Как да изградим фондация през зимата

Изграждащите правила и норми са създадени от векове и се основават на житейския опит и уменията на хората. Едно от тези правила се отнася до строителството през зимата. В това отношение има някои ограничения, тъй като е нецелесъобразно да се работи с ниска температура и съответно обемът на строителните работи е много по-малък. Зимата, разбира се, не е лято. В допълнение към студа, той носи някои по-хитър за строителни работи. Ако строителните материали абсорбират вода и след това се замразяват при нагряване, тогава основата на сградата няма да бъде силна и издръжлива.

Но правилото за зимното строителство не се отнася до изграждането на промишлени сгради от метални конструкции, тъй като те могат да бъдат издигнати по всяко време на годината. Най-новите технологии, модерните материали, новите методи и висококвалифицираните специалисти позволяват да се построи къща през зимата. За клиента е важно структурата, конструирана при температури под нулата, да не се деформира през пролетта. Ако основата е положена в съответствие със строителните норми, тогава не бива да се притеснявате за унищожаването на сградата.

Ако основата се изсипва до температура от 5 градуса, това е позволено чрез строителни кодове и правила. Ако прекосите този знак, тогава фондацията няма да бъде силна и стабилна. Когато външната температура е минус, определено трябва да добавите определени вещества, които ще повлияят на втвърдяването на бетона.



Има няколко опции, които са приложими за изливане на бетон при ниски температури. Методът на нагряване, най-често използван в съвременните технологии, е следният: бетоновият разтвор се загрява от топлината, генерирана от специалната смес. Такава смес се приготвя чрез използване на пара и вода, загрята до 90 градуса. Друг метод, който се оказа доста успешен в зимните условия, е методът на изолирания кофраж. Над кофражът е покрит със защитен слой и служи като чудесна термоизолационна среда, запазвайки основните качества на основата.

Също така широко използваната електрическа отопление - електрическият ток, преминаващ през бетон, създава топлина, която се използва за загряване на разтвора. Както бе споменато по-горе, към готовия бетон се добавят специални добавки. Когато се използват, точката на замръзване се намалява до необходимото ниво, като по този начин бетонът става трайно и издръжлив. Това е най-често срещаният и популярен метод за наливане на бетон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При каква температура може да се излива бетон през зимата и лятотоПри каква температура може да се излива бетон през зимата и лятото
Есента и зимата са подходящо време за строителствоЕсента и зимата са подходящо време за строителство
Къща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зиматаКъща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зимата
Характеристики на реконструкцията на сгради и съоръженияХарактеристики на реконструкцията на сгради и съоръжения
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?Какви мерки трябва да се вземат, за да се развие замръзналата почва?
Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?Мога ли да поставя пластмасови прозорци през зимата?
» » Как да изградим фондация през зимата
© 2021 BggeHat.com