Малка стая, която да изберем тапет?

За да увеличите визуално пространството в малка стая, трябва да изберете правилния тапет. Има няколко правила как да направите това.

1) Цвят. Тапетите в малка стая не трябва да са прекалено тъмни или бели. В първия случай има "изядено" пространство, във втората - не винаги се вписва в избрания стил на интериора. Оптималната опция - бежов, бледожълт или пясък, праскова, пастелни цветове. При добро осветление, нюансите на тапета могат да бъдат по-студени. Ако продавате тапет в митническия съюз, тогава за всеки продукт трябва да бъде издадена декларация за техническите регламенти TC, която показва, че продуктът е преминал проверка за стандартизация.

2) Фактура. Структурата се нарича релефна повърхност. Тапетите са от два вида: гладки и текстурирани. Последните винаги са в полза на увеличаването на пространството. Релефът може да бъде много разнообразен, но е по-добре, ако е плитък. Увеличаването на пространството се дължи на образуването на сянка от изпъкналите части на релефа.

3) Отразяващи свойства. Тапетите с лъскава повърхност могат да отразяват светлината. Същият ефект има тапет с искрящи или със ситопечат. Този фактор също така работи за увеличаване на пространството.

4) Картина. Ако изборът попада върху тапета с картина, тогава тя трябва да е плитка. Тогава ще изглежда, че пространството е по-широко, отколкото всъщност е. Ако тапетът е украсен, то трябва да е вертикален при ниски тавани и хоризонтално, ако стаята е дълга, но тясна. Твърдите тапети не са добре дошли с малко пространство, но ако имате намерение да закачите снимки, то тази опция е за предпочитане.



5) Контрастна стена. Това е относително нова техника на проектиране, насочена към визуално разширяване на пространството. Тя се крие във факта, че една от стените, обикновено този, който срещу прозореца или този с най-горната част на леглото е, тапети тъмния цвят от останалите и с голям модел.

6) Диагонал. Диагонален чертеж - един начин за визуално увеличаване на пространството.

7) Два тона. Много хора използват този метод за дълго време. За продажба често се използват тапети със същата структура и текстура, но различни тонове, някои по-тъмни, други по-леки. Ако те са правилно свързани в едно пространство, например светло горно и тъмно дъно, можете да постигнете визуално увеличение на пространството нагоре. Между тапета на двата тона се поставя тесен бордюр, който ще служи като свързващ елемент.

8) Големи вложки. Тапетът с голям обемен образ не е подходящ за малка стая. Но те могат да бъдат използвани, както в decoupage. Големите цветя или други изображения се изрязват и поставят в определен ред на тапет с малък шаблон. Но не прекалявайте, иначе можете да получите обратния ефект.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбиниране на тапети в спалнята как да създадете уникален дизайн?Комбиниране на тапети в спалнята как да създадете уникален дизайн?
Тапети на тавана звездно небе - видове материалиТапети на тавана звездно небе - видове материали
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да избера точния цвят на тапетаКак да избера точния цвят на тапета
Избор на тапет за вашата спалня Съвети и триковеИзбор на тапет за вашата спалня Съвети и трикове
» » Малка стая, която да изберем тапет?
© 2021 BggeHat.com