Избор на вентилационни канали

вентилационни тръбиСистемите за вентилация са предназначени да осигуряват висококачествена обмяна на въздух в помещения или в помещения. Вентилацията може да бъде: подаване на въздух (въздухът се вкарва в стаята) и отработените газове (въздухът се отстранява от стаята).

По принципа на вентилация на въздуха инжекция разделена: на механични системи за задвижване (впръскване на въздух се извършва въз основа на работата на вентилатора) и на физически или тегло (въздух се движи благодарение на температурната разлика между вътрешен и външен въздух). Въздухът се движи през специални канали, в които са монтирани специални тръби - въздуховоди.

Въздушните канали са изработени от метал, пластмаса или пластмаса. Според формата на напречното сечение въздуховодите са разделени на кръгли и правоъгълни. Монтирането на правоъгълни канали е по-проста от кръгла, тъй като не изисква допълнителни крепежни елементи. Въздушните канали с правоъгълна форма, поради тяхната форма, могат да се поставят възможно най-плътно на всяка повърхност.

Кръгли канали се считат за по-евтини, по-силни и създават малко трудности при движението на въздуха през системата за вентилационни тръби. Въздушните канали с кръгла форма осигуряват по-голяма плътност от правоъгълните. Металните тръби се използват най-често в големи промишлени предприятия, където е необходимо да се премести значително количество въздух, за да се осигурят производствени посещения. Моделите често са изработени от поцинкована стомана.В момента пазарът предоставя много възможности за изпълнение на метални тръби за вентилационни системи. Пластмасовите тръби в сравнение с стоманата са много прости при монтажа, поддръжката и ремонта. Въздушните тръби, изработени от пластмаса, могат да имат абсолютно всякаква форма и да имат различна цел, но най-често тяхното използване е ограничено до граждански сгради. Във въздуховодите често се инсталира слой допълнителна топлоизолация.

Широко използвани въздуховоди от гофрирани материали, т. Нар. Гъвкави канали. Те имат способността да се намират в правилната посока под всякакъв ъгъл. Когато използвате гофрирани въздуховоди, има възможност да се спестят значително допълнителни крепежни елементи.

Въпреки това каналите на този дизайн са достатъчно здрави и издръжливи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Въздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отоплениеВъздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отопление
Вентилацията в камерна рамка създава идеален микроклиматВентилацията в камерна рамка създава идеален микроклимат
Вентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощВентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощ
Как вентилационните канали са изработени от тухлиКак вентилационните канали са изработени от тухли
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Въздушен вентилатор за отоплителни системиВъздушен вентилатор за отоплителни системи
» » Избор на вентилационни канали
© 2021 BggeHat.com