Какво е нетъкан тапет за боядисване

През последните години се появи нетъкан тапет за рисуване, но те успяха да спечелят любовта на клиентите с необичайни свойства. Има и двете изцяло нетъкани, и просто на нея (пенопласт отпечатани отгоре). Напълно нетъкан тапет е по-тънък от винил върху нетъкан и по-лесен за гледане. Тапетите Flizeline за боядисване могат да бъдат боядисани до 5 пъти, така че можете да промените цвета си по всяко време - ще има желание.

нетъкан тапет за боядисване

Какви са нетъканите тапети за боядисване

Винилови тапети за боядисване на основата на нетъкан текстил

Подложката на тапета се изработва чрез пресоване на нетъкани влакна. На изхода се получава гъста тъкан, през която се разпръсква разпенен винил през различни шаблони. В масите тези тапети се наричат ​​нетъкани, въпреки че това не е съвсем правилно.

Напълно нетъкан тапет за боядисване

Разходите са по-скъпи от предишните и са по-редки в магазините. Изработена от релефна нетъкан текстил.

И двата типа могат да бъдат оцветени няколко пъти!

Нетъканият плат е дишащ материал. Т.е. той свободно преминава пара, което позволява да се изпари от повърхността му.
Нетъкан тапет под разтегнат цвят. Поради това те са в състояние да издържат на малки линейни разширения, които могат да се появят поради пукнатини в стената или сухото строителство.

Предимства на такива тапети

- нетъкани тапети под неутрални оттенъци за отпечатване. Ще трябва само да изберете релеф. Когато тапетът вече е поставен, ще бъде възможно най-накрая да бъде определено с цвета на боята и предпочитаните нюанси.

- залепването на нетъкан тапет е по-лесно от хартията. Например, лепилото трябва да се нанася само върху стените и всички случайни замърсявания и надраскване на листовете, получени по време на поставянето, ще скрият боята.

- след оцветяването стават по-трайни.

- в зависимост от качеството на нетъкан тапет за боядисване, те могат да бъдат боядисани от 3 до 5 пъти, докато външният вид и качеството на тапета остава на правилното ниво. Знаем, че интернет по този въпрос е пълен с противоречия. Някои пишат, че можете да рисувате до 10 пъти, други - до 12 и т.н. Това не е вярно. При всяко оцветяване, релефът и шарката започват да се размазват. Ето защо, повече от 4-5 пъти нетъкан тапет за боядисване е по-добре да не боя.

- принадлежат към околната среда.

Да рисуваш?

За боядисване на нетъкани тапети за боядисване, акрилни, латексни или бои на водна основа се нанасят без разтворители. За кухнята е по-добре да вземете латекс, след това тапетите могат да бъдат измити. Маслените бои категорично не са подходящи за нетъкан тапет, нито за винил на нетъкан основа.

отколкото боядисване на нетъкан тапет за боядисване



Боядисването на нетъкани тапети за боядисване може да започне само след пълно изсушаване (24 часа след залепването). Препоръчваме Ви да разгледате статията как да лепеете тапети за боядисване.

Не всеки новак успява да равномерно боядисва такива тапети, въпреки че съвременните висококачествени бои се разпределят доста добре на повърхността. Въпреки това, аматьор в тази област трябва да е запознат с технологията на оцветяване. За оцветяване използвайте инструменти като дълги натрупани овчи кожи или спрей.

При залепване на нетъкан тапет за боядисване, не забравяйте да изтриете излишното лепило с кърпа, която може да стигне до ставите. Ако това не е направено, тогава боята в такива места няма да лежи плоска или да не ги боядисва. За кухня изберете лепило QUELYD. Той е устойчив на влага и е отличен за нетъкани тапети за боядисване.

Що се отнася до избора на желания нюанс, боята може да се смесва независимо (но ако не разполагате с достатъчно боя, можете да получите един и същи цвят, ще бъде много трудно) и поръчате желания цвят в магазина (в този случай, можете да си купите верния тон без усилие). Боя е по-добре да изберете чуждестранно производство. Например, Dulux или Tikkurila.

Как да нарисувате нетъкан тапет за рисуване?

Ако ще да нарисува нетъкан тапет за боядисване валяк, а след това ще ви е необходим специален велпапе чрез -otzhimnaya решетка в кои части ще се излее боя желания нюанс. След това завийте добър валяк на дъното на контейнера, докато не бъде напълно импрегниран с боя. Релефът на решетка равномерно ще разпространява боя върху ролката чрез натискане твърде много.

как да нарисувате нетъкан тапет за рисуване

Вариант 1

Започнете рисуването с ролка. Цветът може да стане много наситен. Ако не ми харесва, а след това да вземе нормална гъба, напоена с чиста вода, изстискайте малко и, от горе на долу, постепенно премахване на слой боя. По този начин оцветяването ще бъде по-интересно. Вместо гъба можете да използвате шпатула. Получената излишък боя може след това да намазка върху небоядисани част на нетъкан тапет или винил слой на базата на руно, повтаряйки допълнително действие с гъба или шпатула.

Вариант 2

Виниловите тапети върху нетъкана основа трябва да бъдат боядисани само върху основата. Боята ще абсорбира само в нетъкания плат, винил няма да бъде засегнат. Когато боята изсъхне, можете да пристъпите към поставяне на стени с тапет. Този метод помага да се подчертае релефът на тапета.

Вариант 3

Можете да рисувате само стените. Цветът леко ще блести чрез напълно нетъкания тапет.

Вариант 4

Вземете валяк с къса купчина и без да натискате тапета под боята, внимателно ги боядисвайте. В този случай ще имате само изпъкнало релефно изображение и субстрата на шаблона ще остане девствена.

Ако не искате да нарисувате тапет, след това купете вече боядисани. В бъдеще такива нетъкани тапети за боядисване могат да бъдат боядисани в различен цвят.

Flizeline тапет не за боядисване е по-добре да не рисувате. В противен случай техният експлоатационен живот след оцветяването ще бъде намален на две години.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяванетоМога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
Винил или нетъкан тапет търсим най-доброто решениеВинил или нетъкан тапет търсим най-доброто решение
Как да лепене нетъкан тапетКак да лепене нетъкан тапет
Нетъкан текстил върху технологията на таванаНетъкан текстил върху технологията на тавана
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Тапет на тавана за боядисване - това е лесноТапет на тавана за боядисване - това е лесно
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
» » Какво е нетъкан тапет за боядисване
© 2021 BggeHat.com