Какво е конкретно?

Бетонът е изкуствен камък, получен чрез втвърдяване на пропорционално подбрана смес от компоненти: основен пълнител, свързващ материал, вода и, ако е необходимо, различни специални добавки.

Настоящото ниво на индустриално развитие на обществото не изглежда без разработването на технологии и видове строителство на различни структури, предмети, основният материал за който е конкретен.

Обхват на този строителен материал е разнообразен -. Пътища, тунели, мостове, ядрени и водноелектрически централи, басейни, основи, жилищни, обществени, промишлени сгради и др Разбира се, да се смесват бетон, от които се нуждаете, за да си купите бетон миксер, или ръце, за да направя това е просто невъзможно.

Има много дефиниции на бетон и най-често те се основават на концепции, свързани с основния компонент на бетона - свързващото вещество.



Свързващото вещество е композитно, подобно на лепило, предназначено да свързва всички съставни вещества в едно цяло. Свързващите вещества могат да бъдат различни полимери, циментово-водна суспензия, тесто, направено от глина. Самото свързващо вещество се състои от затвор - вода и цимент - цимент, гипс, вар, смачкани дървесни отпадъци, керамични отпадъци.
Всеки вид бетон се различава по своите характеристики и характеристики, постигнати чрез добавяне на определени добавки към неговия състав.

Така че, за да се подобрят индексите на динамична якост, якост на опън, азбестови влакна, метални влакна, полимерите се въвеждат в състава на първоначалната смес. За да се създават бетонни конструкции, той е подсилен с тръби, пръчки и друг материал. Такъв бетон се нарича стоманобетон.

Най-широкото приложение в съвременното строителство е циментовият бетон, базиран на различни видове Портланд цимент. Основният вид цимент е т.нар тежък бетон, инертни материали, които са чакъл, гранит и варовик чакъл, планински и речен пясък.

Широкото използване на бетон в настояще и бъдеще време, поради големи находища на естествени суровини, възможността за използване на металургични отпадъци и отпадъци от други индустрии, конструктивен комбинация с други материали, нисък разход на енергия и капитал, лесни за производство, здравина и издръжливост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?Консумацията на цимент и пясък на 1 куб. М разтвор за запазване на пропорциите?
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Приложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетонПриложение в строителството и консумацията на материали за 1м3 бетон
Бетон m300Бетон m300
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Декоративен бетонДекоративен бетон
» » Какво е конкретно?
© 2021 BggeHat.com