Как да избера точния цвят на тапета

Първоначалният етап на дизайна на всяка стая в апартамент или къща е стените. Те или боя или тапет. Яде още по-скъпи варианти за обшивка с дървена или пластмасова облицовка, но това се решава само с едно.

Ако изборът падне върху тапета, тогава трябва да намерите интересна текстура и цвят за привидно просто "дрехи за стените". Не става въпрос за пристигането в магазина, а за подготовката за покупка. Първо, преди да решите какъв цвят да изберете, трябва да измерите площта на стаите и да прецените колко ролки тапет в коя стая ще отидете. По-добре е да го купите, отколкото да не купувате правилния цвят, тъй като тогава, когато стане ясно по време на поставянето, че има само 20 см или една ивица липсва, ще бъде много трудно да се търсят подобни.

В допълнение към кадри, е необходимо да се вземат предвид осветлението в стаята, конфигурацията на помещенията, функционалната цел. Не боли да напомняме общите характеристики на избраните материали. Има топли и студени цветове, светли и тъмни нюанси.

Ако стаята е обърната на юг и осветлението е великолепно, тогава е по-добре да приложите студена тапет. Те са сиви, сини, лилаво-синьо, зелени или сиво-зелени. В затъмнена стая е по-добре да изберете топъл тапет. В този случай би било хубаво да поставите покритието със светъл златист, лек крем, лимон или бежов тапет. "Топла" стая ще направи розов, оранжев или жълто-зелен тапет.



Цветът на тапета трябва да се комбинира с цветови мебели, завеси, голям декор. Ако мебелите е с красива изразителен тапицерия и това става основната украса на стаята, тапети избран слаба, намазани с дискретен модел. Същото правило важи и за скъпите светли завеси в стаята. Тогава тапетът трябва да има спокоен тон. Ако собствениците все още не са придобили завесите и тапети привлича фантазия, а основният акцент в дизайна на стаята ще бъде тапета, но те ще крадат гладки, обикновени завеси.

Взема се предвид хармонията на тоновете в ансамбъла. Например, кафявият цвят е подходящ за оранжево и бежово. Малина изглежда добре с перла, сиво, розово и лилаво, жълто и златно се вписва в зелено, а синьо - до синьо-синьо.

Ако една малка, но висока стая е поставена с тапет, тогава комбинацията по цвета на зоните ще помогне: долната част на стената е оформена от плътен цвят, а горната - от лека. На вентилатора - тапети. Те се придържат на една от четирите стени. Комбинирайте със задържани цветове. Понякога се прилага тапет в стаи с малко количество мебели или където се нуждаете от усещане за допълнително пространство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Малка стая, която да изберем тапет?Малка стая, която да изберем тапет?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Колко бързо да премахнете тапета от стенитеКолко бързо да премахнете тапета от стените
» » Как да избера точния цвят на тапета
© 2021 BggeHat.com