Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност

Характеристики на кръгли къщи

Днес все повече и повече предприемачи избират кръгли къщи или сгради с заоблени елементи (например, правоъгълни по план, но с покрив и стени под формата на купол или цилиндър). Всъщност това решение ви позволява да получите топло и енергийно ефективно жилище, не е чудно исторически, че това е най-старият тип жилище, особено сред северните народи.

Всъщност всички полезни качества на сграда на базата на куполна или цилиндрична форма се осигуряват чрез геометрия. Със същата площ периметърът на кръга, който го огражда, е по-малък от този на квадрата (направете прости изчисления и ще видите, че разликата е 25). И когато се сравнява с правоъгълници, разликата се увеличава. Що се отнася до повърхността на сферата, тя е 25 по-малка от равния обем на повърхността на куба. По този начин, за изграждането на къща кръг в план или коронован с купол, по-малко материал ще бъдат изразходвани. В този случай се счита, че технологията на покривалото на купола е по-малко времеемка.

Само строителните разходи обаче не изчерпват предимствата на кръгли къщи. Факт е, че по време на работа бързо ще бъдете сигурни, че цилиндърът е най-добрата форма на фехтовка от гледна точка на запазване на топлината. В такава къща няма ъгли, които обикновено са най-студените точки на всяка сграда.



Но ако се интересувате от газобетонни къщи - посетете hausberg.ru. Само там ще откриете най-добрия дизайн на къщи от газобетон за строителство без допълнителни разходи.

Необичайната геометрия на такова жилище осигурява както предимствата на стабилността, така и силата, тъй като цилиндърът има достатъчно висока твърдост и практически не е деформиран. По този начин тази форма ще бъде оптималният избор за изграждане в сеизмична зона, а също и когато са възможни свлачища и потъване. Между другото, покривът на купола издържа по-добре натоварването от сняг.

Къщите на кръглата форма имат други характеристики. Основният недостатък трябва да се разглежда като доста необичайно планиране решения, което изисква участието на специалисти и, може би, по-дълъг избор на врати и прозорци единици. От друга страна, предимствата на кръгли къщи се компенсират. В края на краищата, те са по-интензивна естествена циркулация на въздуха, което намалява цената на вентилационната система на устройството. В допълнение, в едно такова помещение светлинен се разпределя по-равномерно, което също е важно от енергийна гледна точка, това е защо кръглата форма на къщи често се използва в "зелена сграда" - това е максимално да отговаря на изискванията за безопасност и енергийна ефективност на околната среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите къща от пластмаса пянаКак да направите къща от пластмаса пяна
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Оформлението на дървената къщаОформлението на дървената къща
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Изграждане на нискоетажни сгради от дървоИзграждане на нискоетажни сгради от дърво
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Характеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материалХарактеристики на къщите от ламиниран фурнир дървен материал
Технологията на изграждане на рамка къща - 3d рамкаТехнологията на изграждане на рамка къща - 3d рамка
Предимства на къщите, изградени от кръгли трупиПредимства на къщите, изградени от кръгли трупи
» » Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност
© 2021 BggeHat.com