Разширена глина

Разширена глинаВ строителния свят без нагреватели е практически невъзможно да се изгради удобна и модерна къща със седем условия на живот. Но факт е, че не винаги е лесно да се направи това. В края на краищата, много високотехнологични изолации са скъпи, а за изолацията на многоетажни къщи или голяма частна къща изисква справедливо количество от този полезен материал.

И това означава, че изграждането и затоплянето на къщата ще доведе до доста пени. Но междувременно трябва да се отбележи, че има повече традиционни материали от естествен произход, които благодарение на специалната технологична обработка почти напълно задоволяват пазара на строителни материали с евтина и висококачествена изолация.

Името на тази изолация е разширена глина, и вече е на пазара повече от половин век. Какви са характеристиките на тази изолация? Има много от тях. Нека да започнем от самото начало. На първо място, трябва да се отбележи, че глина е напълно естествен материал, което означава, че обемът му в природата се предлага в огромни количества. Глината се получава чрез изпичане на специални глинести гранули в специални пещи, автоклави, където трябва да издържате на специално налягане и температура, понякога над няколко хиляди градуса.

След това гранулите от експандирана глина могат да бъдат изпратени за продажба. Claydite има прекрасна собственост, практически не се консумира от триене с други повърхности, не се намокри и запазва справедливите си свойства в продължение на много години. Ето защо цените на глинените изделия не са много високи и се продават почти навсякъде. Керамзитова се използва почти навсякъде, от изолацията на тръбите в газовата промишленост и в отоплителната система, както и прекратяването на използването на този прекрасен материал и изолация на частни домове и multipanel.



Също така, експандираната глина активно се използва като свързващо вещество за бетон, което се излива в основата на почти всяка сграда. Използването на този чудотворен материал не се ограничава до изброените методи за използване. Известно е също, че блоковете от глина са получени от експандирана глина, които имат леко тегло, както и свойства с висока производителност.

Claydite също така се използва активно за растениевъдство като основа за почвата със специални свойства. Разбира се, този красив материал има много повече отличителни черти, но основното е, че този материал се използва активно в почти всички области на човешката дейност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изолирате пода в дървена къщаКак правилно да изолирате пода в дървена къща
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материалиКак да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Нагревател урсаНагревател урса
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
» » Разширена глина
© 2021 BggeHat.com