Какъв конкретен е необходим за фондацията?

На пазара на строителни материали има огромен избор от бетон, предназначен за изграждането на фондацията. Това се дължи на тази широка гама от стоки, които строителите на къщи имат възможност да избират. За да направите правилния избор на darbeton.ru/beton/voskresensk, е необходимо да изучите всички характеристики и характеристики на бетона.

Бетонът включва цимент, специални пълнители (пясък, натрошен камък) и вода. Когато се смесват тези компоненти, се произвежда бетон и качеството му зависи само от количеството на този или този компонент. Пълнителят се използва предимно за намаляване на напрежението на втвърдения бетон в основата и за намаляване на икономическите разходи за сградата.

При избора на конкретен продукт е необходимо да се обърне внимание на неговата марка (марката се обозначава с буквата М). Бетон клас 100V7.5 - е много ниско качество, се използва в подготвителния етап на изграждане на фондацията. Бетон М150В12,5 - се характеризира като бетон с не високо качество, се използва при строителството на груби течения на замазки. Бетон M200V15 - тя се използва главно в конструкцията на такива елементи, които ще засегнат малък товар (например, те са наводнени с лентови плочи в основата). Бетон M300V22,5 - тази марка се използва често, защото има добро ниво на качество, основно се използва за формиране на основите на селски къщи. Бетон M350B25 - бетонът на тази марка е с отлично качество и се използва за изграждане на сгради, изискващи висока степен на здравина. Бетон M500B40 - този бетон има най-високо качество и затова си струва много пари, затова се използва доста рядко (основно се използва за изграждане на банкови трезори или други специални обекти).

Класът бетон (В) - ще ви помогне да разберете, каква степен на компресия има бетон.



Мобилност на бетона (P) - този индикатор информира купувача колко е необходимо да се добави вода, за да се получи качествена хомогенна смес. Ако количеството вода е повече или по-малко от необходимото ниво, то бетона ще се развали и ще загуби силата си, което може да доведе до огромни загуби и нови разходи.

Водопропускливост (W) - този фактор се взема предвид, ако на строителната площадка има подземни води. На опаковката водонепропускливостта е посочена в диапазона от два до дванадесет.

Устойчивост на замръзване (F) - може да се направи заключение за това колко размразяване или замръзване могат да издържат на бетон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Бетон m300Бетон m300
Конкретен състав M200 и пропорцииКонкретен състав M200 и пропорции
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Как да направите бетонКак да направите бетон
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
Фондацията се налива през есентаФондацията се налива през есента
Как да изберем висококачествен бетонКак да изберем висококачествен бетон
» » Какъв конкретен е необходим за фондацията?
© 2021 BggeHat.com