Какво влияе върху плътността на кварцовия пясък

Най-често срещаният компонент на всички строителни смеси е пясъка. Но, както всеки друг вид строителни материали от един вид, той също има класификация, която значително влияе върху качеството или приложението на съединенията за различни задачи. Плътността на кварцовия пясък е пряко свързана с голям брой строителни процедури, където се прилага.

Кварцов пясък

Трябва да се помни, че качественото почистване влияе върху плътността на кварца.

И така, какво е кварцов пясък? Физически филтър от най-добро качество, получен от отстраняването на скали и примеси от обикновен пясък, извлечен от кариери и резервоари. Трудният процес на обработка и измиване на материала оказва влияние върху неговата цена: цената на кварцовия пясък е доста голяма. Въпреки това, той не намалява популярността - обхватът на такъв компонент в строителството е обширен:

  1. Производство на висококачествени мазилки, които имат декоративна цел.
  2. Добавяне към бетонни смеси за здрави основи.
  3. Като могила в изграждането на плувни басейни и частни водни обекти.
  4. Производство на стъкло и видове кварцови продукти, които са в процес на търсене точно в строителството.
  5. Материал за ландшафтен дизайн и производство на декоративни покрития: плочки, бои и други.
  6. Използвайте в абразивни материали и инструменти.

Класификация на пясъчна маса, повече от 80 вида, но използваните видове не са твърде многобройни.

Основните разлики в плътността

Метод за почистване и въздушно-сухо обогатяване на кварцов пясък

Метод за почистване и въздушно-сухо обогатяване на кварцов пясък.

пряко плътност на пясъка зависи от това къде ще се използва строителният материал. Измерва се в g / cm³, което означава количеството на насипно състояние спрямо общия обем на скалата. Колкото по-висока е плътността, толкова по-добре е компонентът, защото в масата на пясъка му е хетерогенна и съдържа различни примеси: почва, глина, чакъл - всички минерали, които са били добивани с него.

Качеството на почистване може да увеличи плътността на кварца и да я раздели на фракции, чието използване ви позволява да правите различен вид работа. Какво представлява фракцията? Тази класификация и механично разделяне на пясъка по размер на зърното, както и обогатяване на смеси. Възможно е да се получи практически хомогенен материал. Но след това вече не говорим за естествената чистота: такъв пясък с абсолютно съдържание на кварц се произвежда с химически средства.

Специфичното тегло, обемът на сместа и плътността се влияят от няколко фактора:

  1. Минераложки състав на зърното.
  2. Влажност.
  3. Размерът на зърната.
Характеристики на сухия кварцов пясък

Характеристики на сухия кварцов пясък.

Съставът на зърното зависи от мястото на извличане. Ако това се случи в кариери, сухи почви, тогава анализът на такъв материал ще покаже наличието на скални частици, а пясък ще се използва за определен вид работа. Като правило, за изграждане на скелети, основи или в производството на тухли, се използва. Ако пясъкът е извлечен от дерета, резервоари или други области, свързани с вода, неговата плътност ще бъде много по-голяма, така че качеството също ще бъде по-високо.

Материалът за влага, дори ако е извлечен от сухи камъни. Неговото специфично тегло влияе върху плътността в пропорционално отношение. Това означава, че пясъкът е ценно за конкретен вид работа или се използва за друг.

Размерът на зърната, ако е обяснен по-просто, е много важен фактор в декоративния компонент на строителството. Фините фракции ще направят възможно, например, да се създаде гладка мазилка, но за абразивни инструменти грубозърнестият кварц е от голямо значение: неговото обезмасляване е безценно.

Като се вземат предвид всички влияния, специалистите въз основа на тези знания създават различни строителни материали, които позволяват да се постигне в по-голяма степен качеството и реализацията на желанията на потребителите.

Истинска плътност и плътност

От особен интерес за строителите и купувачите са такива концепции като обемна плътност и вярно.

Промяна в състава и свойствата на обогатения кварцов пясък

Промени в състава и свойствата на обогатения кварцов пясък, в зависимост от стойността на специфичните енергийни вложения.

Привидна плътност поема съдържание на всички видове видове, съдържащи се в пясъка след третиране, като например чакъл, вода, натрошени и изключва съдържание на въздуха между зърната, но това е достатъчно голям, до 40 от общия обем. Какво дават? Това ви позволява правилно да изчислите необходимия материал за различни видове строителство, включително независими.



Насипната плътност, по правило, е по-малка от истинската стойност и показва само номерата на обема, без да се разделя на полезни частици и въздух. По този начин се създават цените на материала. Естествено, собственикът ще купува обеми и тежести на насипна стойност. За да не се изплаща прекалено много, е необходимо да се разберат мерките за обема на пясък от определен вид по отношение на куба или тона, който е приет в хода на строежа.

Не търсете специална евтиност, ако става дума за кварцов пясък от определен производител. По-добре е да се обърне внимание на разходите за доставка. По правило, тя намалява, ако пясъкът произвежда големи обеми, вместо да я купува опакован. Производителите са длъжни да информират потребителя за истинската плътност на пясъка в анотациите за стоките.

