Относно екологичността на бетона

Относно екологичността на бетонаИзползването на строителни материали в човешката дейност има пряко въздействие върху състоянието на околната среда. Във всяка страна по света голям брой природни ресурси се изразходват за строителството. Всяка година тези разходи се увеличават. Ето защо е изключително важно какъв вид строителни материали и сухи смеси човек използва, тъй като това се отразява в екологията.

За дълго време, известен на света строителни материали бетон е естествен материал, който се използва почти навсякъде. Той може да приема различни форми, задоволяващи желанията на всеки човек. Бетонът се счита за един от най-икономичните и екологосъобразни материали. Същевременно тя отговаря на съвременните изисквания за устойчиво строителство. Бетонните сгради се считат за много здрави и икономични по отношение на потреблението на енергия. Това ви позволява да намалите разходите за отопление, вентилация, климатизация, осветление, което води до намаляване на емисиите на вредни вещества в околната среда. Специалният микроклимат в помещенията от бетон допринася за повишаване на ефективността и няма вредно въздействие върху здравето.

Състав на бетона

При производството на бетон се използват вторични продукти и отпадъци - полистирен скрап, шлака, пепел. По този начин неговият състав не е оскъден. Най-енергоемкият компонент на материала е циментът. Това е 10-15 от цялата бетонна смес. По-голямата част от цимента се получава чрез обработка на горими отпадъци - горящи дървени палети, гуми. Разходите за транспортиране на бетон в сравнение с други строителни материали са незначителни.



Нанасяне на бетон

Използването на бетон за пътно строителство може да намали разходите за гориво. А способността на този строителен материал да отразява светлината може да намали разходите за осветление на магистрали и да подобри безопасността на движението по тях.

С появата на нови технологии се подобрява бетонът. През последните години качеството на бетонните повърхности значително се подобри, което намали проникването на хлориди и повиши свойствата на материала, отблъскващи праха. Също така, живописът на бетон със специален железен оксиден пигмент стана популярен. Еднакво използвана като естествен пигмент и синтетично произведена.

Широкото приложение в строителството на естествен бетон ще помогне в бъдеще да опазва природата и да осигури нейната екологична безопасност за бъдещите поколения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Фактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкцияФактори, влияещи върху издръжливостта на бетонната конструкция
Как да организираме отстраняването на строителните отпадъциКак да организираме отстраняването на строителните отпадъци
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Спестяването на енергия е от значение за всичкиСпестяването на енергия е от значение за всички
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Относно екологичността на PVC дограмаОтносно екологичността на PVC дограма
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
» » Относно екологичността на бетона
© 2021 BggeHat.com