Характеристики на проектиране и изграждане на сграда под формата на цилиндър

Характеристики на проектиране и изграждане на сграда под формата на цилиндър

Днес сградите под формата на цилиндър не се срещат толкова често. Независимо от това кулата е много интересно дизайнерско решение, което може да се окаже много добра опция за извънградско строителство. Броят на тази къща не е ограничен, единственият нюанс е размерът на базата. Диаметърът на "кулата" трябва да бъде до 15 м, тъй като всички помещения трябва да имат естествена светлина. Но като цяло площта на етажа ще бъде 150 квадратни метра, което ви позволява да получите достатъчно място за работа и почивка.

Технологията на изграждане на стени в такава кръгова сграда е практически същата като при изграждането на правоъгълна къща. Стените могат да бъдат изградени както от тежки материали (газобетон, тухла, лек бетон), така и на основата на рамката. Като цяло има естествен модел - колкото по-малки са строителните материали, толкова по-гладка ще бъде повърхността на стената. Това обаче не винаги може да се счита за предимство. Факт е, че при наличие на ясно изразени плоски лица към стената е много по-лесно да се закрепят изолационните плочи или фасадната облицовка (например сайдинг). Ако стените са гладки и гладко заоблени, те трябва да бъдат измазани и следователно - да бъдат изолирани с по-твърд материал, който може да издържи на подходящия товар. Плочите могат да бъдат "огънати" според формата на къщата, поради което в тях се правят малки разрезки.

Е, ако се интересувате от съединителя на PPU - посетете сайта hcm.su. Само там TPK HydroCharmet LLC ще ви предложи изолирани PPU тръби на разумна цена.



Също така трябва да се помни, че широките прозорци в кулите са технически трудни за изпълнение. Те обаче могат да бъдат заменени от групирани тесни прозорци. Но като цяло тяхната широчина зависи от диаметъра на къщата.

Що се отнася до подовете в кръгли сгради, те са направени от монолитни или дървени греди. От конструктивна гледна точка има опции с една поддръжка в центъра и решения с няколко подпори, чието местоположение зависи от оформлението на къщата. Въпреки това, оптималната възможност, много експерти все още вярват, че наличието на централна подкрепа. В този случай всички греди и покривни греди трябва да имат еднакви размери.

Покривът в такава кръгова къща може да бъде всеки: плосък и коничен, с най-високата точка в центъра на конструкцията. Както материалът се използва както естествени, така и битумни керемиди. Разбира се, много ще зависи от материала, от който са построени стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Петте най-високи сгради в света и тяхната архитектураПетте най-високи сгради в света и тяхната архитектура
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Къде да купя къща?Къде да купя къща?
Как да изберем точната кулаКак да изберем точната кула
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективностХарактеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност
Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?Изграждане на тухлена къща, която тухла да изберете?
» » Характеристики на проектиране и изграждане на сграда под формата на цилиндър
© 2021 BggeHat.com