Бамбук тапет по стените как да лепи естественото покритие и украсяват интериора?

Съвременните модни тенденции все повече размножават естествеността във всичко, а декорацията на стените в интериора не е изключение. Сред разновидностите на естествените материали за декорация имаше място за бамбук тапет. В статията ще обсъдим подробно основните въпроси, свързани с избора на подходящото лепило, технологията на нанасяне, както и производството на този бамбуков слой.

Технология и предимствата на бамбуковите тапети в интериора

За да се запознаем по-добре с материала, ще анализираме кратката технология на неговото производство. Бамбукови стъбла се използват за производството на тапети от бамбук. Те се изработват и се изпраща за сушене в една стая с влажност от около 45. Този режим не напукана стъбла и добре ги изсушава. Приготвени стъбла, нарязани на дължина багажник на 0.5 до 2.5 cm и закрепени върху хартията на окото плат или ориз, в допълнение към лепилото могат допълнително да бъдат пришити към естествената силата или kapron нишки.

Широката гама от декоративни тапети ви позволява да създадете индивидуален интериор във всеки случай

Широката гама от декоративни тапети ви позволява да създадете индивидуален интериор във всеки случай

За производството на тапети от бамбук се използват както външната, така и вътрешната част на стъблото. Когато се използва външната част на стъблото, повърхността на финала е по-текстурирана, има богат оттенък и изразен шаблон. Тапетът от вътрешността на бамбуковото стъбло е гладък на допир, а цветът е по-малко изразителен. Естествен тапет от бамбук не покрива с боя и лак, само антисептично импрегниране, вземете ламелите колкото е възможно по-близо до един цвят. Голяма част от бамбук сортове позволява да зададете тапет тон естествена светлина и тъмни цветове: бежово, сиво, жълто, червено, жълто и зелено оттенък. Цветът на бъдещото покритие определя разнообразието на растенията, като оставя място за фантазия. След като се залепите, можете да нанесете тапета от бамбук на желания нюанс, степента на мътност и блясък с боя, петна, масло или лак за дърво.

Използването на тапети от бамбук има редица значителни предимства:

  • Довършването привлича минимален прах, лесен за почистване;
  • издържа на промени в температурата и влажността във въздуха;
  • не изгаря под въздействието на слънчева светлина;
  • има шумоизолация;
  • подходящ за залепване не само на стените, но и на тавана и мебелите;
  • ви позволява да зонирате помещението, да очиствате отделни сайтове и да ги комбинирате с други довършителни материали.

Лепило за бамбук - какво да търсите и за какво да се пази?

Изборът на подходящото лепило за тапети от бамбук е най-важният процес, от който зависи запазването на бъдещето. Абсолютно не е подходящ за залепване на бамбук острие стена лепило на водна основа и водоразтворими прахове. За залепване на бамбук и корк, закупете специално лепило на базата на винил или полихлоропрен (гума). Работи добре за залепване бамбук и корк Nobicoll лепило, Cosca проф, въртящ момент Tube, Ansercoll, Akrilin-1, лепило висок вискозитет е универсален алкохолна основа.

В допълнение към специализираните съставки могат да се използват течни нокти, които се избират в тона на бъдещето. За надеждна адхезия към повърхността, експертите също препоръчват използването на универсално високоустойчиво лепило "Crazy Velcro". Това е акрилно лепило, което осигурява висока степен на сцепление с подова и стенна декорация. Позволява Ви да получите еластичен и водоустойчив шев, което е особено важно при залепването на твърди тапети от бамбук. Лудият велкро стои с големи натоварвания и деформации. Ето защо, ако не сте намерили специално лепило за тапети от бамбук, не се колебайте да използвате това универсално лепило. Моля, обърнете внимание! Ако лепирате повърхност от ПДЧ или гипсокартон, можете да използвате строителни стаплери или декоративни пирони вместо да фиксирате лепило.

Финност на подготовката на стени и бельо



За разлика от обикновените тапети, повърхността под тапета от бамбук не изисква задълбочена подготовка. Достатъчно е да премахнете остатъците от старото покритие (ексфолирана боя, тапети, плочки) и да почистите повърхността. По желание стените могат да бъдат измазани или измазани, но това не е необходимо. Бамбуковият тапет е доста плътен и труден, добре скрива неравностите и дребни дефекти по стените. Ако на стените има креда, извадете я с помощта на шпатула. За по-добра адхезия на материала се препоръчва ходене по повърхността с грунд за проникване в дълбочина.

Отклоняваме се от обичайните методи за лепене и тапети

Отклоняваме се от обичайните методи за лепене и тапети

Бамбуков тапет за стени преди залепване трябва да лежи в стаята, така че тяхната температура и влажност да съответстват на стаята. Затова ги разгръщаме и ги оставяме за един ден. Изрежете необходимото парче тапет през стелажите, като използвате резачка или мозайка с фини зъби, за да не повредите острието. Разрязваме надлъжните ленти с остър кареличен нож. След като режете платното, можете да продължите с лепенето.

Процесът на залепване и декорация на стени

Изпълняват се основните стъпки, остава да се залепят бамбуковите тапети по стените. Процесът на нанасяне на лепилото зависи от типа, който избирате. Някои трябва да се нанасят само по стените, да се изравняват с назъбена мистрия и други да се разпределят равномерно върху повърхността на платната и стените. Ето защо внимателно прочетете инструкциите за употреба, преди да приложите лепилото и препоръките на производителя. Независимо от избрания състав, обръщайте специално внимание на ъглите, тъй като това е ставите, които са най-податливи на стрес и откъсване.

Внимание, бамбукът тапет е залепен единствено към задника. Тук е неприлично. Ако ще украсите ставите, опорите до тавана и ъглите с корнизи от бамбук, не забравяйте да вземете предвид разстоянието за рамкиране.

След като нанесете лепило, нанесете кърпата на повърхността. Като използвате гумена ролка или пластмасова шпатула, разстилайте плата от горе на долу. Продължи през лепилото веднага се отстранява с чист парцал, докато не се втвърди. Не забравяйте, че много лепила след залепването на повърхността не ви позволяват да премествате платното. Ето защо, ние ви съветваме предварително otchertit вертикална линия, като се използва ниво или отвес, така че не е нужно да ремонтирам работата два пъти. Ние продължаваме да се придържаме бамбук тапети задника, ги подбиват, ако е необходимо мания или офис нож в зависимост от посоката на рязане и да не забравяме времето за отстраняване на излишното лепило процежда. След 2-3 часа проверете силата на фиксиране на тапета.

За надеждността на платното може допълнително да се фиксират с декоративни нокти. Бамбуковите корнизи за рамкиране се разрязват с помощта на мозайка или циркуляр с малки зъби. Ние ги поправяме с течни нокти или Crazy Velcro. Допълнителна грижа за тапетите от бамбук е минимална. Избършете ги веднъж месечно с мека влажна кърпа и събирайте прах с прахосмукачка между ламелите. Ако е необходимо, използвайте специален продукт за грижа за дървото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бамбук във вътрешността на кухнятаБамбук във вътрешността на кухнята
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
Правила за поставяне на стени с тапет от бамбукПравила за поставяне на стени с тапет от бамбук
Как да изберем тапет в детската стаяКак да изберем тапет в детската стая
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
Линкрус ТапетЛинкрус Тапет
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
» » Бамбук тапет по стените как да лепи естественото покритие и украсяват интериора?
© 2021 BggeHat.com