Плътност на обикновения пясък със среден размер

Плътността на пясък със среден размер е една от важните характеристики на такива насипни материали, която зависи от наличието на кухини в материала и влажността. С дълбоко проучване възникна определен модел. Факт е, че най-малкият брой на кухините в материала помага да се увеличат стойностите на средната плътност. Като се има предвид класификацията на пясъка, средната плътност често се колебае.

Плътност на пясъка

Плътността на пясъка влияе върху вероятното изчисление на материалите и върху качеството на строителните работи.

Използването на пясък има голям обхват, тъй като такъв материал се счита за най-подходящ за изграждане на различни конструкции, с довършителни работи като шпакловки. Този материал се използва широко в производството на разтвори за зидани стени. Наличието на глинести състави значително намалява средната плътност и променя качеството на течливостта на материала, а не по най-добрия начин.

Препоръчва се да се използва като спомагателна суровина, като се вземат предвид размерът на гранулите и характеристиките на различните добавки, съдържащи се в пясъка. Такива примеси включват:

  • сол;
  • хумус;
  • слюда;
  • глинести минерали.

Наличието на тези примеси значително намалява използването на строителни пясъци в това или това поле.

Технически характеристики на пясъка

Фракциите на строителния пясък или неговите парчета имат размер, който варира от 0,1 до 1 мм. Предвид размера на зърното, строителният пясък е разделен на подвидове:

  • пулверизирани
  • груби;
  • глина.
    Таблица на характеристиките на пясъка

    Таблица с характеристиките на пясъка

    Значителни показатели на строителния пясък са:

  • класификация на радиоактивността;
  • значението на размера;
  • обемна обемна плътност;
  • процент на примеси;
  • скоростта на филтриране.

Видовете такива строителни материали са разнообразни. Това се дължи на факта, че всеки от видовете включва различен брой добавки, които имат вид на глинести и прашни формулировки. Когато се използва в строителната индустрия, при различни процеси тя трябва да бъде пресявана или измита. Обхватът на използването му зависи от размера на материала.

Важно е да се отбележи, че речен пясък се счита за най-чист в сравнение с морето, тъй като този материал има примеси на соли. При пране на морски пясък трябва да се използва само прясна вода.

При разработването на строителни пясъци трябва да се спазват стандартите и да се спазват изискванията на GOST 8736-93 и да се използват в производството на:

  • зидария, при полагане на замазки и мазилки;
  • цимент и бетон;
  • пътна повърхност;
  • стъкло.

Значението на плътността на пясъка

Плътността на строителството на пясък зависи от няколко фактора:

  • степен на уплътняване;
  • процент на влага;
  • наличие на порьозност;
  • структура на зърнените фракции;
  • наличие в състава на примесите.
Таблица на характеристиките на пясъка по големина

Таблица на характеристиките на пясъка по големина.

Плътността на този материал зависи от обхвата и силата на бъдещите сгради и структури. По същия начин изчисляването на потреблението на материал, този нюанс играе важна роля за изчисляване на необходимия обем на строителни разтвори.

При изчисленията доста често се срещат такива нюанси, като преместване на теглото в обем и обратно. Например, трябва да изчислите масата от 1 кубичен метър или обема на тон.

При извършването на такива изчисления не можете да правите без данни за физическите стойности, една от тях е плътност. При изчисляването му масата на веществото (М) се разделя чрез заемане на обема (V). Масата на пясъчното вещество, заемащо обема, се изчислява по формулата: M = p * V. Обемът може да се определи по подобен начин. Предвид известния коефициент на този параметър и масата на материала обемът ще бъде равен на: V = M / p.

При производството на строителни разтвори, строителни разтвори и бетонни конструкции е важно да се наблюдават пропорциите на пясъка, като се вземат предвид и другите съставни елементи. Предвид тези фактори, за да се изчисли правилно неговата част в необходимите смеси и дизайн, е важно да се знае точно коефициента на плътност.



