Тапетиране на собствените си ръце

1Тапетиране от себе си - идеята е напълно осъществима. Нека да дадем необходимите съвети по този въпрос.

В допълнение към самия тапет ще ви трябва необходимите инструменти - инструменти. Първо, имате нужда от нож, за да намалите тапета. На второ място, ще ви трябва ролка за нанасяне на лепило (въпреки че, съвсем, е възможно да се направи с нова широка четка). В допълнение, важен инструмент, който най-често е просто забравен, е специална четка за изглаждане на тапета. Ремонт на тапети за залепване на апартаменти е трудоемък процес, за ефективно почистване на стените от стари тапети, ще ви е необходима метална шпатула, а колкото по-широка, толкова по-добре. Чиста кърпа е също полезна. Е, разбира се, тапет паста, и в идеалния случай трябва да се поберат тапет сте избрали.

Една от основните етапи на работата е внимателната подготовка на стените за този процес. Те трябва да бъдат гладки, гладки, без пукнатини, удари и кухини. Неравностите трябва да бъдат измазани и грундирани. Тук има някои финес, но това е тема за друга статия.

Има малко трик: за времето на залепване, изключете електричеството, след което развийте всички ключове и гнезда. Нежно отрежете с ножовете незабележими дупки на тапета в местата, където каналът все още остава. И само след залепването на листа, инсталирайте всички преди това отстранени на правилното място. Използването на тази проста техника значително ще подобри качеството на залепването и външния вид на тапетите.



Най-добре е предварително да подготвите тапета, точно преди залепването. Отворете и преобърнете ролката, измерете правилното разстояние и я изрежете без бързане. Всичко е много просто - грижа и точност. Нарежете платното по-добре с малка разлика (около 5 сантиметра).
Адхезивното лепило най-често се подготвя лесно: лепният прах се излива равномерно в студена вода (тънка струя). Разтворът трябва непрекъснато да се разбърква, за да се предотврати появата на нежелани бучки. Специални препоръки можете да прочетете на опаковката, тъй като различните видове лепило имат свои собствени особености по пътя на подготовката.

Сега подготвителната работа приключи, можете да продължите към основната сцена - за залепване на тапети. И в зависимост от вида на последното, лепилото ще трябва да се приложи или към стената, или към самия тапет.

Модерен тапет сега, в по-голямата си част, лепило задника. Тук е необходимо да се покажат специални грижи и редовно да се следи дали няма празно пространство. Ето защо залепването на тапети с един не е най-добрият вариант. Най-благоприятната ситуация е, когато човек държи платното в самия таван, а другият - се разпростира в средата и по-долу.

По този начин процесът на залепване на тапетите със собствените си ръце не е толкова сложен. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Уплътняване на стените със собствените си ръцеУплътняване на стените със собствените си ръце
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Правила за поставяне на стени с тапет от бамбукПравила за поставяне на стени с тапет от бамбук
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Тапетиране на собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com