Видове естествен камък в интериора

Видове естествен камък в интериораОт древни времена, изграждането и завършването на естествен камък означава, че възложителят не е кратко на пари, тъй като този продукт се счита за най-надежден и уважаван, и следователно скъпо. Днес естественият камък често се използва и в интериора. И на пазара можете да намерите различни видове.

Една от най-красивите породи е мраморът. Състои се предимно от доломит или калцит. Образуването на тази скала се случи преди повече от 2 милиарда години. Разбира се, условията във всяка област са били различни, а след това мрамор от различни депозити могат да се различават и текстура, както и степента на кристализация и оттенък, както и размера на зърното на фрактурата (между другото, по-малко от, толкова по-силно камъка). Най-устойчиви на износване и издръжливост са сивите мраморни скали, които не съдържат чужди примеси. Интересно е, че това са примесите от минерали, които определят цветната палитра от мрамор, давайки каменните зелени, сини, жълтеникави нюанси.

Друг обичаен материал е гранит. Състои се главно от кварц, калиев фелдшпат, слюда и плагиоклаза. Както в случая на мрамора, гранит от различни отлагания може да се различава един от друг в геохимия, нюанси и наличието на различни включвания. Най-често срещаните са гранит от червено-розови или сиви нюанси. Този камък се счита за най-твърдата и твърда скала, поради което е по-често използван за екстериорна декорация на сгради. Това важи и за шисти от скали. Въпреки че днес те се използват все по-често за декоративни интериорни работи.



При проектирането на интериора често се използва травертин. Това е варовиков туф, състоящ се главно от калциев карбонат. Предимствата на този материал са, че той може лесно да бъде обработен. Но той също има недостатъци - той е доста чувствителен към различни химикали.

Всъщност казаното досега се отнася за седиментните скали. От тях най-често срещан е пясъчник. С всички предимства на този материал, красив цвят, той има редица недостатъци, основните от които - достатъчно високи коефициент valagopogloscheniya. Така пясъчник може да се използва само в помещения със сух въздух. Това важи и за варовик, който, строго погледнато, не е камък, тъй като се отнася за скали с органичен произход.

Когато се интересувате от качествени кухненски мебели на достъпни цени - посетете unik-mebel.ru. Само там е всичко, за да създадете шик интериор във вашата кухня без огромни разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естественаМраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естествена
Как да използваме декоративен камък за вътрешно обзавежданеКак да използваме декоративен камък за вътрешно обзавеждане
Мраморни плочки за пода, неговите видове и особеностиМраморни плочки за пода, неговите видове и особености
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Мраморни под скъпи класическиМраморни под скъпи класически
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Видове естествен камък в интериора
© 2021 BggeHat.com