Видове пясък, използвани в строителството

От много векове пясъкът е необходим атрибут на строителните работи. По принцип се използва като свързващо вещество, подсилва свързващи разтвори и се използва в почти всички етапи на строителството: от основата до финала. Пясъкът е част от хоросан, който се използва при полагане на тухли, в бетон и от какъв вид пясък се използва, качеството на самия бетон зависи не само от качеството на цимента. Използва се при производството на гипс, без които не са възможни довършителни работи и накрая се използва при производството на силикатни тухли, стъклопакети и стъклена вата, защитни силиконови течности.

Пясъкът, който се използва в строителството, е разделен на следните сортове:

- кварц;
- река;
- Морски;
- кариера;
- изкуствени;
- перлитични;
- и т.нар. "пясъчна почва".

Кварцът е доста скъпо, да не се използва директно, част от различни материали за работа: прозорци, защитни течности, бои, декоративни плочки, и т.н. Използва се и като филтърен елемент за почистване на вода и полиране в пясъкоструйни машини.

Речен пясък също е доста скъп. Тя се добива от дъното на реките, така че няма почти никакви чуждестранни примеси. Тя се различава по зърненост - средната големина на частиците, качеството и мястото на извличане.



Морският пясък се отличава от реката почти само по мястото и вида на плячката. Използва се в бетонни разтвори. Тук доставката на пясък в Санкт Петербург е добра възможност за закупуване на висококачествен морски пясък.

Каменният пясък е много по-евтин от реката и по-нисък в качеството му, тъй като съдържа глина, гранит и органични примеси. Които могат да влязат в химични реакции с добавки в разтвора.

Изкуствени - произведени чрез раздробяване на развалини и използвани за стенни довършителни работи, насипни подове и други довършителни работи.

Перлит, произведена от вулканични скали, има много висока порьозност в резултат на което е отлична топлоизолация и звукоизолация материал. Въпреки това, именно поради тази функция не може да се използва на места с висока влажност на въздуха, тъй като тя е много хигроскопичен, активно абсорбира влагата и набъбва.

Пясъчна земя, това е необработен пясък, повече от кариера, замърсена с всякакви примеси. Той е евтин и се използва предимно за изравняване на почвата, запълване на окопи и други "груби" работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво влияе върху плътността на кварцовия пясъкКакво влияе върху плътността на кварцовия пясък
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Пропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухлиПропорции и подготовка на хоросан за полагане на тухли
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Изчисляване на потреблението на хоросан върху зидарияИзчисляване на потреблението на хоросан върху зидария
Какви са пясъчните фракции?Какви са пясъчните фракции?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
» » Видове пясък, използвани в строителството
© 2021 BggeHat.com