Как да построим къща от груб строеж?

Къщата от тухлен блок често се намира в днешно време. Това се дължи на по-големите размери на строителния елемент, което увеличава скоростта на строителството. Освен това, къщи от груб строеж

имат по-високо ниво на топлоизолация, което се дължи на наличието на вътрешни кухини в самия строителен материал.

Изграждане на къща от каменни блокове

Къщата на пепестите блок има високи топлоизолационни свойства, е много практична и удобна за живеене.

Изчисляване на количеството и разходите

Преди да построите къща, трябва да изчислите размера на материалите и да разберете разходите за това събитие. За да извършите изчисления, първо трябва да изчислите параметрите на къщата, които ще бъдат изградени от блока на шума. За тази цел се вземат дължината на стената и нейната височина, които се умножават един с друг. От получената стойност е необходимо да се изважда площта на прозорците и другите отвори. Даденото изчисление е дадено за една стена, затова и за останалите е необходимо да се правят изчисления.

Технология на изграждане на стени от шлакови блокчета

Технологията на изграждане на стени от шлакови блокове.

Тогава се определя дебелината на стените, която зависи от метода на полагане. Важен фактор е температурата на околната среда. При средни стойности дебелината ще бъде 40-45 см, ако има често студове, дебелината трябва да се увеличи до 60 см.

Следващата стъпка е да се определи площта на блока, а именно неговия външен ръб. Ако конструкцията на къщата включва използването на шлакови блокове със стандартни параметри, докато полагането ще се извърши навън от широка страна, нейната площ ще бъде 390 мм 190 мм = 0.0741 м2. Ако полагането се извършва от тесната страна навън, същата стойност ще бъде равна на 188 mm ∙ 190 mm = 0,03572 m2.

След като се изчисли площта на един блок, можете да разберете колко материал е необходим за 1 м2. За тази цел площта на парцела е разделена на площ от един блок. При използване на метода на подреждане в половин блок резултатът е 14 броя, като зидарията е в 1 блок - 28.

Тъй като площта на конструкцията и други параметри са известни, могат да се направят допълнителни изчисления, за да се установи общото количество материал за строителство. При къща с дължина 9 м, ширина 7 м и височина 3 м, тази стойност ще бъде около 2700, ако се използва полу блок тухлена зидария. Важно е да обърнете внимание на факта, че е необходимо да закупите материал с резерв, който може да бъде необходим в случай на извънредни ситуации, независимо дали става дума за повреда на някои блокове или непланирани ситуации.

Що се отнася до цената, в този случай зависи от няколко параметъра. Определящата роля се играе от вида на материала, неговите размери и вида на пълнежа. Най-малкото роля играе регионът, в който е произведен блокът от пепел. Средната цена в Русия варира между 30 и 60 рубли, което е типично за местните продукти. Най-евтиният тип е полублок, най-скъпият е монолитна единица. По-скъпите ще бъдат цветни блокове.

Етапи на строителство

Схема на стената от блокове от шлака

Схема на стената от пепеляв блок.

След подготовката за работа можете да продължите към процеса на строителството. За да се построят къщи, ще е необходимо да се създаде фондация, за тази цел се изсипва яма с необходимия размер. За изграждането на самата фондация е необходим цимент или завършена маса. Освен това са необходими фундаментни блокове от стоманобетон, пясък, чакъл, трошен камък. Ако е необходимо да се създаде сутеренна стая, този момент трябва да се предвиди предварително, така че ямата трябва да бъде задълбочена.

След това трябва да вземете решение за типа фондация. При нискоетажна конструкция често се използва тип ремък. Тя се казва, че изборът на вид засяга редица възможности в страната, включително наличието на мазе в бъдеще, височина на сградата, вида на почвата, която се извършва строителството на къщата.

За да се предпазят блоковете на цимент от намокряне, височината на основата трябва да е най-малко 70 см. След полагането на основата е необходимо да се изчака известно време, необходимо за свиване и настройка на материала. Що се отнася до socle, тя трябва да бъде 5-6 реда. Долната му част е изолирана от основата, а покривът е покрит със слой хидроизолация.

