Лепене на тапета правилно

Ремонтът на къщата е мощна работа, изискваща сериозен подход с познаване на въпроса. Всеки, който някога е бил ангажиран в ремонта, е изправен пред тапета. От това колко правилно да поставите тапета, ще зависи от дълголетието им, външния вид, така че да го направите правилно.

Подготовка на

• Повърхностна обработка. Много е важно да се покрие правилно. Необходимо е да се отървете от старите тапети, ако има такива. Желателно е боята да се отстрани от боядисаната стена. Важно е повърхността на стената да е суха и чиста. Всички дефекти трябва да бъдат отстранени. Ако стените са криви, трябва да ги подредите. За да се постигне висококачествен резултат, стените трябва да бъдат грундирани.

• Заснемане на тапети. Дължината на изрязания лист трябва да бъде равна на височината на тавана, плюс 10 см (запас). Тапетът без снимка се изрязва със същите платна, без да се взема под внимание шаблона. Ако тапетът с картина, то всяко ново платно трябва да бъде прикрепено към предишната, така че шаблонът съвпада. За да не се объркате - маркирайте върха на всяко платно.

• Нанасяне на лепило. По-голямата част от днешните тапети са залепени, залепвайки предходната кърпа на следващата. Видът на лепилото зависи от вида на използвания тапет. Лепилото се описва подробно, за кое тапет се побира. Също така на инструкциите за опаковане за приготвяне на сместа. Лепилото може да се постави върху тапет или върху стена.



Първият вариант на лепене на тапети се използва при използване на хартия, текстил или винил тапет. Платното е поставено с лицето надолу. Отвътре се прилага лепило. Препоръчително е да я приложите, като се премествате от центъра към краищата. За да се избегне свиване, тапетът е сгънат до центъра на двата края (1/4 от платното) и е позволено да се абсорбира с времето. За хартия тапет, времето за абсорбиране е 5 минути, за дуплекс 9 минути, за винил 10 минути.

Вариант 2 - поставяне на лепило върху стената. Използва се за залепване на нетъкан тапет. По този начин използвайте специално лепило. След готвене се нанася плътно върху стената, след което тапетът се залепва и заглажда.

прилепяне

Лепкавата трябва да започне от прозореца. Нанесете ленти от тапет от тавана. За да избегнете появата на мехурчета, залепената тъкан трябва да се търкаля с ролка или шпатула от центъра до ръбовете. Важно е да не се отварят прозорците, така че да няма черупки, в противен случай ставите ще се разпръснат. Проблемно място при залепването може да стане гнезда, врати. Когато залепвате тапета до гнездата, не забравяйте да изключите електричеството. При залепване на вратата трябва да извадите платките и да отрежете залепеното платно по вратата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепванеКакво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Течен тапетТечен тапет
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Дефекти и грешки в етикета на тапетаДефекти и грешки в етикета на тапета
» » Лепене на тапета правилно
© 2021 BggeHat.com