има няколко слоя, различни по своите характеристики. Допълнителната здравина и дълготрайност на този материал е прикрепена към външния слой, импрегнирана с бои и смоли. В същото време е много лек и гъвкав. В комплекта с червата има специални монтажни части, което води до неговата висока цена.

Ондура и каучукова шистичка

Ondura се различава от другите разновидности на шисти с повишена звукоизолация и издръжливост.

Каучуковата плоча се използва в редки случаи, тъй като има ниска устойчивост на замръзване и висока горимост. По принцип се използва, когато има нужда да ходиш често по покрива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Видове покривиВидове покриви
Slate и неговите характеристикиSlate и неговите характеристики
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Покрив от шисти за руски условияПокрив от шисти за руски условия
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Направете покрив от шистиНаправете покрив от шисти
ШистиШисти
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Полагане на шистиПолагане на шисти
» » Покрив от шисти
© 2021 BggeHat.com