Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок

С модерното строителство за изграждането на частни къщи и различни сгради, най-икономичен е блокът от пепел. Тя е евтина, голяма по размер и лека - това са нейните предимства, поради което тя е в голямо търсене. И това означава, че стените на циментовия блок се издигат много бързо и без допълнителни разходи.

Сортове от грундови блокове за изграждане на къща

Сортове от грундови блокове за изграждане на къща.

Първоначално тези блокове са направени от циментова замазка с пясък, чакъл, вода и отпадъци от шлака от доменната пещ. Поради състава си, той получи името си. С времето технологичните процеси се подобряват, оборудването се подобрява и композицията се променя.

Съвременните технологии позволяват да се включат в състава на шлакоблока не само шлака от пещи, но и други компоненти:

  • натрошени глоби;
  • тухлен скрап;
  • разширена глина;
  • отпадъци от чакъл;
  • перлит.

Но името им днес не се променя. Всеки блоков материал се нарича грунд. В ежедневния живот на строителите се нарича стенен камък.

Предимства и недостатъци на тухли от шлака

Този материал в сравнение с другите зидарски елементи има редица предимства, които оправдават избора в негова полза:

Схема на стенната конструкция от грунт

Схема за изграждане на стена от груби блокове.

  • ефективност;
  • технология и лесно инсталиране, което не изисква специални квалификации и умения;
  • достойни показатели на техническите характеристики за якост, топлопроводимост и устойчивост на влага;
  • Циментовият блок е устойчив на всички природни влияния;
  • надхвърляйки времето на строителството, за разлика от тухли, 5 пъти;
  • този материал е устойчив на замръзване и не е изложен на ултравиолетова радиация;
  • за разлика от тухлените стени, конструкцията на шлаковите блокове е много по-тънка, качествата на топлинната екранировка са еднакви;
  • разнообразие от цветове;
  • има малка маса, която помага да се разтовари основата на мазето.

Както всеки строителен материал, шлаката от тухли също има недостатъци:

  • груба повърхност, която изисква незабавна мазилка;
  • след производството на циментов блок е необходимо да издържи на открито около 1,5 години;
  • когато се извършват чрез блокове за технически съобщения, възникват трудности;
  • слаба шумоизолация.

Тези недостатъци са незначителни, но те все още трябва да се вземат предвид при изграждането на жилищни и промишлени сгради.

Нюанси при изграждане на сгради от шутър блок

Технология на изграждане на стени от шлакови блокчета

Технологията на изграждане на стени от шлакови блокове.

Монтирането на стените се извършва директно върху основата на лентата. Колонните фундаменти не се използват за спестяване на пари, защото при монтаж на такава основа трябва да бъде инсталиран допълнителен носещ лъч. Също така е възможно да се спестят основите, изработени от бетон, бук или твърд бетон, тъй като той не се използва. При издигането базовото устройство не се изисква. Ако има желание, то може да бъде подредено с дебелина 1,5 тухли, с височина от около 3-4 тухли.



Стените от блокове изискват защита със слой хидроизолация, за да се предотврати навлизането на влагата от улицата. За изолация единственото, което се използва, е покривен филц или покривен филц. Дебелината на стените трябва да съответства на природните условия, преобладаващи в този или този район. В този случай блоковете се монтират на 1 единица, а дебелината на материала се променя. Гладката повърхност на стените се постига чрез мазилка, тъй като краищата на шлаковите блокове не са толкова равни, колкото тези на пяна или близнаци. Вътрешните и външните стени трябва да бъдат завършени. Хоросанът за мазилка е направен в съответствие с пропорциите на водата, цимента и пясъка.

Ако за завършване е избран друг материал, като тухли, сандвич панели и т.н., не е необходимо предварително подравняване и шпакловане на стените. Тогава само вътрешните стени ще бъдат изравнени, защото ще бъдат завършени с довършителни материали (боядисване, тапети и т.н.), а повърхността на блоковете не е подходяща за това. За вътрешно покритие може да се използва разтвор от вар.

се изисква решение за подреждане на блоковете, тя е направена от пресява през сито с голям окото пясък, обикновен портланд цимент и вода, марката, която трябва да бъде под 400. Ако различни пропорции на цимент и пясък могат да получат чисто решение 10, но това може да бъде назначено само строители професионалисти , Монтажът на стени започва с ъгли или чифтове и отдолу, като се поставят 2-3 реда.

Прозореца и вратите подсилват метални канали или използват ъгли.

Схема за монтиране на Mauerlate към стената на блоковете

Схемата за закрепване на Mauerlatt към стената на блоковете.

Но не е желателно да има сейф или припокриване на тухли.

При изграждането на стени, с изключение на завършените блокове, можете да използвате смеси от шлака. Използвайки този материал, се получава изграждането на монолитни стени, които се издигат с помощта на кофражен кофраж с максимална височина 60 см.

Кофражът е направен от дъски с дебелина 40 мм. Вътре в кофражните панели са покрити с полиетиленов филм или пергамон и са поставени разделители. От двете страни на планираната стена, наблюдавайки разстояние от 1-1,5 м, карайте здраво стоящи стълбове. Разрезът им е 10-15 см, а дължината им трябва да бъде равна на височината на бъдещите стени. На тези щандове ще бъдат прикрепени кофраж. Шлако-бетоновият разтвор се полага в слоеве не повече от 200 мм. Всеки от тях е подложен на удар и щик.

Няколко практически съвета

  1. Преди изграждането е необходимо предварително да се осигури платформа или гори, върху които лесно ще се поставят блоковете отгоре.
  2. За производството на етикети по време на строителството е по-практично да се използва цветна креда.
  3. За да увеличите вискозитета на разтвора, можете да добавите червена глина в съотношение 4 кофи от циментово-пясъчен разтвор до 1/3 кофа от глина. Глината може да бъде заменена с пепел.

Така че, от горното, можем да заключим, че трябва да изградим гроздова къща - това е практичен и печеливш вариант. Такава къща ще угоди на своите собственици в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни къщи от тухлени блоковеМодерни къщи от тухлени блокове
Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръцеБоклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Състав на газаСъстав на газа
Как да направите блок от пепел от себе сиКак да направите блок от пепел от себе си
» » Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
© 2021 BggeHat.com