Избор на вентилационни канали

вентилационни тръбиСистемите за вентилация са предназначени да осигуряват висококачествена обмяна на въздух в помещения или в помещения. Вентилацията може да бъде: подаване на въздух (въздухът се вкарва в стаята) и отработените газове (въздухът се отстранява от стаята).

По принципа на вентилация на въздуха инжекция разделена: на механични системи за задвижване (впръскване на въздух се извършва въз основа на работата на вентилатора) и на физически или тегло (въздух се движи благодарение на температурната разлика между вътрешен и външен въздух). Въздухът се движи през специални канали, в които са монтирани специални тръби - въздуховоди.

Въздушните канали са изработени от метал, пластмаса или пластмаса. Според формата на напречното сечение въздуховодите са разделени на кръгли и правоъгълни. Монтирането на правоъгълни канали е по-проста от кръгла, тъй като не изисква допълнителни крепежни елементи. Въздушните канали с правоъгълна форма, поради тяхната форма, могат да се поставят възможно най-плътно на всяка повърхност.

Кръгли канали се считат за по-евтини, по-силни и създават малко трудности при движението на въздуха през системата за вентилационни тръби. Въздушните канали с кръгла форма осигуряват по-голяма плътност от правоъгълните. Металните тръби се използват най-често в големи промишлени предприятия, където е необходимо да се премести значително количество въздух, за да се осигурят производствени посещения. Моделите често са изработени от поцинкована стомана.



В момента пазарът предоставя много възможности за изпълнение на метални тръби за вентилационни системи. Пластмасовите тръби в сравнение с стоманата са много прости при монтажа, поддръжката и ремонта. Въздушните тръби, изработени от пластмаса, могат да имат абсолютно всякаква форма и да имат различна цел, но най-често тяхното използване е ограничено до граждански сгради. Във въздуховодите често се инсталира слой допълнителна топлоизолация.

Широко използвани въздуховоди от гофрирани материали, т. Нар. Гъвкави канали. Те имат способността да се намират в правилната посока под всякакъв ъгъл. Когато използвате гофрирани въздуховоди, има възможност да се спестят значително допълнителни крепежни елементи.

Въпреки това каналите на този дизайн са достатъчно здрави и издръжливи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Въздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отоплениеВъздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отопление
Вентилацията в камерна рамка създава идеален микроклиматВентилацията в камерна рамка създава идеален микроклимат
Вентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощВентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощ
Как вентилационните канали са изработени от тухлиКак вентилационните канали са изработени от тухли
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Въздушен вентилатор за отоплителни системиВъздушен вентилатор за отоплителни системи
» » Избор на вентилационни канали
© 2021 BggeHat.com