Зелената конструкция е почит към модата или технологията на бъдещето?

Зелена сграда

Днес "зеленото" строителство е популярна тенденция в Запада, която постепенно става релевантна за местните условия. И това не е само почит към модата в еко-стил. Това е решение, което носи икономически ползи.

Първите принципи на "зеленото" строителство бяха разработени още през 70-те години, когато светът прегърна енергийната криза. Обаче в онези дни основният фокус беше върху енергоспестяващите къщи - днес този подход се счита за остарял. В края на краищата, зелените строителни технологии позволяват да се спестят други ресурси - например вода и строителни материали. А в западните страни се практикува доста строг подход - "зелен" може да се нарече само къщата, в която целият процес е енергийно ефективен и безопасен за околната среда - от проектирането и строителството до експлоатацията и дори разрушаването.

В международната практика са приети три стандарта - британски BREEAM, американски LEED и германски DGNB - за оценка на ефективността. Това означава, че предприемачът трябва първо да получи съответния сертификат и затова е необходимо да се изпълнят редица изисквания.



Заради кои технологии за "зелено" строителство е възможно да се постигне икономическа полза? По отношение на самата конструкция - това е повторното използване на строителни материали. Те не са само по-евтини, но също така помагат за намаляване на разходите за рециклиране. Предпочитание се дава на материали, произведени от възобновяеми ресурси - например дървесина или глина, които освен това не увеличават вредните емисии в атмосферата. В допълнение, популярно решение е да се инсталира зелен покрив (т.е. покриви с живи насаждения). От екологична гледна точка това дава възможност да се компенсира почвената покривка на обекта, заеман от сградата. В допълнение, такъв покрив помага за запазване на топлината.

От гледна точка на осигуряването на микроклимат това е устройство с естествена вентилационна система с възстановяване, което спестява инсталацията и работата на климатика. Е, по отношение на енергоспестяването, това е използването на алтернативна енергия (не само слънчеви панели и колектори, но и термопомпи и вятърни генератори). С цялата тази система захранването може да се управлява автоматично, което ви позволява да управлявате потока.

Е, можете да закупите чакъл от гранит, като посетите сайта nerudsbyt.ru. Само там ще намерите най-добрия трошен камък с бърза доставка и разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективностХарактеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Довършителни материали за интериор в зелена сградаДовършителни материали за интериор в зелена сграда
Стиропор върху ползите от прости решенияСтиропор върху ползите от прости решения
Характеристики на строителството на вилиХарактеристики на строителството на вили
Какво да се вземе предвид при проектирането на къща и къща проектКакво да се вземе предвид при проектирането на къща и къща проект
Характеристики на интелигентната къща системаХарактеристики на интелигентната къща система
Предимства на рамката къщаПредимства на рамката къща
Въз основа на канадската технология на панелните панелиВъз основа на канадската технология на панелните панели
» » Зелената конструкция е почит към модата или технологията на бъдещето?
© 2021 BggeHat.com