Slate и неговите характеристики

Една от естествените породи е шисти, която се отличава с издръжливост и гъвкавост. Произходът му е свързан с въздействието на високи температури и налягане върху глина и глина. В резултат на това се получава шлакова глина, която съдържа достатъчен процент на слюда, което води до лъскава и гладка повърхност. Каналът се образува от блокове, но високото съдържание на слюда позволява лесното му разединяване. Ето защо този материал се използва за производството на облицовъчни плочки. По същия начин шисти плочи са направени от шисти глина за покриване на покрива с тях. Струва си да се отбележи, че сайтът klinker-stone.com.ua шисти може да бъде закупен на достъпна цена.

За пръв път през 1804 г. се използваше плоча под формата на облицовка. Тя беше открита от компанията Italardesia. След това в продължение на много години характеристиките на тази скала са изследвани от поколенията на семейството на миньорите, живеещи във Вал Фонтанабуун.

Характеристики на шисти
Представената скала е снабдена със здравина, трайност, добра издръжливост. Между другото, шисти е водоустойчива и абсорбира влага с не повече от 0, 3. Той е напълно огнеупорен материал, който не се страхува от външни влияния, включително химикали. Като има пластмасова структура, плочата прави възможно да се правят обекти със сложни геометрични форми. Този материал е надарен с възможността да не се деформира и да не се разкъсва в продължение на стотици години.

В допълнение към традиционните тъмни нюанси, шистовете са кафяви, сиво-зелени, лилави, жълти. Камък, в чиято структура са налице някои минерали, може да бъде надарен със зелен тон с кафяво-червени и графитни нюанси. Ако направите външната облицовка от шисти, тя няма да избледнее.



Словата може да бъде разделена на две групи: глина и кристална. Втората версия е надарена с тъмни тонове, тъй като в нея има фелдшпа. Използва се като строителен материал, но и като огнеупорна суровина.

Първият вид шисти - глина може да бъде от няколко вида. Ширината е по-тънка с характерен сив цвят. Ако е разделена, се получават дълги полюси. Заточването на шисти се различава в неговата твърдост. Обикновено това е зеленикаво-сиво и жълто-сиво на цвят. Ширината е най-меката, тъй като съдържа висок процент въглероден диоксид. Ширината е боядисана в черно.

Използването на шисти започва в древния Рим. От него започна да се покрива. Днес този материал служи като външна и вътрешна облицовка. Също така от плочата се правят плотове. Като огнеупорен материал, шисти се използва за декориране на камини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Какво да изберем за покривна плоча или професионален подКакво да изберем за покривна плоча или професионален под
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Покрив от шисти за руски условияПокрив от шисти за руски условия
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Направете покрив от шистиНаправете покрив от шисти
ШистиШисти
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
» » Slate и неговите характеристики
© 2021 BggeHat.com