Ако има неточни изчисления на количеството пясък, тогава неговата част от общия обем ще липсва, или обратно, в излишък. В случай, че съставът му ще бъде пропуснат, той трябва да бъде компенсиран от подобни компоненти, но по-скъп, а това е непредвидено покачване на цените на материалите и конструкциите.

Ако пясъкът ще бъде повече от определените норми, то заради това качеството на решението и на продуктите ще намалее. Устойчивост, устойчивост на замръзване, водоустойчивост, както и устойчивост на влошаване ще се влошат.

Изчисляване на плътността: характеристики

По произход, пясъкът е разделен на изкуствени и естествени. Естественият състав включва зърна от 0,16 до 5 мм по размер с насипна плътност от 1300-1500 кг / м3. Като се имат предвид методите за извличане, той е разделен на:

  • река;
  • морски;
  • кариера.

Обикновено изкуственият материал се използва много рядко и се разделя на тежки и леки.

Изчисляване на количеството пясък чрез неговата плътност

Изчисляване на количеството пясък чрез неговата плътност.

Пясъкът от всяка класификация има свойства, които включват интензивно абсорбиране на влага, което помага да се отстрани от готовите маси, докато свободно течащите свойства се увеличават.

Когато обемът на материалните промени се промени, насипната плътност също се променя, тъй като тя е пряко свързана с влагата, чието ниво варира от 0 до 20.

Когато влажността варира в рамките на 3-10, материалът има значителна разлика в плътността от сухия. Покритите с вода пясъчни зърна дават на материала обем. Следователно, в процеса на увеличаване на влажността, насипната плътност става по-голяма поради изместването на въздуха при запълване на кухините между зърната с вода.

При работа с подобен материал е необходимо да се разделят на дози по обем, като се вземе предвид плътността, а именно промяната в съдържанието на влага в пясъка. От това следва, че нивото на плътност директно зависи от влагата и порьозността на материала.

Материалът с естествен произход има плътност от 1,3-1,8 т / m3, което зависи от глинестите добавки: колкото повече се съдържат, толкова по-голяма е плътността. Този индикатор е важен при определянето на свойствата, които съставът на зърното е оборудван. Минералната композиция зависи от географското местоположение на производството. Предимството на този материал е, че той е чист, поради отсъствието на чужди включвания в него, той не се използва при приготвянето на бетонни смеси от най-високо качество. По принцип се използва за намаляване на разходите за конкретна суспензия.

Така че, за да се определи независимо плътността на средния размер на пясъка, използвайте съд, чийто обем е 1 литър, материалът се пълни в него (може да бъде голям) и се претегля.

Ако влажността е твърде висока, пробата се прави в съд от 10 литра.

След анализа всички показатели се превеждат на желаната стойност.

В случаите, когато материалът съдържа максималното количество глина, той не се използва за разреждане на гипс, висококачествен бетон и различни строителни смеси, това се дължи на намаляването на здравината и устойчивостта на замръзване.

Средната плътност не играе съществена роля в сравнение с обичайната плътност на веществата, това се дължи не само на съдържанието на обема на частиците, но и на пространството между фракциите. Ако в хода на работа пясъкът с насипни качества е уплътнен, неговата плътност няма да се счита за обем.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Средна плътност на пясък и налични методи за измерванеСредна плътност на пясък и налични методи за измерване
Защо се нуждаете от плътност на пясъка?Защо се нуждаете от плътност на пясъка?
Какво влияе върху плътността на кварцовия пясъкКакво влияе върху плътността на кварцовия пясък
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Определяне на плътността на пясък и таблицата с индексиОпределяне на плътността на пясък и таблицата с индекси
Каква е специфичната тежест на строителните материалиКаква е специфичната тежест на строителните материали
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
» » Плътност на обикновения пясък със среден размер
© 2021 BggeHat.com