След изчакване на точното време от момента на завършване на основата, е възможно да се построи къща, а именно нейните стени. Самият материал използва шлакови блокове и циментов разтвор. Трябва да се отбележи, че в разтвора може да има пластификатор. Това ще помогне да се запази циментът дълго в течна форма, което ще позволи директно да се поставят големи части без страх за изсушаване.



За да построите къща с циментови блокове, ще трябва да придобиете не само посочените по-горе материали, но и необходимите инструменти като:

  1. Hammer.
  2. Poryadovkoy.
  3. Ниво на олово и строителство.
  4. Мистрия.
  5. Ниво на хидроенергия.
  6. Ножовка.
  7. Респиратор. Необходимо е да се защитят дихателните органи от прах.

Технология на полагане на материали

Схема на изолацията на стени от грунт

Схема за изолация на стени от блокове от шлака.

Както по време на полагането на тухли, трябва да поставите ъглите, за да направите идеалната форма на правоъгълника. След изграждането на основата и нейната хидроизолация можете да започнете да слагате стените. В горната част на блока на шума трябва да бъдат положени четири елемента. За да извършите подравняване, имате нужда от ниво на сграда, която да бъде изтеглена.

За монтирането на първия ред се нанася циментова смес върху основата, която трябва да е достатъчно вискозна. За да направите това, можете да добавите пепел или червена глина към него. Процесът полагане на блокове от шлака Това е просто и, както в случая с използването на тухли, циментовият разтвор се наслагва с мистрия. Камъкът е положен успоредно на предишния ред, излишък от цимент.

Важно е да обърнете внимание на първите редове.

Те трябва да бъдат добре оформени, често трябва да проверявате равномерността им на място, като използвате олово или ниво.

Това не само ще избегне неравномерни стени и тяхното преместване, но също така ще спести време и материали.

За целите на полагането на блокове от шлака има няколко начина, чието използване зависи от природните и климатични условия. По този начин, когато необходимостта от дебела стена, което е необходимо за защита на структурата от замръзване или други подобни природни капризите, се препоръчва използването на съединителя в два камъка. Дебелината на стената ще бъде две подредени помежду си. Има и други начини, сред които има зидария на един камък и половина, на един камък или половин камък.

По време на работа е необходимо да се следи дебелината на циментовия слой, който не трябва да надвишава 1,5 см. Това е така, защото твърде големият слой ще доведе до намаляване на изолационните свойства. В допълнение, не се препоръчва да се запълни празнината в шлаковите блокове с разтвор. Характеристика на този вид материал е наличието на тези кухини, които позволяват да се увеличи топлоизолацията на сградата. Ето защо, циментът се използва само на правилните места и в ставите. След завършване на производството на един ред, кухините се пълнят с фина шлака, но не са много уплътнени.

След завършване на процеса те започват да изолират повърхността на стените. Тази работа се извършва и преди монтирането на покрива. Това е необходимо, за да се предотврати навлизането на влага в материала, което ще доведе до неизползваемост на шлаковите блокове поради загубата на свойствата им.

Що се отнася до покрива, се препоръчва да се построи веднага след изграждането на кутията. За да се избегне образуването на кондензация или влажен въздух, е необходимо да се поставят пара-изолиращи материали между покрива и тавана. Тогава следва външната изолация на покрива и тавана със специална памучна вата.

По този начин изграждането на къща от циментови блокове е изгодно и удобно. С правилно изпълнени изчисления и спазване на етапите на строителството, къщата не само ще продължи дълго време, но и ще предпази собствениците от неблагоприятни метеорологични условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Как правилно да се определи количеството тухли в зидариятаКак правилно да се определи количеството тухли в зидарията
Как да се изчисли броят на плочки отговаря на специалистаКак да се изчисли броят на плочки отговаря на специалиста
Изчисляване на радиаториИзчисляване на радиатори
За бързо изчисляване на калкулатора за баняЗа бързо изчисляване на калкулатора за баня
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
» » Как да построим къща от груб строеж?
© 2021 BggeHat.com