Изграждане на стена от глина

Изграждане на къща - стени от експандирана глина 1Изграждането на къща от експандирана глина е много важна и много трудна задача. Не може да се каже, че всички видове компании участват в този вид работа, тъй като не всички квалифицирани специалисти са в състояние да управляват конкретни процеси последователно.

Не забравяйте, че стените са основният компонент на цялата конструкция! параметри външните стени трябва да имат устойчивост на замръзване, да отговарят на стандартите за характеристиките на термичната защита, да са както плътни, така и херметични.

Последните два фактора са необходими, за да се осигури по всяко време на годината да се осигури подходящ режим на влажност и температура в помещенията.

Какви са разликите в технологиите?

Желателно е вътрешните и външните стени да могат до известна степен да изолират входящите звуци отвън, а избраните проекти и материали да отговарят на всички, без изключение, на техническите изисквания.

Дори ако решите да построите къща с глина, със собствените си ръце, винаги има шанс да избегнете грешки, ако сте добре насочени към тематични въпроси.

Технологията на строителството, предложена от Дмитрий Соловьов, само предполага изграждането на стени, отговарящи на всички тези условия. Основната му рационалност е изграждането на монолитни конструкции на базата на експандиран глинен бетон, който се произвежда директно на територията на строителната площадка.

Изграждане на къща - стени от експандирана глина 2

Основните предимства на стените, направени от експандиран глинен бетон над другите

Стените на разширената глина са всъщност най-силният монолит, който може да служи вечно и верен за години. Първична суровина за производство разширен глинен бетон - екологично чист продукт. При производството, за да се получи структура от замразена пяна, глината се разпенва и се изстрелва.

Покривайки получената гранула, обвитата обвивка дава фактор с висока якост, което прави експандираната глина основен вид порест агрегат.

Материалът на изхода за топлоизолационни, звукоизолиращи свойства, както и за химическа устойчивост не е по-малък от обикновения и лек бетон. Освен това проектите на къщи, изработени от експандирана глина, все още се развиват в редица развиващи се европейски страни, тъй като бетонът в определени качества дори може да се превърне в разширена глина. който не е запалим, не изгнива, не се влияе от гъби и бъгове.

Изграждане на къща - стени от експандирана глина 3



От икономическа гледна точка, къщата на разширени глина блок е много по-благоприятно от икономическа гледна точка - на първо място, доходността е ниска ценовите компоненти - разширени глина чакъл от експандиран глина и пясък, които цената на едро за по-големи обеми могат да бъдат закупени директно от фабриката.

Едно от основните предимства на материала се счита за неговата висока топлоизолационна характеристика, която определя избора на надстройките за използването му както при студени, така и при топло температурни условия.

Claydite постоянно "диша", като в стаята произвежда регулиране на влажността на въздуха. Може би заслужено се съмнявам, че някои критици изплискат жлъчката на онези, които се стремят да създадат работни групи за кого къща сграда от глина би било обикновено действие.

Каква е самата технология на строителството?

За да знаете как да построите къща от експандирана глина, първо трябва да разберете как и от какво се приготвя сместа.

Работната сместа съдържа: разширена глина (фракция - 4.8 mm), експандиран глина пясък (0-4 mm) и цимент (Brand - M400 или M500).

Изграждане на къща - стени от експандирана глина 4
Пясъкът, в същото време, трябва да бъде около половината по-голяма в сравнение с големия агрегат.

По този начин ще можем да получим лек бетон, чиято плътност ще бъде 750-800 кг / м кубичен.

Що се отнася до силата, в този случай значително ще надхвърли силикатните блокове, а при окончателната себестойност ще бъде по-евтино.

Използването на нестандартна фракция (4-8 милиметра) вместо фракция по-често (5-10 милиметра) често се дължи на сложността произведения на технологичната работа груба фракция, както и нехомогенни порьозността разширена глина инертни материали: разлика в част от повърхността на порьозността на зърно могат да стигнат до двадесет процента (дори и ако страната е една и съща).

Изграждане на къща - стени от експандирана глина 5

За да се определи необходимия брой компоненти, е необходимо да се правят експерименти, измерващи цимента и водата върху всяко определено количество разширена глина. За този експеримент един литър глина може да се побере напълно - всеки може да извлече своята формула самостоятелно, в зависимост от това, от което се нуждаят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как да изолираме стените с разширена глинаКак да изолираме стените с разширена глина
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
» » Изграждане на стена от глина
© 2021 BggeHat.com