Видове пясък и бетон предимства

Цветен кварцов пясък

Цветен кварцов пясък.

И въпреки това нашите дядовци при самостоятелна конструкция носят пясък от долните течения на реките, считайки го за качествен. Процесът на обработка се състои в измиване и калциниране на материала.

За да се намали това, днес са възможни и прогресивни методи, но има някои нюанси за някои видове пясък, като например:

  • планина;
  • кариера;
  • морски;
  • река.

Видовете пясък се дават във възходящо качество. И така, как се различават и къде се използват?

Състав на литовската мазилка с кварцов пясък

Състав на литовската мазилка с кварцов пясък.

  1. Планински пясък. Тя се формира от самата природа в резултат на промяна в терена. Той обикновено се използва в големи обеми и с използване на тежко оборудване. Подходящ за масова бетонна конструкция, но не очаквайте декоративни качества от нея: плътността на примесите е най-голяма. Има частици от скали и глина.
  2. Кариерен пясък. Депозитите не са открити по природа, а са открити и разработени с други цели. Оставайки от шахтите на минните валове, изцедени резервоари и други участъци се образуват от човешки ръце. Този пясък също съдържа голямо количество примеси, плюс съдържа прах в него, което означава, че индикаторите за обемна плътност са превишени. Той се измива на място, като се използват подходящи съоръжения. Този пясък е идеален за изливане на бетонни основи, тъй като тяхната основна задача е да създават филтри за забавяне на разграждането на вредни вещества в почвата и да не оставят влагата в къщата.
  3. Морски пясък. Фракцията на обема на такъв материал е сол. И тъй като тя не е от полза в строителството и дори вредна, тя трябва, разбира се, да се измие. След това съдържанието на пясък, т.е. обемната му плътност, се намалява значително. Този пясък има добър размер на зърното: малките гранули позволяват да се произвеждат декоративни елементи. Но закупуването и шофирането до местоназначението му не е подходящо - това е твърде скъпо, поради което се използва морски пясък на мястото на намирането.
  4. Речен пясък. Висококачествен материал, особено за производството на декоративни продукти: стъкло, керемиди, мазилка. Промишлени размер обем и броя на размери, разбира се, не може да бъде удовлетворена от няколко източника, така че ако в резюмето се посочва, че естествен кварцов пясък, че има смисъл да се обърне внимание на цената: естествен компонент е скъпо.

За самостоятелно изграждане, речен пясък е отлична възможност, особено ако не сте твърде мързеливи и донесете този материал сами.

Малките зърна и лекотата ще позволят да се работи с качествено решение.

Основата или мазилката от речен пясък ще имат по-леко специфично тегло, което е добро в строителството и качеството на пясъчната плътност с примеси е значително по-ниско от реката. Освен това пясъкът от реката е чист от природата - постоянното наличие на вода се разтваря или отнема от всичко това е възможно. На изхода купувачът или разработчикът получава хигиенната форма на материала, която е приятна за използване.

Добив и прогресивно производство

Динамика на извличане на пясък и ASG

Динамика на извличане на пясък и ASG.

Извличането на кварцов пясък се извършва при геоложки находища. С помощта на технологията материалът се извлича, измива на място, защо се променя стойността на неговата плътност, след което се изсушава и транспортира. Но процедурата за доставка на пясък не свършва там. Той трябва да бъде подложен на лабораторни тестове, преди да бъде изпратен за съхранение, а след това отново, преди да бъде натоварен във вагоните.

По време на нежеланието химичният състав на естествения материал, да не говорим за плътността, ще се промени. Следователно, производителят трябва да поеме цялата отговорност за безопасността на използването на собствения си продукт. Специални лаборатории извършват редовни изследвания в зависимост от срока на годност. Но като правило, тези стоки не лъжат: строителство - областта в търсенето.

Съвременната продукция позволява производство на цветен кварцов пясък, който стана модерен съвсем наскоро. Поддържа такъв материал в декоративни работи и позволява да се направи строителна индивидуална. Плътността на такъв пясък не се различава от небоядисания човек, който не променя качеството в най-лошия случай.

Процесът на добавяне на пигментни вещества се извършва в индустриални условия и преминава през всички тестове и контролни стандарти, така че купувачът да е доволен. За да се определи качеството на разпоредбите на GOST, то значително увеличава шансовете за закупуване на сертифициран продукт от разбираем произход.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Средна плътност на пясък и налични методи за измерванеСредна плътност на пясък и налични методи за измерване
Защо се нуждаете от плътност на пясъка?Защо се нуждаете от плътност на пясъка?
Определяне на плътността на пясък и таблицата с индексиОпределяне на плътността на пясък и таблицата с индекси
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Тъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетонаТъй като техническите характеристики на речния пясък определят качеството на бетона
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Плътност на строителството на пясъкПлътност на строителството на пясък
Какви са пясъчните фракции?Какви са пясъчните фракции?
» » Какво влияе върху плътността на кварцовия пясък
© 2021 BggeHat.com