Как да изчислите желания брой тапети

Как да изчислите желания брой тапети

След като определихте целта, например ремонт на всекидневната, изберете последователността на ремонта: таван, подмяна на радиатора, стени, врати, прозорци, под и др. Освен това се прави предварителна оценка, като се вземат предвид разходите за покупка на строителни материали и трудът на строителния екип. По правило, за да се изчисли разхода на боя, разходите за ремонт и подмяна на прозорци и врати са възможни без никакви проблеми. Някои трудности могат да причинят само въпроса за определяне на необходимия брой тапети.

Първо, измерете цялостния периметър на цялата стая, височината на стените и размерите на вратите и прозорците. След това изчислете областта, която ще бъде поставена с тапет. Ако вече знаете каква е широчината и дължината на тапета в рола, въз основа на тези параметри, можете да изчислите необходимия брой ролки. Въпреки това цифрата ще бъде приблизителна. За да изчислите точно броя тапети, трябва да използвате изчислителната техника за броя на лентите на етикета.

Да разгледаме пример за изчисление:

Да предположим, че стаята е 6: 4 метра, дължината на периметъра е (6 + 4) х 2 = 20 метра.

Без да се вземат предвид прозорците и вратите, ако ширината на ролката за тапети е равна на 50 см, ще ви трябва: 20: 0,5 = 40 ленти.



Широчината на вратата е винаги по-голяма от 80 см. Вратите с по-малка широчина почти не са намерени. Височината на вратата обикновено е 200 см или повече. Можете да лепирате част от повърхността над вратата, като използвате парчетата тапети, оставени след като режете ролките в ленти. От преброената сума можете спокойно да отнеме една лента: 40 - 1 = 39 бр.

Стандартни размери на прозорците - 1,2: 1,5 м, може да има разлики, което е незначително. Основното нещо е, че можете да извадите още две банди - 39 - 2 = 37 ленти.

Ако трябва да спестите пари или да извършвате ремонт в рядко използвана стая, можете да вземете предвид, че част от стаята е скрита. Стените могат да затъмняват мебелите, а районът, който се крие зад нея, представлява един вид резерв. Там можете да поставите ивици от остатъци. Да предположим, че стената е затворена от шкаф с дължина 1,7 м, - можете да извадите три ивици. Резултатът е: 37 - 3 = 34 ленти.

Ако стаята има стандартна височина от 2,5 м, тогава се нуждаете от 34: 4 = 8,5 ролки, въз основа на факта, че дължината на тапета в ролката е 10 метра. Получената стойност е закръглена до 9 ролки.

Трябва да се отбележи, че тапетът може да варира по ширина и да има различен модел, който изисква прецизно изравняване без него.

Е, ако се интересувате от сайдинг и цената му - посетете сайта centerkrovel.ru. Само там ще намерите най-добрата сайдинг за вътрешна и екстериорна декорация на всякакви помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
Комплексен ремонт на апартаменти за дълго времеКомплексен ремонт на апартаменти за дълго време
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Няколко съвета за ремонтНяколко съвета за ремонт
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
» » Как да изчислите желания брой тапети
© 2021 BggeHat.com