Бетонният под и всичко за него

Бетонният под и всичко за него

Бетонният под има редица предимства, например - дълъг експлоатационен период и висока степен на здравина. Такъв етаж може да бъде създаден в почти всяка стая, в която увеличеното бреме попада точно върху дела на пола (търговци на дребно, офиси и т.н.). В допълнение, пътищата за достъп и тротоарите са поставени и в бетонни подове.

Защо се дава предпочитание на конкретния етаж? Е, за начало, е лесно да се грижите за такива пола, можете също да изберете цвят и сянка, имитиращи дървена или мраморна повърхност. И все пак, на бетонна повърхност е възможно да се постави някакъв чертеж, като му се даде подчертае и оригиналност на помещението.

Както вече се споменава раната, продължителността на бетонния под е много голяма и далеч надхвърля всички други подови настилки. Е, ако наистина искате да дадете на пода естественото покритие, използвайте щамповането на бетонна плоча под формата на шисти или гранит.

Към днешна дата има няколко метода за създаване на декоративен бетонен под:



1. Най-популярната и универсална - методът на експозиция на химикали. Може да се използва както на нови, така и на стари бетонни плочи. Химикалът ще реагира със съдържанието на вар бетон.

2. За да симулирате тухли, плочки или камъни, използвайте бетонно пробиване. С помощта на щамповане е възможно да се създадат имитации на такива повърхности като дървени дъски, шисти и други естествени материали.

3. За да се създаде циментов бетон, е необходимо да се използват цветни материали, които обикновено се използват за уплътняване и водоустойчивост на бетонни повърхности. Използването на такива материали води до последна стъпка във всеки завършващ процес. Можете също така да изберете уплътнител, който ще даде възможност за укрепване на сянката и добавяне на блясък. Вярно е, че периодично ще трябва да подновявате уплътнителя или восъка, в зависимост от интензивността на употребата на пода.

4. Цялостен цветен бетон - по време на смесването на компонентите, за производството на бетон, багрилото постепенно се добавя към масата. По този начин е възможно да се постигне равномерно тонизиране на бетонната плоча по цялата й повърхност. В този случай се използва прахово багрило. Но също така продадени течни форми на оцветен бетон, в този случай просто трябва да излее тази смес в миксер с вода. И след това съберете развалините, пясъка и цимента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на бетонни подовеРемонт на бетонни подове
Как правилно да изолирате бетонен подКак правилно да изолирате бетонен под
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Предимства и недостатъци на подове от коркПредимства и недостатъци на подове от корк
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
» » Бетонният под и всичко за него
© 2021 BggeHat.com