Мразоустойчив бетон



Резистентността на замръзване се нарича бетон, който е в състояние да издържа на многократно замразяване и размразяване в среда, наситена с вода. Както знаете, замръзване вода може да доведе до разрушаване на бетон, поради разширяване и в резултат на натиск върху стените на пукнатини и пори на този материал. С течение на времето силата на бетона става по-малка и това води до постепенното му унищожаване. Първо, изпъкналите лица и след това по-дълбоките слоеве от бетон се деформират.
За да разберете колко бетон е устойчив на температурни влияния, тя да започне да се излага на въздействието на последователни цикли на замразяване и размразяване. Мразоустойчивият бетон след размразяването му ще се свие, докато непромокаемият бетон ще се разшири в резултат на тестовете.
Степента на мразоустойчивост на бетона характеризира със стойност F, който показва броя на циклите на променлив замразяване и размразяване и величина връзка бетон загубата на маса след цикъл. От броя на зреените цикли на замразяване и размразяване зависи степента на устойчивост на замръзване, получена от материала. Обикновено се определя марка от F50 до F500.
За да се получат конкретни такива свойства, се използват устойчиви на замръзване добавки, както и устойчиви на замръзване добавки.
Традиционно в Русия се прилага:
Натриев нитрит;
Натриев формиат;
Калциев формиат;
Калциев хлорид и поташ, за да ускорят втвърдяването при температури под нулата.
За съжаление, използването на такива добавки, освен положителните ефекти, има някои отрицателни качества като намалена устойчивост на корозия по време на бетонната конструкция. Във връзка с това се препоръчва използването на устойчиви на замръзване добавки в бетона в състава на специално разработени смеси, устойчиви на замръзване. По този начин,
цената на изграждането на студоустойчив бетона е много по-висок от обичайния тежък, което е свързано, което е, с добавянето на мразоустойчив компоненти, но ползите от употребата му без съмнение се дължи на възможността за висококачествена работа при ниски температури.
Мразоустойчив бетон може да се използва за производството и конструкцията на почти всички стоманобетонни и бетонни конструкции. И на съвременното ниво на развитие на строителните технологии, разработчиците са изправени пред задачата само да увеличат устойчивостта на замръзване на бетона за по-ефективното му приложение в руските климатични условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетон m300Бетон m300
Дълбок вибратор за бетонДълбок вибратор за бетон
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Каква е специфичната топлина от бетон?Каква е специфичната топлина от бетон?
Бетонов бетон или керамика за строителството?Бетонов бетон или керамика за строителството?
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Конкретни пропорции за основаКонкретни пропорции за основа
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Как да направите бетонКак да направите бетон
» » Мразоустойчив бетон
© 2021 BggeHat.com