Материали от естествен камък

Материали от естествен камъкПо време на строителството и ремонта на помещенията често се използват естествено създадените каменни материали, които се получават чрез механична обработка (раздробяване, разцепване, рязане).

Така получават материали за облицовка и зидани стени, развалини. Такива естествени материали като пясък, глина, чакъл се използват без никакво третиране.

Тези дарби на природата се характеризират с висока здравина, трайност. Тези материали се използват от древни времена. Пример за това са египетските пирамиди, катедралите на древна Рус.

Класифицирайте такива материали за гъстота: тежки и леки.

Тъй като полагането на камъка е много трудно и отнема много време. Голям брой изкопани камъни се подлагат на обработка, докато се получава натрошен камък.

Каменните естествени материали са скали, които съдържат различни минерали. Те могат да се състоят както от единичен минерал (мрамор), така и от няколко (гранит). Минералите са твърди или аморфни. Въз основа на процента на минералите в скалата, се определя неговият състав.

Използват се в конструкцията и органогенните седиментни скали, които се срещат при депониране на мъртви организми. Такива материали включват варовици, черупки. Те се състоят от калциев карбонат.



При раздробяването на варовик се получава натрошен камък. Те са основата на свързващите вещества, като цимент, вар. В строителството, мазилката, доломитът, магнезитът също се използват широко.

При избора на камък за облицовка се обръща внимание на декоративността. Уверете се, че сте взели предвид функциите на зоната на облицовката.

По метод за обработка на повърхността облицовъчни плочи, получени с различни текстури лечение шок - скала текстура с големи кухини и издатини, грубо relefnye- когато абразивната - гладка (смила, полиран).

За вътрешна облицовка се използват камъни със средна твърдост като мрамор, варовик, туф.

Тюфовете се отличават с висока порьозност, поради което имат акустични свойства. Благодарение на тези свойства те се използват за театрални зали, за концертни зали.

Природният камък се използва не само в строителството на къщи, но и в производството на пътища и покрития. За това са направени павета и странични камъни.

Натрошени и нарязани плочи се използват за облицоване на паметници, големи сгради, хидравлични конструкции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Стойността на показателите за плътността на натрошен камъкСтойността на показателите за плътността на натрошен камък
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
» » Материали от естествен камък
© 2021 BggeHat.com