Използване на пясък в строителството

Пясъкът е необходим в почти всички видове строителство - от образуването на основата до вътрешното декориране на обекта. Затова е изключително важно за окончателния качествен резултат да се приложи изключително подходящ за такива пясъчни работи.

Пясъкът по критерия за метода на неговото извличане и състав е класифициран в няколко вида, които по-късно определят предназначението му. Пясъкът, който се добива в кариери, се използва за конвенционално запълване. В случаите, когато е добре пресято, може да се използва и за мазилки, зидария и за създаване на основи за последващо издигане на конструкция върху нея. Почистеният пясък от глина е отличен за извършване на работа по вътрешна декорация, за производство на бетон, тухла, за пътно строителство.



Спецификата на производството на пръстени за шахти, бордюри, различни павета плочки твърди иск с използването на специален пясък с едри зърна, които след получаване на кариери измиват много внимателно. Реката, морският пясък има най-високи качествени характеристики. Поради тази причина, на пясък Киев от базата на фирмата - Бетон се използва широко при изпълнението на строителството на различни видове граждански, някои промишлени, пътни съоръжения. В тези произведения като пясък е необходимо като фин агрегат в разтвор за зидария, различни конкретни формулировки и други смеси, предназначени за строителството. Има и такива видове пясък, които са допълнително подложени на специално третиране, за да подобри качествените свойства и, като резултат, разширяване обхвата на неговото прилагане.

За производството на всякакви сухи строителни смеси се използва пясък, първоначално изсушен в специални пещи. Строителен сух пясък също се използва при довършителни работи. Специалният формовъчен пясък се получава при много щателно почистване. Нейната основна цел - да се използват във формите в производството на метални заготовки, но и широко използван в пясъкоструенето устройства. При производството на пломби, много видове цветове, без използването на който също така е невъзможно да си представим изпълнението на строителни и монтажни работи, докато последния етап, често се използва кварцов пясък, който се получава чрез процес на смилане най-малкия природен кварц.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаете от плътност на пясъка?Защо се нуждаете от плътност на пясъка?
Какво влияе върху плътността на кварцовия пясъкКакво влияе върху плътността на кварцовия пясък
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Какви са пясъчните фракции?Какви са пясъчните фракции?
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
» » Използване на пясък в строителството
© 2021 BggeHat.com