Правила за поставяне на стени с тапет от бамбук

Правила за поставяне на стени с тапет от бамбук

Тапети бамбукови били и ще бъде доста екзотичен материал, защото сами по себе си те не са характерни за нашата естествена среда и нашите ремонти и строителни традиции. Особено като се има предвид факта, че бамбук расте в Америка, Азия, Африка и Австралия, но със сигурност не в Европа. Въпреки че материалът по себе си е много интересен преди всичко набор от цветове, защото на финала на материала може да бъде зелен, кафяв, бял и жълт цвят, и там е и възможността за комбиниране на всички тези цветове и нови нюанси.

Трябва да се каже, че след пълното изсъхване на нарязания бамбук има само 10 от първоначалното тегло на дървото, защото повече от 80 е влагата, която просто се изпарява. След изсушаване бамбукът се обработва чрез отстраняване на филиите от горния слой, след което се залепват към специална основа.

Кажете също заслужава и че основното предимство на такъв материал, като бамбук, е, че тапета на него не изискват боядисване, което само по себе си спестява значителна сума пари в процеса на боядисване. Въпреки това, не всички могат да лепене тапет от бамбук, защото за това имате нужда от определени знания и умения.

Процесът на залепване на бамбуков тапет има както своите положителни, така и отрицателни страни, които могат да бъдат изброени:

1) бамбук тапет перфектно запазва чужди звуци и от свойствата на шумоизолация те почти няма конкуренти;

2) Такъв тапет може да ви служи за доста дълъг период от време и ще се гордеете с факта, че вашият дом е поставен толкова уникален и всъщност изключителен материал;

3) те са достатъчно артистични;

4), за да се гарантира, че тези тапети изглеждат добре и не се стопи, не е необходимо да ги наблюдава и се грижи за тях, специално;

5) поради подходящата структура, прахът в тапета от бамбук изобщо не прониква;

6) бояджийски и лакови материали за направата на такива тапети не са необходими изобщо.

Е, сред отрицателните точки може да се отбележи, като:



1) те не толерират достатъчно лъчите на слънцето и в крайна сметка може да избледняват;

2) различни механични ефекти и повишена влажност също ги засягат лошо.

Започвайки да поставяте стени с тапети от бамбук, не забравяйте да се подготвите за тази повърхност на стената, която трябва да е суха. Необходимо е също така да се измажат или мазими стените преди самия процес.

Списъкът на материалите, необходими за процеса на слепване, е както следва:

- винилово лепило;

- пластмасова шпатула;

- ножици за метал за ръба;

- мека четка;

- всъщност тапет.

Самото поставяне се извършва от задника. В процеса на работа трябва да редувате малки парченца тапет и преди това да ги смазвате с лепило, поставете върху стената. В този случай е необходимо да приложите тапета на стената точно и правилно, така че да не се движат.

Е, ако се интересувате от гумени трохи, търсенето за които сега е доста голям - посетете сайта sporto-group.ru. Там ще откриете само най-добрата гума за строителството на спортни площадки в близост до къщите ви.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бамбуков подБамбуков под
Стенна декорация в коридора на облицовка, корк или бамбук?Стенна декорация в коридора на облицовка, корк или бамбук?
Дървени щори като интериор към пластмасови прозорциДървени щори като интериор към пластмасови прозорци
Бамбук тапет по стените как да лепи естественото покритие и украсяват интериора?Бамбук тапет по стените как да лепи естественото покритие и украсяват интериора?
Бамбук във вътрешността на кухнятаБамбук във вътрешността на кухнята
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Как да изберем тапет в детската стаяКак да изберем тапет в детската стая
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Правила за поставяне на стени с тапет от бамбук
© 2021 BggeHat.com