Конкретен състав M200 и пропорции

Бетон m200Бетонът m200 е най-разпространеният и използван разтвор за строителни работи. Конкретни пропорции m200

зависи от използваната марка цимент. Основната марка цимент е m400, въпреки че се използват и марките m300, m500, m600. Основните компоненти, използвани при неговото производство, са пясък, цимент, трошен камък и вода.

Тази марка бетон се използва широко поради високата си здравина, относителната евтиност в производството, ниската топлопроводимост, бързо се утаява и не се утаява.

Ето защо, използването на бетон бетон m200 намерени в строителството на частни и селски къщи, вили, гаражи, в изграждането на фундамент блокове, пътни плочи и други бетонни структури. Всеки вид бетон замръзва в рамките на 28 дни, макар че по-голямата част от него (около 70), той набира през първите 7 дни. При подготовката на бетона трябва да се спазва съотношението m200, така че целият разтвор да е еднакъв

Конкретни пропорции m200

Конкретни пропорции m200Когато правят бетон със собствените си ръце, пясъкът първо се покрива в кофа, последван от цимент. Това се прави така, че когато се смесят, всички цименти се смесват добре с пясъка. Ако се направи напротив, ще бъде трудно да се постигне еднакво смесване, тъй като циментът е фино диспергиран и пада добре зад ръбовете на ваната.

Изборът на цимент трябва да се подхожда с голямо внимание, тъй като някои продават цимент, който лежи в склада за около шест месеца или една година.



Такъв цимент по характеристики е значително по-различен от марката, написана на етикета (марката на цимента е намалена, така че трябва да се добави повече или полученият бетонов разтвор ще бъде под марката на m200). След това добавете вода, докато се получи течно състояние, след което се изсипва развалинка.

Ако веднага изсипете развалините в суха пясъчно-циментова смес, то тогава месене на такова решение ще бъде много трудно. Натрошеният камък се използва най-добре от фракции от 5-20 - това означава, че диаметърът на камъните е от 5 до 20 милиметра. Пясъкът се използва най-добре чист, без съдържание на различни примеси от глина или варовик.

Състав на бетон m200

За да се получи добро решение, бетонният състав на m200 трябва да бъде както следва: 1 част цимент, 3 части пясък, 5 части развалини. Тези данни са дадени в таблицата с по-голяма точност, но за удобство на преброяването те могат да бъдат леко заоблени от едната или от другата страна. За тези пропорции е необходимо да се използва циментова замазка m400.

Ако се използва цимент с по-голяма марка, тогава е необходимо да се добави по-малко цимент, съответно, или да се увеличат пропорциите на останалите съставки. Но не забравяйте, че готовият бетонен разтвор не може да се съхранява дълго време, трябва да се използва в рамките на следващите 2-4 часа. В противен случай бетонът започва да се утаи, втвърдява и работи с такова решение става изключително трудно.

В допълнение, дори ако не позволите разтвора да замръзне чрез разбъркване, след един ден неговите характеристики ще паднат значително.

Конкретни пропорции m200

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
Кое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаментиКое е по-добре да избирате развалините за типовете фундаменти
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Как да изчислим цимента за кубчета бетон?Как да изчислим цимента за кубчета бетон?
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Цимент-пясъчна мазилкаЦимент-пясъчна мазилка
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Бетон m300Бетон m300
» » Конкретен състав M200 и пропорции
© 2021 BggeHat.com