Как да лепирам тапетите в ъглите?

Всеки знае, че ремонтът полага много усилия и разрушава осезаемата разлика в семейния бюджет. Много хора се опитват да спестят пари. За какво може да се направи това? Само не върху материали за ремонт. Но за услугите за извършване на ремонтни работи е напълно възможно. Само трябва да ги изпълнявате сами. Много лепило тапетите себе си, но най-често имат въпрос - как да лепене на тапет в ъглите. Това изисква малко умение. Ще говорим за това в статията.

Клейм тапет в ъглите: общи препоръки

как да лепене тапети в ъглитеНашите нови сгради и вторични жилища често не обичат с идеално равномерни ъгли. Поради това е необходимо да се избягва по време на ремонтите да се скрие такъв значителен недостатък.

Ако ъгълът е толкова извит, че може да се види с невъоръжено око, преди залепването, той трябва да бъде изравнен с гипс.

Тапетите започват да се залепват от прозореца.

Преди да започнете да лепете тапета, трябва да изключите електричеството и да извадите всички гнезда. Когато тапетът е поставен, ще трябва да изрежете дупките в местата, където те затварят изхода. Това се прави, както следва: в гнездовите места с остър нож, кръстосано нарязани височината и ширината на кухината на гнездото. След това внимателно извадете всеки сегмент от кръста отделно. След това желязото е мястото, където тапетът докосва получения резултат. Когато върнете корпуса на място, тапетът ще бъде под него, изглеждайки чист и естетичен.

Ако поставите цял тапетен лист в ъгъла така, както е, тогава когато изсъхне, ще се отдалечи бързо от ъгъла и бръчките. Това очевидно не е добре. Ето защо, на плата трябва да бъдат залепени на стената, така че краищата му дойде на следващата стена на 2-3 см. Ако се окаже повече, нещо допълнително обстановка край нарязани до 3 см. Това се прави с цел да се листо тапети в ъгъла и отидох в близост точно.

Ако лепирате нетъкан тапет за боядисване, винил или друг тежък тапет, след това го залепете в ъглите, въоръжени с оребрена линия. Това ще помогне за придържането на платното възможно най-гладко и строго вертикално. Т.е. вземете нивото и проверете. Ако възникне неравномерност, тогава, докато тапетът не изсъхне, може да се коригира.

Никога не изравнявайте тапета на вратата или ъгъла на стаята.

Тапетът е залепен само след залепени таванни первази.

За да избегнете образуването на мухъл в стаята, преди да залепите тапетите в ъглите, те се третират с фунгициди. Най-често матрицата започва да се появява в ъглите.

За лепене на стени е по-добре да изберете нетъкан тапет. Те не седнат след изсъхване и леко се залепват.

Винаги много грижливо залепете ъглите с лепило.

Стегнати или релефни модели на тапета по-добре скриват неравностите в ъглите.

Как да лепене тапети в ъглите: стъпка по стъпка ръководство

как да лепене тапети във вътрешните ъгли1. След като сте измазали стените, в ъглите на кухнята трябва да поставите специални пластмасови ъгли. Те са прикрепени плътно директно към замазката.



2. Сега вземете и разпространението на стената с лепило заедно с ъглите на пластмасата в ширина, равна на тапета тапет с надбавка от няколко сантиметра. Прикрепете предварително подготвен тапет към ъгъла, така че да е на 3 см пред следващата стена. Започнете внимателно да залепите, като използвате четка, за да изхвърлите въздушните мехурчета от тапета. Внимавайте за тапета в ъгъла, за да седнете по цялата дължина и възможно най-плоски.

3. След това трябва да нагласите правилно тапета с валяк. По-добре е начинаещият да не използва шпатула за тези цели, тъй като е по-груб от ролката и може да увреди тапет. И ролката е по-удобна. Не забравяйте какво казахме по-горе - за да проверите равномерността на нивото на паста.

4. След това трябва да залепите тапета, както обикновено, до следващия ъгъл. Никога не започвайте с лепене на всички ъгли веднага. Лепене на тапетите в ъглите, когато ги приближавате, т.е. ъгъл-ъгъл стена.

5. Лепилото за ъгъл на затваряне също не е трудно. За да направите това, вземете тапет и започнете да залепвате, както обикновено. Цялата допълнителна част зад вътрешния ъгъл след това го отряза.

6. Не забравяйте да натискате тапетите в ъглите с кърпа или гъба, така че те да се залепят добре.

И как да лепене нетъкани тапети в ъглите? Процесът на залепване е същият, с единствената разлика, че тапетът трябва да бъде залепен към стената суха (не е размазана с лепило, само стената!).

Ако тапет с картина

Ако картината на тапета е хаотична, няма да има никакви затруднения с нея. И как да залепете тапетите в ъглите, ако снимката е вертикална или хоризонтална, защото изкривяването по отношение на дъската и тавана веднага ще се забележи в неравен ъгъл?

1. Винаги използвайте нивото. Гладкият край на платното трябва да е точно вертикален и прав, а ръбът, който минава към следващата стена, се изрязва по ръба на ъгъла.

2. Опитайте се да скриете съединението за тапети в горната част на ъгъла.

Разбира се, изместването на модела е идеално, за да се скрие, е трудно. Но повярвайте ми, малко вероятно е някой от гостите да забележи този дефект. Ако не търсите конкретно недостатък, то няма да бъде забележимо. Просто следвайте правилата, описани по-горе, след това изместването на шаблона може да бъде скрито колкото е възможно повече.

Всичко това говорихме за лепене на тапети в интериорните ъгли на кухнята. Но има и външни такива.

Как да лепене тапети в външните ъгли

как да лепене тапет в външните ъглиСтраничният лист трябва да изкриви външния ъгъл само с 2,5-3 см. След залепване на главната кърпа леко натиснете надолу завоя. По време на процеса, направете малки наклонени разрези, за да му помогнете да лежи гладко. След това леко да разкъсате извивката, така че да остане малък ръб за настройка. Защо да разкъсаме, а не да отсечем? Ако го направим, както ви съветваме, тогава такова припокриване няма да бъде забележимо при следния тапет.

Как да лепим следващия тапет лист? Измерете от ъгъла ширината на листа тапет, като добавите към него половин сантиметър. Начертайте гладка вертикална по цялата дължина на стената. Фокусирайки се върху тази линия, лепирайте следващото платно, така че другият му ръб покрива отрязания ръб. След това мястото на свързване се намазва с лепило и се глани с гумена ролка.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепи винил тапет?Как правилно да лепи винил тапет?
Залепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задачаЗалепете тапет в ъглите на просто решение на трудна задача
Как да лепене тапет на тавана описание на процесаКак да лепене тапет на тавана описание на процеса
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Дефекти и грешки в етикета на тапетаДефекти и грешки в етикета на тапета
» » Как да лепирам тапетите в ъглите?
© 2021 BggeHat.com