Процедура за изчисляване на разширените глинени блокове

За да се изгради по-бързо и по-добре, се препоръчва да закупите блокове от бетон-бетон, изчисляването на тяхното количество може да се извърши независимо.

Разширени глинени блокове

Методи за определяне на обема на строителния материал на основата на глинести бетон: дефиниция на данните за кубичен метър, изчисление за квадратен метър, изчисление на парче.

Количеството на необходимия материал зависи от много параметри, сред които е размерът на фасадата, дебелината на стените. Извършващите изчисления могат да бъдат различни методи, обикновено без усложнения и не възникват въпроси.

Опции за изчисление

Изграждане на блок от експандиран глина

Изграждане на блок от експандиран глина.

Keramzit бетон в своите качества почти не е по-нисък от традиционните тухли, само работа с него е много по-лесно и по-бързо. Начини за определяне на обема на строителния материал въз основа на експандиран глинен бетон, няколко:

  • дефиниция на данните за кубичен метър;
  • изчисление за квадратен метър;
  • частично изчисление.

Най-често тя се счита като строителен материал на парчета или кубически метра, така че най-лесният начин да се работи. Например, необходимо е да се конструира двуетажна сграда, която предната повърхност е 10 х 20 м дебелина е 425 mm, а височината на тавана е 3 М в този случай, първата изчислената стойност за фасадни повърхности: .. 10 * 2 * 6 = 120 квадратни метра. След това, полученият данни се умножава по 2 (два етажа) се получава 240 m и S за цялата сграда ще има 360 квадратни метра. Сега можете да получите данни в кубични метри 360 * 0.425 = 153 m³, т.е. се получава необходимия обем продукти за работа.

С дадените параметри е възможно да се изчислят блоковете от експандиран глина на парчета. Стандартните данни трябва да бъдат преведени на метри: 0,39 * 0,19 * 0,188 м. Всички дължини на тези страни трябва да бъдат умножени, след това закръглени до по-висока стойност. Това ще даде параметрите в 0.014 m³ за първия блок. За да разберете колко е необходимо, трябва да разделите общата сила на звука на първия елемент: 153 / 0.014 = 10928.571 или 10929 броя. прибл.

Как да изчислим размера на разширената глина за зидария?

Популярни размери на стандартни блокове

Популярни размери на стандартни блокове от глина-бетон.

За да извършите бързо зидарията, първо трябва да изчислите количеството глинен бетон. Покажете как това се прави, лесно чрез пример. За двуетажна къща, чиито размери са 10 * 10 м, S е 200 м², а за тавани - височина 3 м. Първата стъпка е да се установи дължината на фасадата:

  1. Първо, е необходимо да добавим дължините на повърхностите по фасадата за 1-ви и 2-ри етаж на къщата: (10 + 10) * 2 = 40 m.
  2. Необходимо е да се определи S от всички външни стени, за които дължината се умножава по височината на таваните на всеки етаж: (3 + 2) * 40 = 240 m.
  3. За работа ще се използват глинесто-бетонни блокове, размерите на които са 400 * 200 * 200 mm или 390 * 188 * 190 mm. Това е стандартният материал, който се произвежда днес от производителите. За да се изчислят разходите, получената стойност на площта на всички външни повърхности трябва да бъде умножена по обема на продуктите в 1 m² зидария. Ако вземете предвид споменатите по-горе размери, то ще бъде 12,5 бр.
  4. След това получаваме 240 * 12,5 = 3 000 броя.
  5. За изграждането на двуетажна къща с посочените параметри ще бъдат необходими 3 хиляди броя. разширен глинен бетон.

Изчисленията са приблизителни, само за показване на поръчката за изчисление. Когато броим, трябва да се помни, че загубите отиват на битка, за разрязване на материала. Помислете за зоната на прозореца, вратите, за тях не се извършва зидарията. Не е трудно да се направи това, първо е необходимо да се определи площта на всеки прозорец и врата, след което да ги сгънете. От общата площ на външните стени се изважда площта на отворите, а изчисленията се извършват съгласно тази схема.

Изчислението може да се извърши по този начин. Необходимо е да се поставят 2 стени, чиято височина е 2.7 м, общата дължина е 15 м. За зидарията се използват продуктите, чийто размер е 390 * 188 * 190 мм. Взимат се под внимание плочките от мазилки, поради което размерът на един продукт трябва да се вземе при 400 х 200 х 200 мм. Съгласно горните формули се оказва, че за първата повърхност е необходимо да се вземат 507 парчета. Като се има предвид запасът ще бъде 517 бр.

Изчисляването на строителния материал се извършва в етапа на проектиране.

Параметрите на стените, отворите на вратите и прозорците, размерите на 1 продукт са взети под внимание. Процесът на изчисление е сравнително прост, но до получената стойност е необходимо да добавите запас, не забравяйте, че и хоросанните шевове имат определена дебелина. От получената стойност се изважда площта на отворите на прозорците и вратите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислите кубическия капацитет на един бар при закупуването му и за изграждането на къщаКак да изчислите кубическия капацитет на един бар при закупуването му и за изграждането на къща
Средна плътност на пясък и налични методи за измерванеСредна плътност на пясък и налични методи за измерване
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
» » Процедура за изчисляване на разширените глинени блокове
© 2021 BggeHat.com