Подготовка за изграждане на къща от каменни материали

Подготовка за построяване на къща

Каменните материали се използват за изграждане на пещи, стени, основи, за запълване с хоросан. Материали от естествен камък:

1. Гранит. Това е кристална скала. Материалът е много издръжлив и плътен, не абсорбира влагата, може да бъде трудно да се обработва.

2. Порфир. Това е скала с порфирна структура. Подобно на гранит, но може да бъде разбит на парчета.

3. Каменна кариера. Това са части от доломит, варовик, пясъчник, гранит. Тя се появява легла и плосък. За основата се използва чист камък без пукнатини.

4. Чакъл. Това са скални скали. Има една чакъл, леко оформена, яйцевидна и навита. Размерът е от 5 до 80 милиметра.

5. Натрошен камък - камък, разработен в резултат на раздробяването на изкуствени камъни или скали.



6. Пясък. Това са зърна от различни скали и минерали. Има планина, дере, езеро и река.

Планинските пясъци често са запушени с глина и езеро - глина. По тази причина, преди да се използват, трябва да се извърши изплакване и пресяване. Чистотата на пясъка се определя, както следва: трябва да го вземете в юмрук, да го навлажнете с вода и да стиснете. Почистеният пясък няма да се залепи заедно и да задържи мръсни песни. Пясъкът е разделен според размера на зърната: малък, среден или голям. При конкретни решения се използва среден и груб пясък, за зидария и мазилка - фини.

Изкуствени материали

Това е плочки, камък, тухла. Материалите са направени от глина, с допълнително сушене и печене. Формата на тухла: 65 мм дебела, единична, куха и уплътнена. Изкуствените камъни се намират само кухи с дебелина 138 милиметра.

Е, всичко за процеса на почистване на помещенията след строителството ще намерите, като посетите сайта nashabelka.ru. Само там ще ви помогнат да направите почистване след построяването или ремонта.

Камъните и тухлите са разделени на две категории: предната и частната. Обикновените камъни и тухли се използват за зидани стени, лицеви - за облицовки. Материалът е издържлив и издръжлив.

Тухлите и камъните се отличават с марки, които са разделени на сила, топлинна техника, устойчивост на замръзване и конвенционални. Съгласно варианта за печене, тухлите са изолирани: обикновено изгорени (червени), небукирани (червени или жълтеникави оттенъци) и изгорени. Една необелена тухла, ако бъде ударена с чук, ще направи тъп звук. За полагането на печки, основи, арки, мазето на сградата трябва да се използват само червени тухли с високо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Стойността на показателите за плътността на натрошен камъкСтойността на показателите за плътността на натрошен камък
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Подготовка за изграждане на къща от каменни материали
© 2021 BggeHat.com