Характеристики и качествени характеристики на бетона m300

Бетонът е един от тези материали, без който конструкцията по принцип е невъзможна. Въпреки това, мнозина все още вярват, че бетонът е само един и неговият състав е винаги същият, което е напълно невярно. В действителност, бетонът се разделя на марки и класове, всяка от които да съответстват на специфичните характеристики, и най-често срещаните от тях е силата, обозначена като писмо М и определена числова стойност.

Една от най-популярните марки е бетонът m300, чийто спектър се счита за най-обширен. Плътността на тази марка го прави подходящ за използване при изграждането на мостове, фундаменти, пътни настилки, бетонни конструкции и др.

Заслужава да се отбележи, че в състава му бетон M350 е почти не се различава от други марки, тъй като тя съдържа винаги една и съща - вода, цимент, пясък и пълнител, като последното, между другото, може да бъде доста разнообразна, но трябва да се използва цимент на определена марка - m400 или m500. За да се получи един наистина висококачествен бетон M300 която гостите ще бъдат съгласувани във всички отношения, е необходимо да се спазва стриктно определена технология решение и омесване използва за тази цел, само най-висококачествени пълнители в определени пропорции. Пълнителят може да се използва чакъл, пясък или чакъл, чрез които се елиминират циментова матрица микропукнатини и якостта и еластичността на увеличенията на състава. В този случай фракции от всички компоненти трябва да са различни един от друг, което позволява да се намали образуването на готовите бетонни въздушни кухини.



А сега можете да намерите много строители на единна, които по принцип не купуват готови бетонови смеси, предпочитайки да се смесват собствените си, особено, защото тя е доста лесно да се направи.

Така че, в присъствието на цимент m400, е достатъчно да се вземат една порция цимент, 3,9 порции смлян камък и 1,9 части пясък, всички обеми трябва да бъдат избрани на базата на теглото.

Ако обаче се използва цимент М500, се избират съответно различни пропорции, а именно 1 порция цимент, 4,3 трошен камък и 2,4 пясък. Е, водата за всяка циментова замазка се консумира точно в половината обем цимент, т.е. в първия и във втория случай е необходимо да се вземе 0.5 част от водата. Ако всички пропорции са избрани правилно, остава само да се смеси циментовата смес много добре и след това самият бетон да достигне максимално еднакво състояние - само в този случай завършеният състав ще се окаже силен и ще бъде с високо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основни характеристики на бетонаОсновни характеристики на бетона
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Бетон m300Бетон m300
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
» » Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
© 2021 BggeHat.com