Практиката за изграждане на енергийно ефективни къщи в Русия

Не всеки погледна положително идеята за изграждане на пасивни къщи, много от тях изглеждаха не погрешни, но дори фантастични. И само най-смелите решиха да рискуват и да напреднат напред. Преди няколко години никой не можеше да помисли как да изгради енергоспестяваща къща. За днес руснаците могат да се похвалят не само с отделни къщи, построени по тази техника, но и с многоетажни жилищни сгради.

Много местни предприемачи, които решават да построят подобни къщи, ги наричат ​​пасивни. Това обаче не е правилно определение. Целият въпрос е, че климатичните условия на Русия и Европа са малко по-различни. Освен това руското строителство се различава от европейското. На портала за новини corruptionfreerussia.com можете да прочетете последните събития, които се провеждат в Русия, включително в областта на строителството.

За да назовем къщата Passivhaus е необходимо да се спазват всички нормативни параметри по време на строителството, което би било по-правилно да се каже, че къщите не са пасивни, но имат ниско или изключително ниско потребление на енергия. Независимо от това, подобни условия не са се породили и днес сградите се наричат ​​енергийно ефективни.



Германия е страна, която, така да се каже, е пионер. Германците са изобретили тази технология и дори са разработили специални изисквания и стандарти за изграждането на енергийно ефективни сгради. Разбира се, при изграждането на такива сгради можете да използвате абсолютно различни техники. Най-важното е да се запази топлината и в крайна сметка да се намалят разходите за енергия.

Топъл монолит
За да се запази топлината на къщата, експертите решиха да използват подсилена монолитна плоча от стоманобетон. Технологията на неподвижния кофраж спомогна за издигането на стени, които се състоят в монтиране на леки полистиролови блокчета един върху друг. Вътре в елементите за конструкцията на фитингите се извършва бетониране. Сградата запазва топлината благодарение на използването на няколко слоя експандиран полистирол. Освен това, за да поддържате уютен и удобен климат, помогнете на многокамерни прозорци с дървени рамки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителни новини за седмицатаСтроителни новини за седмицата
Животът на рамката зависи от това, от какво зависи и от това как да се разшири?Животът на рамката зависи от това, от какво зависи и от това как да се разшири?
Тухлена къщаТухлена къща
Дървена къща, когато е по-добре да се построиДървена къща, когато е по-добре да се построи
Къде да купя къща?Къде да купя къща?
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Селска къща вече е евтинаСелска къща вече е евтина
Характеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в КипърХарактеристики на строителство и покупка на недвижими имоти в Кипър
» » Практиката за изграждане на енергийно ефективни къщи в Русия
© 2021 BggeHat.com